Lemond magyar állampolgárságáról, így tiltakozik az épülő kerítés ellen egy erdélyi lány

Középen Nágó Zsuzsa. Fotó: Facebook
Középen Nágó Zsuzsa. Fotó: Facebook

Ha ennyire gyökeresen másképp érzek és gondolkodom, mint a kormány, nem morális, hogy kihasználjam az útlevél adta előnyöket.” – mondja a székelyudvarhelyi Nágó Zsuzsa.

Nágó Zsuzsának augusztus 4.-én, helyi idő szerint 15 órakor van időpontja Magyarország londoni konzulátusán, amikor – amint a nyílt levelében megígérte – le fog mondani az ezelőtt egy évvel könnyített honosítással megszerzett állampolgárságáról. A székelyudvarhelyi lány korábban törökországi menekülttáborokban önkénteskedett, később pedig Budapesten segítette a szerb-magyar határon keresztül érkezőket.

Lemondasz a magyar állampolgárságodról. Miért?

Nágó Zsuzsa: – A menekültekkel kapcsolatban az én személyes meggyőződésem összeegyezhetetlen a magyar kormány álláspontjával. A pengés vaskerítés egyáltalán nem megoldás, csak egy gyáva, fasiszta lépés. A falon kívül a kormány más lehetséges megoldást még csak fel sem vetett. Egy kormány az állampolgárai nevében cselekszik. Én visszautasítom, hogy az én nevemben fal épüljön háborús menekültek ellen. Ez a lemondás az én tiltakozásom.

Erdélyiként ezelőtt nem sokkal kaptad meg a magyar állampolgárságot. Mi volt a motivációd, amikor kérted?

Egy éve kaptam meg a magyar állampolgárságot. Azért kérvényeztem, hogy tudjak szabadon utazni, és segítsen a munkavállalásban. A magyarságomat egy hivatalos dokumentum megléte vagy hiánya semmiben nem befolyásolja.

Mélységesen elítélem a kormány hozzáállását a menekültkérdéshez. Úgy látom, hogy ha ennyire gyökeresen másképp érzek és gondolkodom, mint a kormány, nem morális, hogy kihasználjam az útlevél adta előnyöket.

Nekem elég a román útlevél, legfennebb nem utazom és dolgozom bizonyos országokban. A magyarságom változatlan, de ez által a kormány által vezetett államhoz nincs többé közöm.

Az állampolgárságnak mi köze van ahhoz, hogy az épp aktuális kormány egy kommunikációs kampányt indít?

Egy demokratikus államban a kormány az állampolgárait képviseli, és az állampolgároknak is felelősségük van az adott kormány megválasztásában. Nem csak egy kommunikációs kampány az, ami most folyik. Amit a kormány tesz, az én szememben bűncselekmény.

Vaskerítést épít, az EU-ban egyetlen tagállamként nem hajlandó menekültet befogadni. Emellett olyan gyűlöletkampányt indít el (és engem nem érdekel, milyen politikai megfontolások mentén), aminek az egyik következménye, hogy az uszított magyarok közül van, aki képes egy 14 éves lányt kékre-zöldre verni, csak mert menekültnek nézi.

Mások „szabadcsapatokba” verődve gumilövedékekkel, botokkal, fáradt, beteg háborús menekülteken, gyermekeken, nőkön akarják levezetni a frusztrációjukat. Olyan embereken, akik mészárlások elől menekülnek, akik már így is borzalmas traumákon mentek keresztül, akiknek az utolsó reményük Európa, míg biztonságban haza nem térhetnek.

Olyan embereken, akik miatt én feladtam a munkahelyem, csak hogy segítsek, amiben lehet. Hogyan tudjak akkor a tükörbe nézni, ha ugyanakkor birka módjára tűröm, hogy a kormány az én nevemben (is) támadja ezeket az embereket?

Még több videóriport a menekültekről

Kerítés előtti last minute: így jöttünk át a szerb-magyar zöldhatáron

Rácsok, konténerek, sátrak: a röszkei menekülttábor és a szegedi határrendészet belülről

“Meglepően sokan próbálnak segíteni” – önkéntes ételosztók és rasszista taxisok a szegedi éjszakában

“Ha Afganisztánban béke lenne, visszamennénk” – migránsok a szerb határon, videóriport

Másfél hónapja várom, hogy pozitív irányban változik valamit a helyzet. Cikkeket írtam, menekülteknek gyűjtöttünk, osztottunk élelmet és játékokat Pesten már június végén, láttam, az utóbbi hónapokban milyen sokan teszik ugyanezt, szervezetten, keményen, odaadóan, Magyarország sok városában.

Tulajdonképpen civilek végezték a kormány feladatát az utóbbi két hónapban, mindenfajta állami segítség nélkül. A lemondást megelőző lépésem az volt, hogy petíciót írtam a fal ellen. Azt vártam, hogy mozgósítani fog embereket, és összefogja azokat, akik különböző okból, de nem akarnak pályaudvarokon, hidak alatt fekvő menekülteket látni.

Kíváncsi voltam, hány magyar van a fal ellen és követeli: álljon a kormány a menekülteket segítő civilek mellé, és vegye át a saját részét a menekültkérdés megoldásában. Azt vártam, összegyűl legalább tízezer, különböző hátterű ember, akik ugyanezt akarják.

Akik, ha másképp nem megy, velem együtt fognak a parlament előtt állni tiltakozásképp addig, míg a kormány felelősséget vállal és bocsánatot kér a gyűlöletkampány terjesztéséért, és végre lépést is tesz, hogy hatékony, emberséges megoldást találjon a menekültkérdésre.

Nem így történt. Vagy azért, mert a magyarok nagy része tényleg támogatja a kormány menekültpolitikáját, vagy mert az úgynevezett politikailag semlegesek nem látják, hogy azzal, hogy nem foglalnak állást a fal és a kormány ellen, tulajdonképpen azt támogatják.

Ne maradj le semmiről: iratkozz fel az Átlátszó Erdély hírlevelére!

A lemondás az állampolgárságról az utolsó lépésem. Azért döntöttem így, mert egyszerűen nincs más eszközöm arra, hogy kifejezzem, mennyire elítélem a falat és a kormány passzivitását. És mert úgy gondolom, a beszédnek sok haszna nincs, ha nem követi azt cselekvés.

Három hónapot töltöttem egy táborban szíriai kurdokkal. Olyan, mintha a családomhoz tartoznának. Örülök, amikor látom, örülnek, és sírok, amikor szenvednek, amikor bántják őket. Semmi mást nem akarnak, mint túlélni, dolgozni és hazatérni, amint a háborúnak vége. Túl sokat kérnek ezzel? Hát ők nem emberek?

150804_nago_zsuzsa_facebook

Székelyudvarhelyről a Törökország szíriai határa mellett levő Suruçban levő menekülttáborig, majd Budapestig és aztán Londonig hosszú út vezet. Mi volt a legfontosabb élményed az út során?

– Sok fontos élményem van, nem tudok választani. Csak néhányat említek meg. Ankarában télen láttam egy 11 év körüli szír gyereket, húzta maga után a szekeret, amibe kartont, műanyagot, üveget gyűjtött. Cipő, kesztyű nélkül, soványan, miközben havazott. Az ujjai kékek voltak. Soha nem fogom elfelejteni.

Vagy Isa (magyarul Jézus), a 12 éves szíriai arab fiú, aki a vonaton koldult, és akivel elmentem pelenkát vásárolni és sült gesztenyét enni. Suruçban az emberek kedvessége, önzetlensége, az, hogy ha nem volt épp pénzem kifizetni a teljes összeget élelemre, mosolyogva, szívesen, ajándékba adták.

Budapest, ahol kurd, török, afgán boltosoktól gyűjtöttünk alapanyagokat, s lencselevest főztünk száz embernek. Amikor az 50 literes leveses doboz annyira vágta a kezem, hogy nem bírtam tovább cipelni, és odajött egy hajléktalan férfi segíteni.

Mi lesz a következő állomás?

– Szeptembertől visszatérek Törökországba.

Egy ideális világban szerinted hogyan kellene kinéznie a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos politikájának?

– Először is soha, semmilyen körülmények közt nem szabadna gyűlöletre gerjeszteni az embereket, főleg nem kiszolgáltatott háborús menekültek ellen. Csakis tisztelettel, emberséggel, együttérzéssel szabad róluk és velük beszélni.

Másodszor, a többi EU-s országhoz hasonlóan be kellene fogadnia egy bizonyos számú menekültet. A nemzetközi szervezetektől kiutalt támogatást az utolsó centig táborok és infrastruktúra kiépítésére kellene fordítani, hogy embereknek ne kelljen az utcán, parkokban aludniuk.

Olyan táborokra, ahol a menekültek, míg biztonságosan haza nem térhetnek, emberi körülmények közt élhetnek. A táborokat akár mezőgazdasági területre lehetne építeni, önkéntesek bevonásával zöldséget, gyümölcsöket lehetne ott termeszteni. Önellátó életmódra lehetne berendezkedni, ha a termelésből felesleg maradna, azt el lehetne adni a városokban.

Állatokat is lehetne tartani, például tehenet és kecskét ( a kecsketejet akár csecsemők is fogyaszthatják, kevesebb benne az allergén, mint a tehéntejben). Olyan mesterségek végzésére lehetne megtanítani a menekülteket, amiket egyre kevesebben végeznek, de amire szükség van: például kézművesség, lakatosmesterség, famegmunkálás, szőnyegszövés az asszonyoknak, stb.

Önkéntes alapon megpróbálhatná ebbe bevonni a saját állampolgárait is, a menekültek így hasznos, egyenrangú félnek érezhetik magukat, nem csak a segítség passzív tárgyának. A HDP táborok hasonló módon működnek olyan városokban is, ahol tízszer annyi menekültet lát el a város, mint a saját lakossága. És nincs ott sem lopás, sem rablás, sem erőszak.

Nágó Zsuzsa a suruci menekülttáborban. Fotó: Facebook
Nágó Zsuzsa a suruci menekülttáborban. Fotó: Facebook

Mit gondolsz: konkrétan milyen hatása lesz a gesztusodnak?

– Nem várok el semmit. Ez a lépés számomra fontos lépés, ezt diktálja belülről valami. Ha ez inspirációt nyújt másoknak is a cselekvésre, hogy felvállalják bármilyen formában is azt, amiben ők hisznek, akár a menekültekkel kapcsolatban, akár másképp, az szép lenne. De nem szükségszerű.

Amit a menekültekkel szolidarizáló civilek tesznek, napról napra, egyre nagyobb számban, szervezetten, odaadóan, úgyis megállíthatatlanul nő. Ezt semmilyen rendelet nem fogja tudni megszüntetni. Ez nekem elég.

S az is, hogy tudom, ez a példa nélküli civil összefogás előbb-utóbb úgyis cselekvésre fogja kényszeríteni a kormányt. A magyar állampolgárok nagy része már nem ugyanaz, mint ami a menekültek megjelenése előtt volt. És én ennek nagyon örülök.

Kérdezett: Sipos Zoltán

Az Átlátszó Erdély működtetésében nagyon nagy szerepük van a közösség adományainak. Azt szeretnénk, ha minél több olvasónk adományozna havonta egy kis pénzösszeget az Átlátszó Erdély Egyesületnek.

Csakis így, magánszemélyektől érkező kis adományokkal lehet elkerülni azt, hogy érdekcsoportok, hirdetők, szponzorok, tulajdonosok befolyást szerezzenek a tartalom fölött.

A pénzt PayPal-on keresztül (a doboz az oldal tetején, jobb oldalon) vagy közvetlenül a bankszámlánkra lehet utalni.

Bankszámla:

Asociatia “Atlatszo Erdely Egyesulet”

RO71OTPV200000913457RO01

SUC. CLUJ OTP BANK ROMANIA

Cod BIC: OTPVROBU

 • Attila Tóth

  vigyen magával haza egy 10-15 fős menekült családot , egy év múlva kitüntetésre terjesztjük fel

 • Varró István

  Kislányom. Rossz helyre mész az angol követségre, ugyanis az angolok nem engedik be az országukba ezt a csőcseléket. Tippelj mit ajándékoztak Franciaországnak azért, hogy az illegális vándorok ne tudjanak átjutni az angol-francia határon? Na ne erőltesd nagyon a kis buksi fejedet, elárulom: KERÍTÉST.
  Senkinek nincs szüksége 950millió képzetlen neveletlen kuturálatlan bevándorlóra akik a mindennapos gyilkoláshoz szoktak, akik számára az emberi élet értéktelen, akik számára te, mint európai hitetlen, másodrangú állat vagy, és csak addig hódolnak be és kedveskednek neked, amíg abból nekik hasznuk származik.
  Szép dolog segíteni a szerencsétleneken, de a hazádat elárasztani nyomorultakkal nem az.

  • Erzsébet Bors Zsóka

   azt azonban észreveszed, hogy az érkezettek éppen az embertelen gyilkolás miatt menekülnek, értékes az életük, azt mentették…

   • Tóni

    “korábban törökországi menekülttáborokban önkénteskedett, később pedig Budapesten segítette a szerb-magyar határon keresztül érkezőket”
    És miből utazgat?
    Miből él(ősködik)?
    Ki finanszírozza?
    Azért ezek az utazgatások, magamutogató közszereolések nem kétfilléres szórakozások ám.
    En a nőszemély egy jótékonysági mezbe bujtatott liberálfasiszta politikai csicska.
    Ha jól bele gondolunk, hogy kiknek és mi hasznot hajt, akkor azok a népvánsorlásra buzdító nemzetellenes erők. Azok, akik az egész polgárháború sorozatot kiprovokálták, pénzelték, fegyverezték.
    Nem kevés profit reményében.
    A katasztrofális következményeket pedig olyan társadalmak nyakába igyeleznek hárítani, amelyeknek semmi köze nem volt a háborúkhoz.
    A legkártékonyabbakból valók azok, akik ezeket pénzért vagy ostobaságból szolgálják.
    Mint maga meg a “meleg(?)” élettársa.
    Meert józan ésszel mást már el sem lehet képzelni magukról.

    • Antal Czokoy

     nálad a józan ész a kannás bornál eltünt

 • Jozsef Toth

  Haleluja, haleluja…..egyel kevesebb :) :) :)

 • Mau

  Szégyellheti magát! Ez a nő nem lát előre??? Agymosott! Ahelyett, hogy amellett állna ki, hogy a háborús övezeteket tegyék olyanná, hogy ne kelljen menekülni, itt adna teret az amúgy is rossz helyzetben lévő térségben. Hihetetlen, hogy egyesek mennyire nem látnak tisztán. Nem gondol a saját gyerekeire?

  • Erzsébet Bors Zsóka

   Amíg azonban a háborús övezetekben nem lehet megélni (na legalább valaki észrevette, hogy valóban háború elöl menekülnek), addig is túl kell élniök a “rendcsinálásig” eltelt idöt.
   A gyermekeim – természetesen nem Magyarországon – minden színü, vallású, anyanyelvü gyerek között nöttek fel óvodás koruk óta, együtt játszodtak, késöbb együtt tanultak, soha nem lett egyiknek sem semmi baja… talán a magyarországiakra is ráférne egy kis adag integráció

   • Antal Czokoy

    igazad van,le a szemmellezővel

   • Liz

    Chill, azért kíváncsi vagyok, mi lesz a kultúránkkal, ha mindenki természetesen nem Magyarországon nő fel….elfogadásra való képességekre kellene gyúrni, mert integrálódunk keményen, azzal nincs baj, csak inkább a nyugatot szeretjük (és arra tippelek, hogy a gyerekeid azért nem kelet-Afrikai sárból gyúrt iskolaépületekben tanultak, s minden). Mennyire tudnak magyarul? Olvasnak verseket, prózát, újságot? Néznek magyar filmeket? Járnak magyar színházba? Mert, különösen a kétfrontos integrálódással, nehéz itthon alkotni, ha az akármiféleféle értelmiség elhúzza a csíkot…

 • Zsolt Balogh

  Helyes remélem a honosítás költségeit kifizettetik vele…

  • Erzsébet Bors Zsóka

   a költségeket már kifizette. és természetesen lemond a kifizetett pénzröl. miért, most az is fáj?

   • Tóni

    Kislány!
    Maga az ügyvédje vagy a megbízója ennek az eszement nőszemélynek? Olyan ostobaságokkal próbálja mentegetni az elfogadhatatlan, erkölcstelen viselkedést, ami komoly kétségeket vet fel a hovatartozását illetően.
    Én is idegen környezetben, megszállt magyar területen jártam iskolába. Naponta éreztették velem, hogy bozgor vagyok a szülőföldemen.
    Amiket maga leír és amit képvisel, az a legundortítóbbak közé tartozik.

   • Jani bá

    A honosításért nem kell fizetni, tehát nem fizetett semmit.

  • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

   Jaja, jó lesz az felhúzunk Vittyának még egy stadiont a kertjébe!
   Hejj de szép is lesz az elvtárs!

  • Antal Czokoy

   az ilyenek mint te akarták a honositásukat söt még egy csomó pénzt is fizetetek csak hogy a fityiszre szavazzanak

 • hammond

  Jaj de jó egy barom álszent emberjog védővel kevesebb, remélem az arabok partiba vágják

  • Erzsébet Bors Zsóka

   ki itt az álszent?

   • hammond

    mindegyik az drága asszonyom

  • TCsT

   most beszéltem az arabokkal, te jobban tetszel nekik, uh vigyázz. 😀

   • hammond

    de a te seggeden már túl vannak

    • TCsT

     szerencsére csak az ilyen fess magyar nácikra gerjednek, akik velük egyet nem értő nőknek kívánnak nemi erőszakot, tehát nem.

     • hammond

      a tele ganézott anyád az, te moslék román szőröstalpú geci

     • TCsT

      multumesc

     • hammond

      mondtam hogy redvás román geci vagy a beled fosd ki

 • Tibor Balogh

  Szerencsétlen, az orránál nem lát tovább…!!!

  • Erzsébet Bors Zsóka

   az a kérdés, hogy ki nem lát tovább… Ez a lány mindenképpen emberségböl jelesre vizsgázott, sokan mások elbuktak

   • Ildikó Blénessy

    embersegbol vizsgazhatna a szulofoldjen , annyi olelesre, segitsegre szorulo arva gyerek van …………………………….

 • marius

  Ez a nő ha jól látom annyira magyar, mint Győzika. De inkább annnyira sem. Most már jogilag se.

  Remélem partiba vágják majd a muszlimok. Nem lesz ám jogod lemondani semmiről, ha majd ők uralkodnak, mert jogod se lesz semmihez!

  Az hogy most örülsz annak, hogy arab meg nigger férfiak csorgatják a nyálukat utánad, az elég kevés. Mikor majd burka lesz rajtad, és nem mehetsz ki az utcára engedély nélkül, akkor majd hiába fogsz sírni te szerencsétlen hülye!

  Észrevettétek, hogy az összes bevándorlókat támogató csoport nőkből áll???
  Mind-mind csak azért teszi ezt, mert a nőiességük megtépázott, és ezek a fiatal férfiak meg merevednek rájuk, és ettől boldogok ezek a luvnyák. erről van szó nem többről!

  Kíváncsi lennék, ha naponta ezer tahiföldi 20-30 év körüli lányka érkezne az országba, akkor is osztanának-e vizet!!!

  • Erzsébet Bors Zsóka

   ismertél valaha egy nem fehér, nem magyar anyanyelvüt, aki nem Magyarországon született? álltál valaha szóba valakivel? Feltételezem, hogy nem

  • TCsT

   jah, ellenben te meg itt vagy, mint a nagy magyar cserébe.
   szánalmas.

  • Tóni

   Ha majd megkapja a védenceitől azt, amit megérdemel, =csak idő kérdése) majd tele pofával fog rikácsolni segítségét azokhoz, akiket most durván gyalázgat.

 • NichtmehrAgitProp

  MINÉL HAMARABB adja le a papírjait!
  NEM KELLENEK NEMZETÁRULÓ INTRENÁCIK, Károlyi Mihály szellemi örökös, áruló söpredék.

  • Jim

   szexelned kell, de sürgösen

 • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

  Nagyon, nagyon helyes! Mondjon le a magyar állampolgárságáról az összes ehhez hasonló liberálmocsok, akik el szeretnék árasztani Magyarországot afrikai és közel-keleti illegális bevándorlókkal.

  • TCsT

   álmodik a szellemi toprongyos nyomor, ugye, polgártárs?

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Legyen társad neked egy AIDS-es botswanai buzi…

 • Aranka Muscal

  ez nem egy Erdelyi lany aki Erdely es MO tortenelmet ismeri. En kultura es sajat orszaga arulojanak nevezem, nincsen tisztaban a zsido kereszteny kultura erdekeivel, vagyis segiteni az normalis de az Antichrisztust a kigyot a melleden melegiteni es taplalni az egeszen mas. Tehat mondj le gyorsan de meg a Roman allampolgarsagodrol is es mars el onnan Irakba, Afganisztanba, Tuneziaba, Marokkoba, Szaud Arabiaba stb egy muzulman fasz melle.

  • Erzsébet Bors Zsóka

   sajnálatraméltó vagy… ha annyira keresztény akarsz lenni, akkor olvasd el még egyszer az Újtestamentumot

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Kövesd szépen ennek az izének a példáját: húzz el te is Londonba (vagy akár máshova, csak sok néger és arab legyen ott is) és mondj le te is a magyar állampolgárságodról, te ocsmány liberálszemét!

    • Péter Dévald

     Miért nem takarodsz már a jó büdös,kúrva geci anyádba, te aljas szemét senkiházi .Néztél már tükörbe? Irigyellek, h még nem okádtad össze magad. Ez valóban tiszteletre méltó…Én nem lennék képes rá, így hát te vagy nyerő…

     • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

      Kuss, te ocsmány, “liberális”, szartúró buziféreg!

   • Deák Sándor

    Meg az igazit is…

  • Liz
  • hivatásos naplopó

   Én meg a helyesírás árulójának nevezlek.

  • Péter Dévald

   Soha ilyen alávaló emberrel ?????? még nem kerültem kapcsolatba. Te vagy a legférgebb,Bár valóban szoros a verseny…..

 • Különvélemény

  addig jó volt az útlevél, amíg eljutott londonig pfőőőj húzzon is innen… tessenek mondani, hány menekültet fogadott be a lakásába/albérletébe?

  • Erzsébet Bors Zsóka

   elolvastad az interjút? nem a lakásába fogadja be öket, hanem közöttük él, segít neki. Londolba különben román állampolgárként is eljutott volna

   • Különvélemény

    jha segít, majd hazaballag kis lakásába, bekapcsolja a plazmát megnézi a barátok közt éjféli kiadását, majd előveszi a macbookot oszt pötyög valami fröcsögő shitet, hogy el van nyomva mindenki és lefekszik alukálni. értem én…

    • TCsT

     a szomszéd sátorban aludt, és az én macemet használta, neki egy hétéves gépe van, fröcsögő barom.

     • baki

      Hoppá, akkor csak rátapintott a srác, nem gondoltam volna :)

     • TCsT

      ja, rátapintott, plazmatévé, meg barátok közt. ezek az ő élményei. utána persze átjár észt osztani mindenhová, csak tudnám hogy minek. témában nem jártas, tájékozatlan senkik véleményére nem szokás adni.

     • Különvélemény

      na mesélj, miért jönnek? mi a céljuk? hova tartanak? mik a terveik? mit fognak tenni az érdekében, hogy a másod harmadik generáció a seggén maradjon és normálisan beilleszkedjen? mik a terveik, ha nem kapnak munkát a célországban? honnan van több ezer tíz ezer $vagy €-juk a vándorláshoz? meg annyi kérdés van, amire várom a válaszokat, ha már ennyire szaki vagy. :)

     • TCsT

      no végre némi értelem, meg kérdések! köszönöm!
      a céljuk többnyire az éhezés elkerülése. persze nem tudok nyilatkozni a komplett vándorló kompánia nevében, én csak törökországba menekült szíriai kurdokkal, arabokkal dumáltam kint. a törökországba távozók 90%-a nem megy onnan tovább sehova, viszont 50 dollár/hónapból fenntartani sem tudják magukat, általában a törökországi parasztok bérelik fel a kamaszokat idénymunkára de hát ez lószar. tökmindegy milyen a képzettséged, kenyér is alig jut, a kockacukor vagyonokat megér. aki onnan európáig jön, az az a tíz százalék aki pénzzé tud tenni valamit – általában az autóját, amit mint óriási vagyon őrizgetnek, ha a 10ü15 fős nagycsalád el tud passzolni két öregebb nyugati verdát plusz ha van fölös haszonállat akkor azt a feketepiacon, az pont 4-6 ezer euró, ebből küldik a fiatal fiúkat, hogy keressenek munkát európában, és kb. 15 fős nagycsaládok eltartása hárul így rájuk. ez kb. a legutolsó tervük, ezért próbálnak meg mindent hogy elérjék a céljukat, és nem gondolkoznak tízéves távlatokban (ez afféle úri huncutság, mint megtanultam) hanem arra alapoznak, hogy bármi tököm is van németországban, ennél csak jobb lehet.
      ami a második és hamradik generáció seggfejképzését illeti európában, ez komoly probléma, de ha már az elején leköpjük őket pár száz intenzíven dzsihádista balfasz miatt, akkor tényleg radikalizálódni fog a szunni arab része ennek a népességnek.
      tehát, adott többz, mitn kétszázezer kevés infóval rendelkező szíriai fiatal, akiknek az istennek sem fogod megmagyarázni, mi is az ami itt valójában várja őket, és nagyon elkeseredettek. őket fallal, kerítéssel sem fogod felfogni, és ahhoz hogy ne legyen instant balhé mint debrecenben jelenleg 100%-ban segítők járulnak hozzá, akik legalább az alapdolgokat biztosítják, olyanok mint a Zsuzsa pl. nélkülük tényleg Calais lenne itt is.

     • Balogh Balázs

      Éhezés elől menekülnek több ezer dolcsi az embercsempészre, legújabb okostelefon és több ezer euró költőpénz. Ez vhogy nem kóser.

     • TCsT

      elolvasnád, amit írtam?

     • hivatásos naplopó

      Az a baj, hogy túl sokat feltételezel az emberekről, aki gyűlölni akar az meg sem fogja próbálni elolvasni a bejegyzésedet.

      Az érme másik oldala, hogy a 99 százalékuk ha akarná sem tudná megérteni az összefüggéseket benne, mert egy szimpla suttyó aki csak egy dologra lehet büszke a szaros kis életében mégpedig arra, hogy hova született.

     • TCsT

      “Az a baj, hogy túl sokat feltételezel az emberekről” – jah, hát ha nem tartanám őket semmire, akkor a menekültekkel sem foglalkoznék, csak a kutyámmal, meg a kiskerttel.
      igen, jól látod, ez egyfajta 22-es csapdája, de az alapvető világnézet nehezen változik. :)

     • Különvélemény

      köszi, hogy kifejtetted :)

     • Különvélemény

      nem gyűlöletről van szó, hanem ész érvekről. pro és kontra.
      talán ha nem folyamatosan olyan sztorik jönnének szembe, mint pl ez hogy lemond a magyar állampolgárságról, hanem fogná a laptopot és készítene interjúkat, leírná a sztorikat egy másik szemszögből, akkor lenen rá esély, hogy betekintést nyerjünk. én nem vagyok mellette, hogy orrba szájba jöjjenek, de ellene sem, ha tudnak viselkedni. ha be tudnak integrálódni az európai közösségbe és elfogadják a mi értékrendjeinket, mivel nem én vagyok a vendég, hanem ők jöttek ide. tehát viselkedniük kell! nem csak annak, aki idejön, hanem a következő generációnak is!

     • TCsT

      ez az ő szuverén döntése, amit én támogatok. nem a papírtól lesz magyar valaki, még ha sokan most itt kommentben így is tesznek.
      leírta már ezerszer, kettős mércén, morfondir.ro-n. nem lett foganatja, erre a mostanira bezzeg a címzettek igenis felfigyeltek.

     • Az imperialisták láncoskutyája

      Értem, szóval a kedves európai iszlám radikalizmusért is európa a hibás :)

      Nem gondolkodtál még azon, hogy átkéne térjen mindenkinek az Iszlámra, behozni az iszlám jogrendszert, hogy szegénykék ne szenvedjenek itt.

      e ha már az elején leköpjük őket pár száz intenzíven dzsihádista balfasz miatt, akkor tényleg radikalizálódni fog a szunni arab része ennek a népességnek.— Jog megoldás ha letelepítjük a fél közel.keletett ugye? Úgy is mi leszünk a nácik, h nem kérünk az iszlám európából..

     • TCsT

      miféle fél közel-keletről beszélsz? és ha európa politikai elitje nem felelős az iszlám radikalizmus szétterjedéséért, akkor hogy lehet, hogy minden terrorcselekményt európában született muszlimok követtek el? hogy van, hogy az isis harcosainak derékhada európában és az usa-ban született? ezen kellene gondolkozni.

     • Az imperialisták láncoskutyája

      Mert az iszlám ebben olyan ártatlan. kkor hogy lehet, hogy minden terrorcselekményt európában született muszlimok követtek el? — Európában igen, a világ más részén nincs terror, ott pedig az ott születetett muszlimok követik el, mert nehogy azt hidd, hogy csak itt van terror ne hidd, sőt máshol tényleg durva…
      hogy van, hogy az isis harcosainak derékhada európában és az usa-ban született– Meg szíriában, Jemenben, Irakban, szudánban..

      Amúgy mit tegyünk? Shariát akarnak? Hozzuk be? Meddig hajolnál be nekik? A különadót is eltürnéd ugye? 😀

     • TCsT

      asszimilatív oktatás kell, egy olyan társadalomban ahol nem csak papolnak arról a muszlim meg kelet-európai lurkónak a németek/angolok hogy egyenlő, hanem tényleg érzi is hogy egyenlő. persze vesztesek mindig lesznek, de őket is kezelni kell, nem leszarni a multikulti nevében, mint ahogy most teszik.

     • Az imperialisták láncoskutyája

      Ok, álmodozz csak tovább szépen az Egyesült Európai Iszlám Kalifátusról, és, hogy az Iszlám a béke vallása, és a szerte a világba megjelenő iszlám radikalizmusról az európaiak tehetnek…(Ne zavarjon, hogy jelenleg ahol más kultúrával kapcsolatba kerültek éppen ölik, de hát a tolerancia vallása…)

     • TCsT

      ok, hülye vagy, abbahagytam. ne zavarjon hogy épp durvábban el akarom nyomni az iszlám egyes irányzatait, mint a liberálisok, és hogy épp erről írtam.

     • Attila Magyar

      Épp most bukik meg az a terv.

     • TCsT

      ezt a tervet el sem kezdték, mert a nagy politikai korrektség miatt ugye minden kulturális elemet tiszteletben tartottak. akkor is, ha vahhabita politikai agitátorok tűntek föl az egyetemeken meg az iskolákban. ennek természetesen azonnal és radikális véget vetnék pl.

    • guguc

     Agymosott.

    • Federalist

     és te?

     • Különvélemény

      én csak rászorulóknak adok, amit meg is teszek. aki ki tud fizetni több ezer $-t egy ilyen kirándulásra, annak egy szendvicset sem, mert megtudja venni a sarki éjjel nappaliba a betevőt.

   • baki

    Csak melót nem kapott volna, nem véletlenül említette ő maga, de aki kicsit is tájékozott, az tudja, miért olyan fontos az uniós román útlevéllel rendelkezőknek a magyar. A románoknak a romáik miatt nagyon rossz hírük van (lehet, hogy nem csak azért), magyar útlevéllel százszor könnyebben kapsz munkát, mint rómaival.

    • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

     Tőllem max akkor kérték mikor már le volt zsírozva a munka, pedig nem egy helyen dolgoztam. Másrészt nézz körbe Angliába kérlek hogy a magyaroknak milyen hírük van. Mert én egy idő után konkrétan kerültem a magyarokat, csak egymást gáncsolgatták, még a legutolsó szláv részeges paraszt is segítőkészebb volt állt.

    • julika

     dolgoztam a nemzeti tanácsnál itt Erdélyben és elmondhatom hogy inkább a román ajkuak( magyar felmenőkkel) kérték a munka miatt a magyar állampolgárságot ……. az erdélyi magyarok nagyrésze identitásuk, elveik miatt kérték…. jahhh és nem hugyért-szarért adják meg az állampolgárságot, hanem felmenők magyar állampolgárságának igazolásáért(csomó papir, forditas- általában 10000 ft értékben ), az illetőnek értenie és beszélnie kell magyarul, a procedura 3-6 hónap, a magyar útlevél pedig csak a magyar állampolgárság megszerzése után 2 évre igényelhető 44-65 euro értékben….. először inkább informálódjon mielőtt hüjeségeket irogat :) !

     • Jani bá

      Kedves Julika, az útlevél igénylése esetén írt 2 év mire vonatkozik? Egyébként a cikkben szereplő hölgy maga mondta, hogy csak az utazáshoz és munkavállaláshoz kellett neki a magyar állampolgárság, nem pedig elvek miatt.

  • baki

   Ez egy szélbalos idiótának tűnik.
   Azért tényleg hatalmas áldozat Londonban román(állampolgár)ként lemondani az egy éve hugyért-szarért megszerzett magyarról. Egy eretvágással ekvivalens.

   • Antal Czokoy

    baker jól mondod a magyar papirokat szarért hugyért lehet megszerezni igy hát mi gond

 • Aranka Muscal

  vigyazz hogy nehogy ugyanarra a hazaarulok listajara kerulj mint mindazok a 2-ik vilaghaboru utan.,

 • Rits

  ennyi ostoba, rosszindulatú hozzászólást rég láttam egy helyen…
  mindezek ellenére remélem, ha egyszer elhagyni kényszerülnek országukat, nem olyan emberekkel találják szembe magukat mint amilyenek ők maguk, ennyire rosszat még nekik sem kívánnék :)

  • Broo

   A Csalagútnál epülő kerítés miatt nem hagyja el Londont?

  • Bodó K. Attila

   MI NEM TETSZETT ÖNNEK?

   NA MONDJA!

 • tomi89

  “A falon kívül a kormány más lehetséges megoldást még csak fel sem vetett.”
  Ez nem igaz. Menekülttáborok letesiteset is tervezi:
  http://www.hirado.hu/2015/07/29/a-kormany-tovabbi-22-milliard-forintot-fordit-a-migracio-kezelesere/

  “az EU-ban egyetlen tagállamként nem hajlandó menekültet befogadni”
  Ez sem igaz. Jelenleg is tartózkodnak menkültek az ország területén és jelenleg is fogad be az ország menekülteket.

  “az uszított magyarok közül van, aki képes egy 14 éves lányt kékre-zöldre verni, csak mert menekültnek nézi.”
  En nem tudok ilyen esetről. Lehet, hogy az interjúalany a szegedi esetre gondol. Ott az illető lány egyetemista volt, nem 14 éves. A baratjat neztek bevandorlónak, nem őt, de igaz, hogy mind a kettőt megverték. A barátja szerint a történteknek nincs köze a kormány kampányához:
  http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/07/viktor-uzent-nem-a-kormany-migracios-kampanya-okan-vertek-meg.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201508

  “Tulajdonképpen civilek végezték a kormány feladatát az utóbbi két hónapban, mindenfajta állami segítség nélkül.”
  Én jónak és hasznosnak tartom a civilek munkáját. Ugyanakkor szerintem a kormány elvégezte a feladatát, hiszen biztositott ingyen utazási lehetőséget a legközelebbi menekülttáborig. A Keletinél történt igazoltatások során kiderült, hogy “sokuknak ráadásul lejárt az egynapos, ingyenes utazásra jogosító igazolása”
  http://nol.hu/belfold/tomeges-igazoltatas-a-keletinel-1554641

  “A táborokat akár mezőgazdasági területre lehetne építeni, önkéntesek bevonásával zöldséget, gyümölcsöket lehetne ott termeszteni”

  Igen, ez látszólag egy lehetséges megoldás, bár ehhez az kell, hogy az illető terület tulajdonosa vagy bérlője önként lemondjon a terület használati jogáról.

 • Barabás István

  Szégyentelen, pofátlan, buta, demagóg liberális fehérnép! Annyira magyar/székely, mint a neve! Maradj Londonban. Remélem összejön egy afrikaival!

  • Horovitz Ernő

   Már összejött, de ez nem erdélyi magyar, hanem román cigány
   Van némi különbség a kettő között…

   • Liz

    Hátigen, ellemben a te IQ-d és egy asztalé között olyan sok nincs. Max. az asztal tud hallgatni.

  • Liz

   Igen, valószínűleg sokkal hasznosabban tölthetné itthon az idejét, akár undorítóan szidva az embereket kommentekben.

 • Zoltán Halász

  Ennyi sötét ,bunkó soviniszta szarmagyart én még nem láttam! Először is tanuljatok meg helyesen Magyarul írni! Aztán adjátok össze az IQ-tokat és ha már elértétek a 100-at akkor pofázzatok! Egyébként meg azt kívánom Nektek, hogy minden nyugaton dolgozó hozzátartozótokkal ugyan így bánjanak mint ahogy Ti gondoltok a menekültekre! Ha valakinek még kétsége lenne akkor , hogy értsétek nekem Nágó Zsuzsa az igazi Magyar ember és mostantól egy kicsit én is Nágó Zsuzsa vagyok!!

  • Greg

   Egyetértek. Én Nágó Zsuzsa mellett állok!

   • Deák Sándor

    Én is…

   • Bodó K. Attila

    Helyesbítés ! Nem Nágó, hanem NEÁGU.

  • rózsaszín lábujjvér

   No, hamá’ ilyen nyelvtannáci vagy, akkor: “nektek” kívánd, mert nincs Te,Ti, Ön, meg Nektek, ez suttyófalván jele csak a tiszteletnek. Továbbá Magyar sincs, legfeljebb magyar, ebből következik, hogy nem Magyarul írnak, hanem leginkább magyarul.
   A többihez nem kívánok érdemben hozzászólni, erre a szintre nem megyek le.
   End of stroy.

   • Makk Márton

    Hát ez de-stroy komment volt

    • Péter Dévald

     :)

  • Makk Márton

   Magyarul nagy M-mel? Hülye vagy te, nem Nágó Zsuzsa.

  • Péter Dévald

   És én is, sőt mi is!!! Köszönet a szavaidért!!!!!!!!!

  • Bodó K. Attila

   Kedves “Halász ” Úr!
   Nincsen szándékomban megsérteni, de a több évtizedes magyarországi családnév etimológiai vizsgálataim alapján az a tapasztalatom, hogy a “HALÁSZ” nevet többnyire Magyarországra betelepedett zsidók és kisebb mértékben svábok vették fel, vezetéknév megmagyarosítás révén. Ez a gyakorlat az egész történelmi Magyarország területén jellemző volt. A Fischer nevet a Morva-vidékről betelepedett német nyelvű zsidók és svábok viselték. A Fischer vezetéknevet jelentésében egyező, foglalkozást jelölő magyar vezetéknévre változtatták, (megmagyarosították) holott korábban semmi közük nem volt ehhez a halász szakmához.

   Kérem nézze meg saját családi genealógiáját a 16 ükszülőig visszamenőleg, és ott majd a felmenők etnikai hátteréből és etnikai arányaiból magyarázatot fog arra kapni, hogy miért ilyen az értékrendje és a magyar eredetközösséghez való hozzáállása. Mert kérem ne felejtse el ” a vélemény, az értékrend, az maga az etnosz.”

  • Bodó K. Attila

   Kedves “Halász ” Úr!
   Nincsen szándékomban megsérteni, de a több
   évtizedes magyarországi családnév etimológiai vizsgálataim alapján az a tapasztalatom, hogy a “HALÁSZ” nevet többnyire Magyarországra
   betelepedett zsidók és kisebb mértékben svábok vették fel vezetéknév megmagyarosítás révén. Ez a gyakorlat az egész történelmi Magyarország
   területén jellemző volt. A Fischer nevet a Morva-vidékről betelepedett német nyelvű zsidók és svábok viselték. A Fischer vezetéknevet
   jelentésében egyező, foglalkozást jelölő magyar vezetéknévre változtatták, (megmagyarosították) holott korábban semmi közük nem volt
   ehhez a halász szakmához.
   Kérem nézze meg saját családi genealógiáját a 16 ükszülőig visszamenőleg, és ott majd a felmenők etnikai hátteréből és etnikai arányaiból magyarázatot fog arra kapni arra, hogy miért ilyen az értékrendje és a magyar eredetközösséghez való hozzáállása. Kérem ne felejtse el ” a vélemény, az értékrend, az
   maga az etnosz.” Szívélyes üdvözlettel:

   • József Halász

    Jajajajj, most lebuktam.. a dédapám sváb volt, úristen !
    De itt élek magyarként, fizetek adót (nem keveset), és nem dobom el az állampolgárságomat azért, mert a kormány egy, nekem nem tetsző dolgot tett !

    És nekem fontosabbak a magyar honfitársaim, mint az afrikai menekültek !
    Tehát amíg egy hajléktalan is van Magyarországon, vagy egy magyar gyerek is éhezik, vagy egy magyar nyugdíjasnak is nincs pénze télen tüzelőre, addig NEM az afrikai menekültek érdekét fogom nézni, hanem a saját honfitársaimét.

    Tessék, lehet náci-fasisztázni.

    Mellesleg láttam élőben az USA-Mexikói határon lévő kerítést !
    Az sem véletlenül van ott..

    • Bodó K. Attila

     Nincs közöttünk nézeteltérés!

     Csak az a gond ezekkel a névmegmagyarosításokkal, hogy a liberálisokká avanzsált zsidó, aki esetleg korábban név németesítés révén német neveket viseltek, általában ugyanazokat a magyar neveket , helységnevek, történelmi családi nevek, -y-nélkül vettek fel, mit a névmagyarosító svábok. Ez is a magyar államigazgatás idiotizmusát jelzi, hogy ezt engedélyezze. Ilyen Németország nem fordulhatott elő.

 • baki

  Erre mondják azt, hogy a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve?
  Vagy hasznosidióta? Szakszóval dhimmi? Vagy Unholy Alliance? The left’s romance with terror and tyranny?

  • TCsT

   the right’s romance with ignorance and isolation. a 300year-old love story.

 • guguc

  Ennyi lelkibeteg embert ritkán látni egy helyen…nem való mindenkinek a komentálgatás avagy ahogy dédnagyapám mondta volt, nem a libának való a széna mer’ csak eltapossa.

  • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

   Engem inkább elszomorít. Ez a társadalmuk, nap mint nap ebben élünk.
   Gyűlölet, tudatlanság, kétségbeesés, sötétség…

   De komolyan, most bántunk egy csajt mert nem egy egoista idióta, és képes mások érdekében kinyitni a száját? Itt járunk 2015-ben :(

   • Péter Dévald

    :(((

 • Boldizsar Levente

  Ha vissza tekintünk a történelembe 150 éve kb. Erdélybe alig volt román, ükapáink befogadták mint szegény parasztokat most nézd meg, hogy hová jutott Erdély, próbálnak beolvasztani kimondják, hogy székelyföld nem létezik …és nap mint nap tesznek egy lapáttal a magyarság ellen. Eltelik pár év és annyi bevándorló lesz, hogy /ha most nem fékezik meg/ arra a sorsa jut mint Erdély, kisebbség lesz a magyarság saját hazájában…..

  • Liz

   A visszatekintünk igekötős ige, egybeírják (ennyit a magyarságodról). Erdély mindig is vegyes népességű terület volt, történelmi viszonylatban kevés ideig tartozott Magyarországhoz, mindemellett, pontosan ezen a területen voltak évszázadok óta olyan elfogadók az emberek egymás vallásával és nemzetiségével szemben, amilyen te nem vagy. Pedig dolgozhatnánk és élhetnénk együtt is, békességben, blablabla

  • Péter Dévald

   Okosabb lettél volna, ha hallgattál volna. Ükapád simán leköpne. Ne hivatkozz rá. Te is bevándorló vagy, a seggfej ükapáddal egyetemben…..

 • wallenberg8870

  1. A magyar állampolgárságról nem lehet lemondani.
  2. Ha neki a magyar állampolgárság az csak útlevelet jelent, akkor nem igazi magyar, szégyellheti magát.

  • Greg

   Hülye vérmagyar náci!

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Ocsmány idegen liberálnáci!

    • Péter Dévald

     Egy bajom van veled, h nincs magyar szó arra, h milyen alávaló, elfajult, elbutult segg vagy! Ha találsz rá szót, jövök neked! Kérd bátran !!!

   • wallenberg8870

    Valami konkrétumot alátámasztva lehetne? A személyeskedés kevés.

   • http://gaborszantai.co.uk/ StAi

    Wallenberg izraeli, nem magyar. Rabbiként dolgozik a Dohány utcai zsinagógában.

    • Jani bá

     Már többször láttam, hogy Wallenberget zsidózzátok. Tényleg nem tudjátok, hogy ki volt Wallenberg?

     • http://gaborszantai.co.uk/ StAi

      Üdvözöllek az interneten. Kérlek engedd meg, hogy körbevezesselek és bemutassam ezt a csodálatos világot, amely kizárólag a valóság, logika, őszinte érzelmek és építő gondolatok elemeiből alkottunk.

   • Liz

    Az vagy te (na, most aztán jól megmondtam)

  • Deák Sándor

   Tényleg nem lehet,én már évekkel ezelőtt szabadultam volna tőle,-lehetetlen,olyan mint a körömgomba…

   • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

    Csak óvatosan, a végén még nő egy stadion a lábára!

    • Deák Sándor

     Az lenne ám a magyaros…

    • Péter Dévald

     Kettő:)))

 • rianas

  Kislány, az útlevél Magyarországra szól, nem a kormányhoz. Nem döntöttél bölcsen, noha megértelek. De ez nem ilyen egyszerű! Segíteni mindenképpen kell, mert emberek vagyunk. De az is igaz, hogy a rengeteg menekült lassan hordhatatlan terhet rak Európára, és ezzel egy felelős államfőnek számolnia kell. És egyelőre senki sem tudja, mi a megoldás! Te sem! Akkor nem etikus egy kormánytól elvárni, hogy “mostaztánazonnaltudja”. Mondhatod, hogy azért tartjuk őket, de ez csak egy pusztába kiáltott szó. Egyelőre senki sem tudja, a jószándékúak sem. Ítélkezni meg a legkönnyebb, – csak semmi nem lesz tőle jobb.

 • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

  Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.

  Tényleg óvatosa, olyan sötétség van, hogy ha a szemébe nézel tán soha többé nem látsz fényt!
  Így tovább honfitársaim!

  • Péter Dévald

   :)))))))))))))))))))))))))))

 • wallenberg8870

  Aki magyar állampolgár az azt jelenti hogy Magyarországhoz tartozik. A Magyarországhoz tartozás az egy hosszútávú dolog, független attól hogy most éppen ki van kormányon. Nem azért tartozik valaki Magyarországhoz, mert X vagy Y van vagy nincs kormányon. A magyar állampolgár nem a kormányhoz hanem az országhoz tartozik.

  • http://gaborszantai.co.uk/ StAi

   Ukrán haverjaidat is ezzel nyugtatod, Dávid, csillagom?

   • wallenberg8870

    Az ukránok a megszállóink, nem a haverjaim.

   • Liz

    De azért el kell ismerni, remek humorod van, édes (hahahahahahaha)

    • Liz

     (előbbi hozzászólásom ironikus volt)

  • Kréta

   Azt hiszem nem megfelelő nevet választottál magadnak! Wallenberg klassz ember volt.

   • wallenberg8870

    Wallenberget azok hurcolták el és gyilkolták meg, akik felszabadították a budapesti gettót, míg a gonosz nácik nem bántották.

    • Kréta

     Szerintem a megjegyzésemben nem foglalkoztam azzal a kérdéssel, hogy -sajnálatosan – mi történt vele. Csak annyit írtam, hogy nem passzol hozzád ez a név.

     • wallenberg8870

      A szovjetek engem is megölnének mint Wallenberget és a gonosz nácik engem sem bántanának mint Wallenberget.

     • Péter Dévald

      Hol vannak már szovjetek, te utolsó elbutult segg??? Mit tudsz te a nácikról, agyhalott 8870???

     • wallenberg8870

      Ne gyűlölködj, zsidó. Inkább tanulj, gondolkozz, érvelj, ahogyan én.

    • Péter Dévald

     Darkness in your mind! Húzz már el a faszba, ha így érthetőbb. Mocskos vagy és ennyi…

   • hivatásos naplopó

    időnként váltogatja a számot a nevében, de egyébként egy szimpla kis csököttagyú széljobber aki a név mögött van

   • Péter Dévald

    HIhi!!! Ezt a tetvet valóban nem illeti az általa választott név. Megkeresztelem: Legyen Bérenc. Hurrá Bérenc lett a neve!!!!!!! :))))))))))))))))))))))

 • Lajos Horvat

  Kettős állampolgárról van szó a Román még mindig megmarad neki! Tehát semmit sem veszit max majd más szavaz helyette mint helyettünk akik nem Magyarországon élnek! Kérdésem van ehhez a ribihez! Egy menekültnek mi célja van azzal, hogy iratait megsemmisíti. Vagyis ettől kezdve lehet senki- de akárki 2. Ha nincs kerítés nem jelenti azt, hogy beléphet habelép és menekült neki kell jelentkezni a státusz elbírálásához. De miért s nem a kapun jön be? Mért be szökni határt sérteni mikor van sok átkelő. Mért teszi gyanússá magát, hogy csempészhet drogot -fegyvert, hordozhat vírust stb. Tehát izolálva vannak a betártak és nem bekerítve. Ha egy ország törvénye rendelete sérűl erőszakos cselekménnyel akkor mit várhat? Nem lehet mindenkitől jóindulatot elvárni amikor erőszakos garázda elemek és vannak köztük.

  • wallenberg8870

   Az olyan bevándorlókat, akik nem tudják iratokkal igazolni magukat, automatikusan ki kell toloncolni vagy le kell tartóztatni és táborban őrizetben kell tartani. Aki tényleg menekült, annak nincs rá oka hogy ne legyen igazolványa.

   • Alcsuti

    “Sok menedékkérőnek azért nincsenek dokumentumai, mert az országukban ilyen nem is létezik, esetleg elpusztult az értékeikkel együtt, elvesztették útközben, vagy az embercsempészek vették el tőlük.”

    • wallenberg8870

     Vagy el akarja titkolni hogy nem is olyan helyről jött ahol üldözik, hanem csak szociális ellátást akar kapni.

     • bali

      te is biztos eltitkolod a származásodat, mint ahogy itt is a nevedet :))))

     • Attila Magyar

      Bagoly mondja 😀

     • Alcsuti

      Biztos így van, ki merné megkérdőjelezni, a te hatalmas ismereted?
      Ha esetleg két komment között unatkoznál.
      http://444.hu/2015/04/23/a-horror-nem-a-sullyedo-hajon-kezdodik/

     • Péter Dévald

      Dugulj már el te paraszt!!!!!

  • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

   Mitől “ribi”?

   Tán mert nő így inkább lenézed? Vagy mert kiáll vmiért amit neked nem fog át a tudatod, és így lenézed?

   Másrészt EU jog, szerint ott kéne letelepedned ahol kértél engedélyt, szóval ha itt rákényszeríted, akkor már nem mehet tovább északra, hanem itt terheli a szétlopott országunk haldokoló gazdaságát.

  • Unyatyinszki György

   Azért próbálják meg elkerülni a határrendészetet és azért jönnek sokszor iratok nélkül, hogy ne Magyarországon regisztrálják őket, hanem nyugatabbra, mert szándékuk szerint is inkább Németországban vagy Angliában élnének. Ha itt regisztrálják őket, akkor később ide toloncolhatják őket vissza, ezt szeretnék ők is elkerülni, ezért próbálnak ügyeskedni, hogy pl. Németországban adhassanak be menedékkérelmet.
   Ezt a “ribi” dolgot meg felejtsd el kérlek…

  • TCsT

   láttam az iratmegsemmisítős videót, amit toroczkai lászlóék csináltak. szinte csak török iratokat láttam eldbálva. no, ezek meg a helyi feketapiacról beszerzett hamisított török papírok, amivel a szírek az EU határig mennek, sokszor az életük múlik rajta. az EU-ban azonban már nincs szükségük rá.

   • Fis Con, Soc Lib

    Kar, hogy a ti szavaitok nem hallhatoak a nagy tomeg mocsokban :( Az informacio es a tenyek mind a sunyi es hazug embereg ellensegei.

  • Péter Dévald

   Egyet mondj te fütyi! Kire nem igaz ez az itt élők közül. Ne gyűlölködjetek!!!!!

 • Péter István

  Hát, ez egy nagy rakás krónikus magamutogatás, amit a delikvens némi hazaárulással és Magyarország mocskolásával nyomatékosít.

  • wallenberg8870

   Az biztos hogy ha nagy nyilvánosság előtt kijelenti hogy nem akar Magyarországhoz tartozni, azzal nem az Orbánékba fog rúgni, hanem Magyarországba. Az Orbánék röhögve lopnak tovább.

   • Péter Dévald

    Lám lám mi lesz a cserebogárból?????

  • agymosott09

   elképesztő, hogy ebben az országban, ha valaki mond valami ökörséget, akkor ötmillióan licitálnak rá még nagyobb ökörségekkel.

 • bali

  Aki nem engedné be a menekülteket, azoknak azt kívánom, ébredjebek fel ott, ahonnan ők jönnek!

  • wallenberg8870

   Szerbiában? Miért, ott üldözik, ölik őket?

   • bali

    szerintem nem Szerbiából menekülnek….

    • wallenberg8870

     Szerintem meg Szerbiában már nem akarják megölni őket azok, akik otthon akarták ahonnan elmenekültek, tehát Szerbiából nem indokolt Magyarországra menekülniük, vagyis aki Szerbiából jön az biztos hogy nem menekült, hanem népvándorló, a népvándorlóknak viszont nincs keresnivalójuk Magyarországon, nincs szükségünk népvándorlásra.

     • bali

      és nem is élhet pl Németországban egyetlen rokonuk sem(aki hamarabb eljutott oda), ugye?

     • bali

      70ezres magyar minimálbér épp elég ok szerintem a menekülésre…

     • wallenberg8870

      Ha menekült, akkor csak annyi jár neki hogy biztonságban legyen, ezt Szerbiában is megkapja, ezért nem kell Magyarországra jönnie. Az már nem jár neki, hogy más országok adófizetőinek pénzéből jólétet, szociális juttatásokat kapjon.
      Ha ezeket akar akkor már nem menekült, hanem népvándorló. Népvándorlókra nincs pénzünk, mert még a sajátjainknak is kevés van.

     • bali

      szerintem az én barátaim és rokonaim helyére nyugodtan jöhetnek….elég sok helyet biztosítanak, amióta elmenekültek innen, ebből a szemétdombból, amit ti védtek.

      Én sokat utazom. Évek óta ciki külföldön, amikor megtudják, hogy magyar vagyok, mert olyan kérdéseket tesznek fel hogy, szégyellem kell magam, amiért ilyen miniszterünk van és hogy magyar vagyok.

     • wallenberg8870

      “Évek óta ciki külföldön, amikor megtudják, hogy magyar vagyok”

      Külföldön csak annyit tudnak Magyarországról, amennyit a nemzetközi zsidó média hazudik nekik. Arról nem mi tehetünk hogy a nemzetközi zsidó média hazudik rólunk, rágalmaz minket, tehát azért nem nekünk van okunk szégyenkezni, hanem nekik.

     • bali

      mega tévedésben vagy! Látszik, hogy azt se tudod merre van a külföld!
      És attól még hogy te nem hiszed, továbbra is ciki külföldön magyarnak lenni.
      A fasizmus ideje lejárt! Ugyan olyan ciki mint orbanistának lenni.

     • wallenberg8870

      Tessék mondok egy konkrét példát:

      A nemzetközi zsidó média (New York Times) interjút készített a zsidó Imre Kertésszel, és szerette volna ha Kertész azt mondja hogy Magyarországon diktatúra van, de mivel Kertész nem volt hajlandó azt mondani, ezért az interjút végül nem jelentették meg.

      http://444.hu/2014/11/11/kertesz-imre-szerint-a-new-york-times-nem-jelentette-meg-a-vele-keszult-interjut-mert-nem-mondta-ki-hogy-diktatura-van-magyarorszagon
      2014. november 11., kedd 15:20
      Kertész Imre szerint a New York Times nem jelentette meg a vele készült interjút, mert nem mondta ki, hogy diktatúra van Magyarországon

      https://en.wikipedia.org/wiki/The_New_York_Times
      The New York Times
      Publisher Arthur Ochs Sulzberger, Jr.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Ochs_Sulzberger,_Jr.
      Arthur Ochs Sulzberger, Jr.
      his father was of Jewish origin (both Ashkenazi and Sephardic)

     • bali

      Tudtad, hogy a kereszténység a zsidóság tovább fejlesztése? És hogy az arabok a zsidók unokatesvérei?

     • wallenberg8870

      A kereszténység nem lehet a zsidóság tovább fejlesztése, mert a zsidó az egy faj, a keresztény az meg egy vallás. Alma, körte.

     • Liz

      A zsidó vallás (izraelita vallás vagy judaizmus), mint olyan, létező fogalom.

     • wallenberg8870

      1. A zsidó az egy faj:

      Eredeti németül:
      http://ldn-knigi.lib.ru/JUDAICA/Herzl-Judenstaat.pdf
      Theodor Herzl
      Der Judenstaat
      “der für seine Nation den jüdischen Rasseneinschlag wünscht, müßte daher für die Dauer unseres politischen Wohlbefindens sorgen”

      Kóser magyar fordítás:
      http://regi.sofar.hu/files/A_zsido_allam.pdf
      A ZSIDÓ-ÁLLAM
      HERZL TIVADAR
      “aki a zsidófajt a maga nemzetébe beolvasztani akarná, gondoskodnia kellene tehát politikai jólétünk állandósításáról”
      (7. oldal)

      http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/dna-links-prove-jews-are-a-race-says-genetics-expert-1.428664
      DNA links prove Jews are a ‘race,’ says genetics expert
      By Jon Entine May 7, 2012 | 10:51 AM
      (DNS kapcsolatok bizonyítják a zsidók egy ‘faj,’ állítja a genetikus szakértő)

      2. Tegyük fel hogy a zsidó az nem egy faj, hanem egy vallás.
      Ha a zsidó az egy vallás, akkor az alábbi két izraeli személyi igazolvány közül a felsőn miért ugyanabban a rovatban szerepel a zsidó, amelyik rovatban az alsón az arab? Netán az arab is egy vallás? És akkor a keresztény arabok azok kik?

      http://img2.indafoto.hu/1/1/163195_737719dd206d51cd97927fb8a9af613d/17942299_657b14ced4e08da1ea367f3fdbd420c0_l.jpg

     • bali

      ha a primitívségnek lehetne szobrot emelni, akkor azt rólad mintáznák!

     • bali

      megint hülyeséget mondtál Mr wallenberg8870 :))))
      az alma és a körte egy családba tartozik :))))
      Malus domestica(nemes alma, magyarul):
      Család:Rózsafélék (Rosaceae)
      Alcsalád:Almaformák (Maloideae)
      Nemzetség:Alma (Malus)
      Pyrus communis(nemes körte, magyarul):
      Család:Rózsafélék (Rosaceae)
      Alcsalád:Almaformák (Maloideae)
      Nemzetség:Körte (Pyrus)

     • Torok Zsolt

      Sémi népek úgy a zsidók mint az arabok, de miért nem akarják hogy a zsidóknak is legyen országuk, amikor az araboknak egy tucatnyi is van.

     • sodawithlime

      Bocsánat, elfelejtettem én is hogy a zsidók a hibásak a mindenért, a globális felmelegedésért is, már csak az, hogy az ember zsidónak születik bűn az emberiséget tekintve.Gondolom a románokról is így vélekezik, és minden egyéb népről ami nem magyar….Volt már egy ’56 amit levertek, akkor bezzeg nem sírt egy külföldi sem ennyire hogy a sok csóró senki kiszökött az országukból semmi nélkül…Deportálják az összes olyan magyar külföldről haza amelyik egyetért a kerítésépítéssel, és kelljen megéljenek 4-en 70.000 Ft-ból.

     • wallenberg8870

      A konkrét példát ezek szerint nem tudod vitatni.

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      Éltél te külföldön? Csak mert személyes tapasztalat, h magyar magyarral általában szar ember, de pl Angliában én nem éreztem nagatív megkülönböztetést, mert magyar voltam, sőt, szakmában kimondottan keresik a magyarokat. Biztos nem látta a zsidó híreket ott sok ember….
      Vagy teljen össze vissza beszélsz.

     • wallenberg8870

      A külföldi médiának és kormányoknak rosszabb a véleményük Magyarországról, mint a külföldi egyszerű lakosoknak.

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      Mert egy átlag külföldi szarik ránk, épp annyira mint mi rá.

      Másrészt ha egy ici-pici agya is akad a komának, akkor nagyon jól tudja h a média kb hogy működik, és utánajár hogy mi is van, mielőtt lenyelne minden baromságot, főleg ha pl milliókat akar befektetni…

      Harmadrészt, nekem is rosz a véleményem az országomról, pedig benne élek, a zsidó agymosógépet meg múlt nyáron már kivágtam mert zörgött nagyon…

     • wallenberg8870

      A média egyáltalán nem jár utána annak hogy mi a valóság, hanem a forrásaitól kritikátlanul átveszi az információkat, a nemzetközi zsidó média magyarországi forrásai pedig általában magyarországi zsidó balliberálisok, tehát az itthon kotyvasztott hazugságokat adják le külföldön az ottani jóravaló derék gój lakosságnak.

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      Nem a média, hanem aki olvassa. Ha valaki olyan hülye, hogy 1-1-ben elhisz utánanézés nélkül bármit amit olvas, főleg egy ellenőrizetlen médiumtól, akkor annak talán mindegy is, érdemben úgysem tud megszólaltni…

     • wallenberg8870

      Ott van a példa amit mutattam, a nagy magasságos New York Times nem hozta le Imre Kertész interjúját, mert nem volt hajlandó kijelenteni hogy Magyarországon diktatúra van.
      Ez az eset a nemzetközi zsidó média jellemzője, hazugságokat terjesztenek, igazságokat hallgatnak el. Ez az organizmus egész világot átszövi mint egy nagy pókháló.

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      És ez miben változtat azon amit írtam? Hogy a hír fogyasztójának kell egy átgondolni és felfognia mi történik? Nézd meg az Ukrán mókát, 10 hírportál 10 külön nézőpont. Épp ezért kellene mindent megnézni mielőtt érdemben megszólal valaki. Nem elolvasni a kurucon vagy 44en 4 sort, és megváltani a világot….

     • wallenberg8870

      Én egyszerre olvasom az egymással ellentétes hírforrásokat, de a lakosság jelentős része jobbára csak tévét néz, abból is a nagy kereskedelmi és hírcsatornákat, tehát azok ellenőrzésével elég jól lehet ellenőrizni a lakosság jelentős részének tudatát.

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      Ezzel egyetértek, mindenki a saját érdekét próbálja tolnia. És épp ezért mint írtam nem is tartom érdemi hozzászólónak azt aki elolvas egy fél cikket, és előretartott homlokkal rohan neki a falnak, mert épp a a falfejelés szépségeiről szólt a kamucikk…..

      Viszont épp ezért van a képviselő, akinek az lenne a feladata hogy ezzel foglalkozzon, jól értesült legyen a területén, és minket, mint mindenbe beleszaró szavazókat képviseljen, így nem csorbul az érdekem, de cserébe foglalkozhatok azzal amihez értek. Nyilván nem ez történik, mert eladják a bizalmunkat, de tartom hogy, ez nem a cég hibája, akinek az a dolga hogy maximalizálja a profitot a lehetőségeik közt. Hanem a törvényhozónak, aki megadja a lehetőséget rá.

      Azt nézem közbe milyen kis hű követőd akadt, like-ol mindet amit irsz. Kicsit ironikus h épp róla beszélek 😀

     • Péter Dévald

      A saját tudatodról beszélj, te tudatlan szarházi

     • Péter Dévald

      És te nagyon elbutult barátom, honnan veszed az információkat? Az a gond csupán, h honunk dugig van az ilyen tetvekkel, mint te..a legragályosabb betegség az ostobaság, ezt te pici barátom, mát régen elkaptad….

     • Péter Dévald

      :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

     • Péter Dévald

      Dehogyis, Ő mindent tud. Í gy született:)))

     • Liz

      Őszintén, miért lenne pont zsidó a nemzetközi média? Amúgy tényleg röhej, hogy milyen miniszterelnöke van Magyarországank, és ez lassanként elég nyilvánvalóvá válik. Érdekes szempont: ha a nemzetközi [zsidó] média hazudik külföldnek rólunk, vajon nem lehetséges az, hogy nekünk is hazudik külföldről? Persze abban az esetben teljesen értelmetlenül vitatkozunk :)

     • wallenberg8870

      “Őszintén, miért lenne pont zsidó a nemzetközi média?”

      Mondjuk azért mert ők nyomultak rá kifejezetten a nemzetközi média ellenőrzésére.

     • Sári-Kati

      “Ja,ja! Erre onnan jött rá uram, hogy Orbán tanácsadója egy amerikai zsidó, homoszexulális férfi” Jól gondolom?

     • Péter Dévald

      Omnipotens ember vagy , halleluja4444…., ó jaj, de nem csak pusztán buta…

     • Péter Dévald

      Okos.

     • Péter Dévald

      Náci geci!!!!

     • Péter Dévald

      Hát ez a való!!!

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      Bazdmeg, ezt mondnod miután az EU nélkül az elmúlt 10 évben itt lófasz nem épült volna a társadalomnak? Az melyik ország adófizetőitől van? Vagy hogy is van ez?

     • wallenberg8870

      Az EU (mindenestül, tehát beleértve az EU-s multikat is) összesen több pénzt szivattyúzott ki Magyarországról, mint amennyit ide hozott.

      http://privatbankar.hu/kkv/itt-vannak-a-szamok-ennyit-visznek-el-az-orszagbol-a-multik-271045
      2014. július 24., 14:54
      Magyarországról tavaly a külföldi cégek 105 milliárd koronának (1155 milliárd forint) megfelelő összeget vittek ki, ami a magyar GDP 5,3 százaléka

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      Azt vágod hogy az EU nem egy cégcsoport?

      Az egyik a szabad piac, amin itthoni cég is nyújt(hat) versenyképes terméket.

      A másik egy országok közti szövetségrendszer, amit ugyan szabályozhatja az előző, még akár úgy is h visszaforgassa a cég a nyereség egy részét ide.

      De mi inkább ellopjuk mint a Golgotát, b+!

      Ha itthon ugyanazt a szolgáltatást pl nem kapom meg ( spotify, gmusic, netflix, uber, techben bármi ) akkor mi halhassak Kossuthot csak mert fuck spotify? Esetleg faragjak processzort a sufnimban? Süssek tv-t hidrogénplazmából? Van normális alternatíva rá?

      Cserébe amit írtál h elviszik a zs-t, azt a kormányunk szabályozhatná, ha a sok lopást közt ráért volna bárki az elmúlt 25 évben, de inkább toljuk a pártkádereket, meg a szakmaiság teljes hiányát propagáljuk.
      De gondolom ez nem gond, mint ahogy az a kb 1 millió magyar sem aki a gdp nem 5%-át nm ide adózza, mert 3 km-re a határtól 5* annyit keres ugyanazzal a munkával….

     • wallenberg8870

      Az EU az elválaszthatatlanul összefügg az EU-s multikkal, ezt bizonyítja hogy léteznek olyan EU-szabályok, hogy bizonyos növényvédő szerből csak olyat szabad forgalmazni, amely tartalmazza adott konkrét EU-s multi cég által gyártott vegyianyagot. Vagyis az EU nem választható el az EU-s multiktól, hanem egy monolit tömböt képeznek, és ez a monolit tömb összességében több pénzt szivattyúz ki Magyarországról, mint amennyi pénzt “támogatás” cimén ad Magyarországnak.
      Vagyis a teljes főösszeg, mindent beleszámítva, Magyarország számára az EU-val szemben negatív.

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      Monolit tömb. 😀

      A globális cégekkkel pl alapból mi van? G, Intel, Samsung, Apple, FB, Liberty Global, Suzuki, stbstbstbstbstbstbstbstbstb, végtelen lista, és mint mondtam nincs nagyon hazai alternatíva ezekre.

      Másrészt EU-n belül sem egységesek ezek, csak nézd meg hogy a német és görög gazdaságpolitika szinkronjának teljes hiánya hova vezetett…
      Vagy azt akarod mondani a monolitikus tömmbel, hogy pl a svéd autószerelő védi a francia borász profitját?? Nem értem miben nyilvánul meg a monolitikusság, mikor teljesen inhomogén az egész mind politikailag, gazdaságilag és társadalmilag…

     • wallenberg8870

      A monolit azt jelenti hogy a brüsszeli adminisztráció le van fizetve az EU-s multik által, és azoknak a kijárója, tehát lényegében egy szereplő, látszólag tagolt, valójában egységes.

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      Látom az első felét inkább kihagytad.

      A második felében meg, tegyük fel igazad van, mert EU-ban is történnek olyanok h csak fogom a fejem, és ugyanúgy emberek ülnek ott, akik hibázni fognak/akarnak.

      Mi garantálja hogy nincs lefizetve az általad választott képviselő, aki esetleg olyan törvényt szavaz meg ami épp a fenti pénzhordást erősíti, vagy elfogadja a legszarabb ajánlatot egy pályázaton mert visszacsorog párt milla??

     • wallenberg8870

      Arra sajnos nincs garancia. Ami garancia lehet az, ha az anti-establishment politikai erők és média is szóhoz juthat, mert akkor a kritikáira kénytelen az establishment reagálni, tehát történik kommunikációs kölcsönhatás.
      A globális cégek nem az EU-hoz kötődnek, hanem egy világméretű organizmust alkotnak. Az előző izraeli államfő Simon Perez amikor azt mondta hogy az izraeliek felvásárolják Magyarországot, akkor azt olyan szövegkörnyezetben mondta, hogy a szomszédos mondatokban az szerepelt hogy a kormányoknak korlátozottak a hatalmi lehetőségeik, de a cégeknek nem, azok olyan birodalmat tudnak létrehozni, amit kormányok nem.
      Ez egyezik Bogár László professzor Amerikával kapcsolatos leírásával is, hogy létezik az úgynevezett birodalmi Amerika amit a cégek uralnak, és létezik az állam Amerika, amit formálisan a nép ural, az előbbi viszont eszközül használja az utóbbit, tehát a hatalmat ténylegesen a cégek birtokolják, nem a nép.

     • Péter Dévald

      Honnan szerzed az információkat okostojás? Téged ki fizetett le és mire…gyanús fazon vagy nekem az már biztos is. Bár elég együgyű …figyellek mostantól…

     • Péter Dévald

      Kár a szóért. Konkrét érvelések csak demagóg panelekkel találkoznak…Persze igazából nem kár a szóért:))

     • Péter Dévald

      Ez van pontosan….

     • Péter Dévald

      Kutyafasz sem:))))))))

     • Péter Dévald

      Miért is? Dolgozni ők is tudnak, akarnak is és több világnyelven beszélnek általában, mint te sötét pajtásom….

     • Torok Zsolt

      Németország nem táliborszád, igy ott nem igazán lehetnek rokonaik…

     • bali

      pfff…inkább marajd te is csendben!

     • Péter Dévald

      Ez a vágyam, rátaláltál:))). Ügyes kis fickó vagy mondhatom.Találékony. Az a baj tudod, h vagy kimosták v sosem volt agyad. Ciki!!!, de hát hozott anyaggal dolozunk!!!!

     • Péter Dévald

      Mondtam már, h imbecillis vagy?

    • Balogh Balázs

     dehogynem.

    • Lőrincz Hunor

     dehogynem…

     • bali

      az afgán az mióta szerb?

     • wallenberg8870

      Ha már eljutott Szerbiába, ott már nem bántják a tálibok, onnan már nem szorul rá hogy Magyarországra jöjjön.

     • Lőrincz Hunor

      Szerbiában nem üldözi őket senki, nincs veszélyben az élete, Onnan milyen alapon menekülnek Magyarországra? vagy a Magyarországon jelenleg levő emberek milyen alapon menekülnek Ausztriába? Ennyire üldözik Magyarországon a bevándorlókat, hogy Ausztriába kell meneküljenek??

     • bali

      a menekült nem döntheti el hova menekül?

     • Lőrincz Hunor

      akkor már nem menekült, akkor sima bevándorló és oda megy ahova akar, vagy hagyják, de onnan már nem menekült.

     • bali

      de miért?

     • Torok Zsolt

      Honnan tudod hogy nem szerbek akik menekülnek, hiszen Szerbiából jönnek tömegesen.

     • bali

      volt merszem megkérdezni!
      és volt ahhoz is, hogy megetessek 6 menekültet!

     • Lőrincz Hunor

      jól csináltad! Remélem nem azért mert menekültek, hanem mert emberek! Az embereknek az a dolguk, hogy segítsék egymást!!!
      De a kormányoknak meg az, hogy megoldják ezt a helyzetet. Ezt a két dolgot nem kell összemosni!

     • bali

      azért vendégeltem meg őket mert beszélgettem velük (angolul) és kiderült hogy éhesek.
      A magyar csöveseket is meg szoktam néha vendégelni, azok nem mindig köszönik meg olyan kedvesen mint ahogy az afgán menekültek tették

     • Péter Dévald

      Angolul tették azt hiszem Sok magyar is van szörnyű körülmények között, pedig jól beszélnek idegen nyelveket: Ellentétben nagyrabecsült honfitársaink többségével, akik egy kúrva szót sem tudnak más nyelven és erre még büszkék is. Itt tarunk, Messze még a mesze. Ugye mély magyar bunkócskáim????

     • Péter Dévald

      :)))))

     • Péter Dévald

      Buta teremtény vagy Zsót….

    • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

     ne etesd, egy silány troll 😛

     • bali

      like!

     • https://www.youtube.com/watch?v=pO-wDK-phI0 Irgum Burzum

      Beszívtam, a saját tanácsomat sem fogadtam meg és leálltam vele :)

      full retard 4tw

    • Makk Márton

     Nem is azért mondta, hanem mert egy süket barom.

  • Péter Dévald

   Jó lenne:))))

 • Balogh Balázs

  mekkorát fog koppani, ha rájön, hogy a menekült fiatalok korábban csak a magyar útlevele miatt rajongták körül (ha befűzik, az esküvő után legalább a tartózkodásit megkapják automatikusan)…

 • Vlmny Vlmny

  Nem olvastam még el a cikket, csak azt , hogy lemond mert nem ért egyet a kormány intézkedésével.
  Magyarország nem egyenlő a Kormánnyal!
  Ha így gondolkodna sok magyar, a jelenlegi Kormánnyal egyet nem értők is kimehetnének, lemondhatnának a magyar állampolgárságukról. Úgyhogy elég ha a Kormány szabadságharcol, nekünk másként kell elmondani a véleményünket. Függetlenül most attól, hogy mi a véleményem a menekültekről, a kerítésről.

 • tomi

  engem inkább a pasi érdekelne az első képen jobbról :)

  • Liz

   Celebrate pride!

 • György Fekete

  Na és akkor mi van ha lemond? Költöztessen néhány menekültet maga mellé!

  • Zsolt Egy Ironikus Székely

   bírja a szagukat :)

  • Péter Dévald

   Asshole…

 • Olivér Urzica

  ez sem normális, azt sem tudja mit nyilatkozik…kár volt igényelje, jah és csak azért kérte, hogy más országokban dolgozhasson, nem azért mert MAGYAR!! az ilyen mondjon is le!!! most voltam a balkán régióban üzleti úton, közel sincs olyan helyzet ahogy azt a média felnagyítja…

  • Péter Dévald

   Ha már ott voltál, maradhattál is volna….

 • Attila Graf

  Én meg örülök hogy bejárta a világot, pont úgy, mint sok magyar fiatal…….

 • Szekely Ferenc

  Hogy mindig a szekelyeket eri a csapas!Mekkora nagy tragedia!Gondolyatok el lemond Nago Zsuzsa a magyar allampolgarsagarol!En eddig azt sem tudtam hogy az!Ki a fenet erdekel mirol mond le Nago Zsuzsa!

  • Kiss Endre

   Mostmár tudod, mehetsz is vissza az istállóba!

   • Péter Dévald

    Eddig is ott volt.

 • TCsT

  akik szerint nem kell angliáig meg németországig menni a menekülteknek, azok magyarázzák el ezt a nyugaton dolgozó rokonoknak barátoknak is, és kérdezzék meg, ők vajon miért nem magyarba’ vagy bulgáriába mentek?

  • Attila Magyar

   Ez egy szennyes összemosás!! A magyarok nem menekültként mentek Angliába dolgozni, hanem egyszerű munkásként. A magyarok sosem tagadták, hogy gazdasági okok miatt mennek oda, ellenben a “menekültekkel”. Amikor a kamerába mondta a feka, hogy ” Magyarország szegény ország, itt nincs pénz, mi Németországba akarunk menni, mert az gazdag ország” akkor azért az emberben összedőlnek bizonyos légvárak. A másik kedvencem az hogy : “Németországba megyünk, mert ott tiszteletben tartják a jogainkat” Ennél nagyobb ótvar hazugságot ritkán hall az ember…na nálam itt lett tele a bili. A határon eldobált papírok, meg az úgynevezett “elveszett” útlevelek is megérnek egy misét. Ez az egész probléma Amerika hibája aki szétbombázta és fellázította a teljes arab világot, aztán itt hagyták a romokat aztán még ők ugatnak a jogokról és az emberséges bánásmódról. Kétszínű mocsok ájtatos manók akik “sajnálkoznak” hogy Európa rosszul teljesít..mintha nem ők okozták volna a teljes recessziót a tőzsdei lufijaikkal.

   • Péter Dévald

    Ostoba segg, ahol az amerikaiak beavatkoztak, onnan éppen nem jön ide senki. Tudatlan vagy és elvakult.

    • Jani bá

     Afganisztán?

 • TIVAI

  Miért nem vagyunk, legalább minimálisan SZOLIDÁRISAK Európa többi országaival és népeivel ? Miért vagyunk (megint !) mi a kegyetlenül szívtelen és az önzésünkbe belegebbedt vademberek országa ???

  • Makk Márton

   Mert nem akarjuk megmérettetni magunkat, mivel tudjuk hogy könnyűnek találtatnánk. Így nem megyünk bele ilyenekbe hogy PISA, meg euró, meg menekültek EU-s szintű kezelése, hanem helyette van puskásöcsi és pengekerítés.

   • Péter Dévald

    Kár, h nem én írtam ezt.:))))))))))))))

  • Greg

   Mert ilyen idióta kormánnyal mégis kik lehetnénk mások? A hurrát csak a birkák szopják be vazze!

   • Péter Dévald

    De viszont nagyon:)))))

  • Péter Dévald

   Olvasd végig ezt a sok szörnyűséget itt. Elképesztő és aljas:(

 • bali

  Nektek, primitív gyülölködő magyaroknak kéne inkább lemondani az állampolgárságról, Nincs rátok szükség! Mennyetek gyűlölködni máshova!

  • Attila Magyar

   Nekem pont az a problémám, hogy ez az ország SOHA nem magával foglalkozott, hanem mindig mással és mindig mások érdekeit nézte és kereste, legtöbbször nem önként és dalolva. Erre mindig rá is basztunk! Az is nagyon unalmas már, hogy mindig Magyarország a fő bűnös. Mindenki miattunk fortyan fel, holott a franciák, az angolok dupla ilyen súlyú intézkedéseket tesznek…de érdekes módon az senkit sem érdekel. Unom már az állandó kettős mércét!!

   • Csaba

    Ha masok erdekeit leste volna akkor ez a cikk meg sem jelenik…. de nem, mi epitjuk a falat, mint Izrael, USA s mas xenofob orszagok… :)

   • Péter Dévald

    És mit unsz még? Mert én qrvára unom az ilyen sötét, buta embereket, mint, te….és fárasztanak is…..

  • Péter Dévald

   Kevesen maradnánk. Nem gondolod:)))

 • Makk Márton

  Van azért pár fura dolog itt.
  1. ez a nő azt hiszi, hogy akkor méltó az állampolgárságra, ha egyetért a KORMÁNNYAL????? WTF? Kormány = magyarság?
  2. rengeteg nagyon dolgos külföldi él Magyarországon, akik a büdös életben nem kapnak állampolgárságot, mert nem az számít, hogy mennyit dolgozik, meg milyen eredményt ér el, hanem az hogy magyar-e valamlyen felmenője. Ez nincs így rendjén.
  3. Az “morális volt” (ez milyen nyelv egyébként?) a hölgynek, hogy állampolgár lett egy országban, ahol amúgy nem is élt (most is Londonban szerepel)?

  • Torok Zsolt

   Talán az első pontban igazad van…de ettől az a csaj még bekaphatja a makkomat 😀

   • Makk Márton

    Ez szerintem nem függ össze azzal, hogy igazam van-e 😀

    • Péter Dévald

     Pedig igen, mert te sem találod!!!

   • Péter Dévald

    Nincs neki nagyítója, ezért nem találja a makkodat te állat!!!

 • Lőrincz Hunor

  Nekem kérlek valaki magyarázza el, hogy az az ember aki elmenekül az országából Szerbiába a háború elől az Rendben van eddig világos, de Szerbiából Magyarországra menekülő az mitől lesz menekült? vagy Magyarországról Ausztriába menekülő az mitől menekült, vagy a Franciaországból Angliában menekülők mitől menekülnek???

  • Attila Magyar

   Bizony, bizony, ezt szoktam én is kérdezni…amire még sosem kaptam épeszű választ!

   • Csaba

    Europaba menekulteknek hivjuk az egeszet, ha megallna mindenki szerbiaban akkor sem a menekultek sem a szerbek nem tudnanak elni… ha elszorodnak akkor remelik (annak ellenere hogy a mi baratsagos orszagunk ezt maskepp kepzeli) hogy nem veri meg oket senki mint otthon… ez ennyire egyszeru, ok is gondolkodnak, nem nepvandorlas tortenik, hanem menekules… oda menekulnek ahova csak tudnak….

   • TCsT

    Szerbiában kapnak egy papírt, hogy 7 napjuk van az ország elhagyására, különben baj lesz. Hát ezért például.

   • Péter Dévald

    Mi lenne, ha gondolkodnál dickhead??????

  • Torok Zsolt

   Angliában jobbak a szociális jutattatások mint a neonáci franciáknál.

   • Péter Dévald

    Mi lenne, ha gondolkodnál dickhead???

 • cszsj

  Sok sok kábszi… Amugy meg kivancsi lettem volna, hogy akkor is lemond a magyar allampolgarsagrol, vele egyutt az utlevelrol is, ha Romaniat nem csatoltak volna a Shengeni ovezethez. Mert roman utlevellel nem tul surun utazgatott volna.

  • bbslut

   Romania nem tagja a schengeni ovezetnek…

   • Torok Zsolt

    Romániát az EU-ból is kizárnám, sőt Európából is !

    • bbslut

     szerencsre ez nem rajtad fog mulni…

    • Péter Dévald

     És miért nem teszed führerke????

  • Péter Dévald

   Mi lenne nagyagyanyád, ha kerekei lennének?????

 • aser

  Szerintem nem lehet lemondani egy magyarnak a magyar állampolgárságról.
  Az útlevelét vissza adhatja,vagy nem használja,azt lehet.
  A diktátort és bandáját ez nem fogja érdekelni.Mint ahogy őket a magyar nép sem érdekli,csak az ellopható pénzük!

  • Katalin Pap

   Bizonyos feltételekkel, le lehet mondani a magyar állampolgárságról. Számtalan Ausztriában élő barátom mondott le a magyar állampolgárságáról, mert így kedvezőbb elbírálásba jutottak az osztrákoknál.

   • Torok Zsolt

    Hazaáruló aki lemond !

    • istván enyedi

     A főnököd és a sleppje sem mondott le,s mégis a legnagyobb HAZA ÁRULÓK.

     • Péter Dévald

      Hagyd Zsótot békén!! Fogalmatlan szegény!!:)))

     • István Markus

      Hülye Petike és Endre el fognak bocsátani titeket a ballib bérkommentelő osztályról, ha csak ilyeneket tudtok írni mert növelitek a fideszbirkák számát hozászolásaitokkal

    • Kiss Endre

     Látom, magyar zászló van a kezedben te hős magyar….. féreg!

    • Péter Dévald

     Hányszor kell még célozni arra, h buta vagy???? Írj egy számot és megkapod. Tudod , C, Norris is elszámolt végtelenig,….kétszer….

   • aser

    Elég baj az,hogy ha emiatt valakinek le kell mondania. Ez jellemző a Magyar Államra.

  • Róbert

   Akinek van mas allampolgarsaga, minden gond nelkul lemondhat a magyarrol. Akinek nincs az nem.

   • aser

    Akkor neki kár volt megadni.Aki ennyire sem becsüli……..

 • Torok Zsolt

  Szánalmas és szerencsétlen ez a szélsőséges erdélyi lány. A román állampolgárságáról is lemondhatna és vegye fel az Iszlám Állam állampolgárságát.

  • bbslut

   nem vagy kevesbe szanalmas. (szerintem)

   • Csaba

    biztosan azert foglalkozik iszlam allami menekultekkel mert fel akarja venni az iszlam vallast…. mennyi logika egy helyen….

    S en ugy tudtam, hogy utalni kell egy nepcsoportot, hogy szelsoseges legyel, nem segiteni nekik…

    • Péter Dévald

     Idióta vagy!

   • Péter Dévald

    Igazad van, tényleg nem. Te nagyon szánalmas vagy. Örülök , h nem ismerlek. Milyen ciki, h már ennek is lehet örülni. Kicsit szégyellem magam, de hát ez van…

   • Torok Zsolt

    neked nem lehet véleményed, hiszen a z ISIS bűvkörébe kerültél és terrorista gyanus elem vagy !

  • Kertész Frensis

   Zsolt és Gábor! Ti vagytok szánalmasak!Ti követitek vezíreteket birka módjára.

   • Péter Dévald

    Hát ja:)

  • TCsT

   az első képen jobboldalt látod azt a férfit? na ő pl. az ISIS-t lövi most Szíriában. te mit tettél ellenük eddig, mélykeresztény fajankó?

   • Péter Dévald

    :))

  • Péter Dévald

   Sajnos te beteg vagy Zsót2!!! Fordulj orvoshoz, mert szövődményes leszel!!!

  • Kiss Endre

   Itt te vagy szánalmas!

  • Szaniszlo Lajos

   Papa, te màszkalj, ne kommentelj. Abban legalabb jo vagy;)

 • Bordán Gábor

  Román állampolgár volt , magyar anyanyelvű ! Könnyitett eljárással lett kettős állampolgár ! Más nem mondana le ! Sok sikert az iszlám tanaihoz ! Ott nincs állampolgárság ! De újra ne kérelmezze !

  • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

   “De újra ne kérelmezze !”

   Kérelmezhetné, de nem kapná meg.

   • Péter Dévald

    Persze. Te aztán tudod , h megy ez itt orbanisztánban. Tisztelet neked, h nem hazudsz. Ha rajtad múlna, sokunk nem kapná meg ezt nagybecsű titulust. Részemről, amíg ilyenek vannak többségben szarok rá/d/.

  • Róbert

   Milyen iszlam allam hulyegyerek? Zsuzsa nem fogadja el magyarok allami szintu idegengyuloletet.

 • Csaba

  Latom nagy a megertes itt a kommentek kozott… mindenki tudja a menekultek ugyet, kivancsi vagyok hanyan kerdeztetek tolluk, hogy miert menekultek…. miert nem jo nekik sziriaban maradni….

  Ha majd ranezesre meg tudjuk kulonboztetni a terroristat a menekulttol akkor elhiszem a felhaborodast… addig csak frusztraciobol haborodik itt mindenki fel… egy gazdasagi valsag kornyeken mindig divatos a “masikat” utalni…. mindig jo a xenofobia a voksokra… csak senki nem gondol a hirunkre… az a hirunk (magyaroknak) vilagszerte, hogy xenofob nacionalistak vagyunk…. biztosan segit majd a drotkerites ebben…

  S a nyitott es baratsagos orszag elmelete itt meg is tud bukni es a 4 meter magassagu keritessel meg is bukott…

  Csak az bujik el a szomszedjatol aki fel!

  • Tamás Seres

   azért igazán gondolkodhatnál józan ésszel ,miert lennének ezek menekültek? sziriabol afrikabol stb áthaladnak 10 országon ahol semmi háború nincs, franciaorszagbol minek mennek angliába ,svédországba stb? mert jók a szociális juttatások.

   • bali

    egyszerű vagy mint egy bot :)

    • Péter Dévald

     Hülyeséget beszélsz. Egyszerű, mint az ék!!!:)))))))))

  • wereko

   Nem fél, FÉLT

 • madar

  Hülye liba, bár ne lennél erdélyi, szégyent hozol a székely nemzetségre….

  • Szabó Mária

   Nem tudom milyen jogon hülye libázza le,Madár nézzen tükörbe és gondolkodjon el,hogy mennyire igaza van Zsuzsannának!!!

   • Péter Dévald

    :))

  • Zsolt Egy Ironikus Székely

   erdélyi de nem magyar->a neve neagu (román cigány keverék) Hál isten ilyen agyhalott barom nem égeti az ottani magyarokat

   • Róbert

    Legalabb arra raebredhetnel (mindegy hogy egyetertesz Zsuzsaval vagy nem), hogy egy fiatal lany lemondott jogairol, hogy kialljon igazaert. Ez emberi nagysagra, tartasra vall. Mindenre, ami beloled hianyzik.

   • Péter Dévald

    Rothadt állat vagy, pedig mindent tudónak mutatod magad, Zsót! Mitől ez a nagy ego???

  • guguc

   madar, nem hiszem, hogy helyesen tudod megítélni ki tartozik és ki nem az Emberek csoportjába.

  • Péter Dévald

   De erdélyi barátocskám és nem hülye liba. Te a világra hozol szégyent puszta léteddel…bár ez hülyeség, mert, aki senki, az nem hozhat szégyent senkire, semmire…

  • Kiss Endre

   te meg az emberi fajra!

 • Róbert

  Csodalatos, peldamutato lany vagy Zsuzsa. Sajnalom hogy nem ismerlek szemelyesen, gratulalok dontesedhez!

  • KÁPOLNÁSI KATALI9N

   aRRA HOGY IDEW JUTOTUNK,TE IS BENNE V AGY!!
   MÉRT KELLET IDE JÖNNI SZAVAZNATOK? MI BEL Ü
   GYEINKBE BELE SZÓLNI?

   • Róbert

    Honnan veszed hogy szavazott (most mondott le szavazatarol)? Kinek a belugyeibe? O is, en is magyar vagyok (o mar nem lesz magyar allampolgar). Kedves Katalin, szedje ossze az a buta agyat es bofogjon ertelmesen.

  • Péter Dévald

   :))

 • Zsolt Egy Ironikus Székely

  Jajjj!

  Ne tedd!

  Mi lesz velünk nélküled? :)
  hülye cigó!

  • guguc

   Édes vagy abban a kalapban. :) Pont mint az egyik cowboy ebből a filmből http://www.imdb.com/title/tt0388795/

  • Péter Dévald

   Zsót! Mi lenne velünk nélküled. Bele sem merek gondolni…..

 • Levi

  Szégyellem,hogy egy városban élek veled, te buta neoliberális liba. De nem te vagy a hibás, hanem a szüleid, akik képtelenek voltak egy kis nemzeti érzelmet csepegtetni beléd

  • Róbert

   Mer, teged megbaszott apad? Hogy csepegtette beled?
   Mennyiert adjak azt a nemzeti erzelmet? mennyit er? Hogyan segit hogy jobb ember legyel?

   • Levi

    Nem tudhatsz te arról semmit suttyó paraszt. Megtanít segíteni tisztelni az ősöket,a nyelvet,a hagyományokat, a családot, egyszóval mindent amit te, a fejedben lévő neoliberális katyvasszal fel nem tudsz fogni.(Nem véletlenül írom, hogy neoliberális, mert az igazi liberalizmus távol áll tőletek, te naiv balfasz) Azt hiszed, te szerencsétlen, hogy majd amikor az iszlamisták többségben lesznek Európában olyan toleránsak lesznek veled, mint amilyennek-egyébként álságos módon- mutatod magad? Bevezetik a sariát és levágják azt a naiv, szarral teli fejedet

    • Róbert

     En libertariannak tartom magam, nem liberalisnak, de ez mindegy.

     Teged a “nemzeti erdek”, “hazaert” szavak kabitanak el, ugyanugy ahogy a muszlimot a vallasi jelszavak. A hatalom ugyanugy manipulal vele ma es egy evszazada folyamatosan, mint elotte a vallassal.
     A menekultek nem terroristak, hiaba akarod osszemosni. Elesett emberek akik a terror elol mentik csaladjukat.
     Az nem nemzeti erzelem, hogy belerugsz a foldonfekvobe, az csak szegenysegi bizonyitvanyod, embertelenseged mutatja.

     Eros, fuggetlen, felelos polgarok alkotnak eros nemzetet (USA, Nemetorszag, Norvegia..). Eros, nagy elnyomo allam olyan szarembereket alkot mint, ti, akik itt veritek a nyalatokat szerencsetlenek ellen, pedig 6 honapja semmit nem irtal, mondtal roluk (ugyanugy letzett a problema). A kormany nyomorult marionettjei vagytok.

     Meg egy nalad erosebb szemelyt sem tudsz tisztelni tartasaert (Zsuzsat), hanem frocsogod a szart a pofadbol.

     Erdeke, lelkiismerete, penze csak az egyennek van. Az allamnak egyik sincs.

     • Levi

      Veled teljesen felesleges vitázni libertariánus barátom, de egy dolgot elmondok neked: Ha jól tudom ti az egyént tartjátok a legfontosabbnak a társadalomban. Nos, ha egy népet, közösséget nem fog össze egy keménykezű vezető(nem diktátor!) akkor elszabadul a nyájszellem és pontosan az lesz amit ti a beteg elmétekben vizionáltok: totális anarchia. Szerencsére kevesen vagytok és kevesek is vagytok, mint Győzike showban a Goethe idézet

     • Róbert

      Ez hulyeseg. Gazdag, eros, szabad polgarok eros nepet alkotnak (USA).
      Az allamhatalom ha nagy az embereke ellen, es nem ertuk dolgozik, csak a hatalomban levok es kedvezmenyezettjeik reszesulnek a javakbol.

     • Péter Dévald

      Bégetni tudsz gondolom. Fordítva ülsz a lovon, azt is mondhatnám, h sötét vagy, mint a nagy magyar főd!!! A nyájszellem, mikor alakul ki zsenikém. Megmondom, ha keménykezű a vezető. A vezető legyen erős és demokratikus, ha ismered ezt a szót!!!

    • Péter Dévald

     Fel tudja fogni barátocskám!! Nem az ő feje van szarral tele. Az enyém se, az anyámé se és az apámé se, akkor hármat találgathatsz, h kié???

     • Levi

      F*szom kíváncsi a hülye családodra pöcsfej

   • Péter Dévald

    Hát úgy:))))

 • Zsolt Monostori

  Mondjon, ki a f@szt nem érdekel. Aki meg ezt a sok hulladékot a külföldön (sőt, az Európai Unióban) munkát vállaló magyarokhoz hasonlítja, az annyira kretén, hogy inkább ugorjon le a Tajgetoszról. A sok menekültvédő droid, aki valójában még a faluját sem hagyta el életében, egyetlen ilyen söpredéket nem látott soha, csak a filmekben, az jobb, ha tudja, hogy ezek úgy fognak minket levágni, mint a malacot, ha arra kerül a sor! Sok ostoba agyhalott birka, aki ezeknek még tapsol, gyakorlatulag a saját kivégzéséhez asszisztál. Európa egy tutyimutyi, agymosott csürhe, minden szemetet bevesz. Majd néztek nagyot, amikor fiaitokat péppé verik a szegény kis ártatlan menekültjeitek, amikor lányaitokat erőszakolják meg húszan, akkor majd pislogtok nagyokat! Szerencsétlen féleszű birka tömeg!

  • bali

   az ilyen primitív emberek hergelik fel majd a menekülteket mint te!
   A szegedi verekedős sztori biztos endorfint szabadított fel az agyadban….
   Csak azért pattogsz, mert ide a második világba születtél ezüstkanállal a seggedben, Ők meg a harmadikba. Olyanok vagytok ti gyűlölködők mint a kakas a szemétdombon….

  • Róbert

   Tudatlan, eloiteletes kis fereg vagy. Raadasul gyava. Attol felsz, hogy a felhalott, vagyontalan, megalazott, gyenge veszelyt jelent rad. micsoda nyavajas kis pocs.
   Ha ember lennel, mennel segiteni nekik, es megvedened a nacik ellen oket. De nem vagy ember, csak egy beszelo szardarab.

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Te nem vagy ember, csak egy ocsmány, “liberális” szartúró buziféreg.

    • Róbert

     Szep. Nem vagyok szep ez teny. nem vagyok liberalis sem, es fereg sem. A buzirol nem mondok semmit, mert az nem egy sertes, csak 80-as IQ alattiaknak.

     • Péter Dévald

      Miért ne lehetnél liberális bizonyos dolgokban. Nem kell félni féleszűektől!!!

    • Péter Dévald

     Nem szégyelled magad te ostoba undorító szalon debil. Adj egy kicsit lejjebb az arcodból és máris több leszel!!!!

     • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

      Na, itt van még egy ocsmány, liberális, szartúró buziféreg.

     • Péter Dévald

      Csak ennyi) Nem csalódtam benned ganajtúró bogárka!!

   • Jani bá

    Azt hiszem, nem a félhalottakra kéne, hogy jellemző legyen az, hogy a menekülttáborokban őrjöngve törnek-zúznak (Csehország, Németország, Debrecen), valamint nem a gyengeség jele a kamionosok megfenyegetése a raktér feltörése előtt. A vagyontalanság irreleváns.

    • Róbert

     Lopott mar magyar? Igen. Te magyar vagy? Igen. –> akkor tolvaj vagy.
     Gyilkolt mar magyar? Igen. Te magyar vagy? Igen. –> akkor gyilkos vagy.
     Ez gyertemteg logika es altalanositas. Barki balhei ellen a rendorsegnek kell fellepni, nem a csoportos buntetes, keritesepites a valasz.
     Masik tema:
     Ha gyermeked ehezne lopnal-e neki ennivalot? Ha a halal fenyegetne elhagynad-e lakohelyed, vagyonod? Ha eselytelen lenne hogy becsuletes uton penzhez juss, csendben hagynad-e meghalni a sarokban fiadat, feleseged, majd csendben megdoglenel-e te is?

     • Jani bá

      Nem nagyon értem, hogy ez hogy függ össze azzal, amit írtam.

     • Róbert

      Legyunk oszintek, csak nem akarod erteni, mert egy fasz troll vagy.
      A migrans nem bunozo, hanem vannak a migransok kozt bunozok, ahogy minden embercsoportban kivetel nelkul. Aki ezt nem akarja felfogni, nem csak naci, hanem vegtelenul ostoba is.

     • Jani bá

      Lehet, hogy fasz vagyok, de mondd már meg, hogy mire válaszoltál? Arra utaltam, hogy a félhalott jelződ nem állja meg a helyét. Nem tudom, hogy ehhez hogy kapcsolódik az, hogy ki lop, meg a többi baromságod.

     • Róbert

      Ugy kapcsolodik te hipokrita hazug naci troll, hogy az osszes migranst ugy irod le mintha kamionokat tornenek fel. Bazmeg, a buncselekmenyeket emberek kovetik el.A migransok is emberek. Es????
      Bizony tobben eheznek es felhalottak, mint akik kamiont tornek fel. Soha nem allitottam hogy felhalottak tornek fel kamionokat, ezert a nyomorult, eroltetett logikad szanalmas.
      Vagy azt allitod, hogy nem a migransokkal kapcsolatban irtad a tores-zuzast, csak uigy eszedbe jutott?
      Micsoda nyavajas szardarab. Legalabb allnal bele naci velemenyedbe, akkor legalabb ember lennel, nem egy angolna.
      Te vagy a legjobb marionettje a fidesz kormanynak. Szerencsetlen.

     • Jani bá

      Nem nagyon tudtad értelmezni azt, amit írtam, de elnézem neked, mivel hülye vagy. Te írtad azt, hogy szegény félholtakról van szó. Erre megjegyeztem, hogy több cselekedetük nem félholtakhoz illő. Ezzel arra utaltam, hogy a félholt jelző nem helyes kifejezés. Ezt követően kezdtél el egyre zavarosabban firkálni, majd mocskolódni. Remélem nem idegesítetted fel magad saját hülyeségeden, nehogy agyvérzést kapj, te faszkalap.

  • Apartman Németh

   Te egy igazi SZITTYA magyar vagy! Az 56 – os emigrált magyarokról hallottál? Persze hogy nem, olvass utána és utána szólj hozzá a cikkhez.

   • Péter Dévald

    :)

  • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

   “Jobb is, mi több, ha nem adná, az ilyentől el kellene venni”

   Pontosan!

   • Róbert

    Nemzetkozi egyezmenyek tiltjak a legtobb esetben az allampolgarsag megvonasat (kulonosen ha egy van). ugyanugy a szamuzetes hazaarulasert is megszunt a kulturvilagban tobb mint egy evszazada.
    Tarthattok kiszavazoshowt, otletelhettek kinek kell meg mennie, de a vegen csak ti kis buzi nacik maradtok, tudatlansaggal, tehetsegtelenseggel, penz nelkul, sirva konyorogve hogy putyin megbasszon benneteket 10 rubelert.

    • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

     Kuss, ocsmány, szartúró liberálnáci buziféreg!

     • Róbert

      lol, latod milyen mas amit en irok :) mennire visit a szellemi foleny :) Menj vissza a suliba, muvelodj, okosodj.

     • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

      No, igen: Se központozás, se ékezetek. Az tényleg “visít”.

     • Róbert

      Jol visszavagtal. A gepelesi hibak IQ meresre hasznalatarol ertekezz meg kicsi szivem. A nacizmussal nem csak az a baj, art mas embereknek, masok jogainak, hanem hogy a seggluk hulyeket szippantja fol eloszor, ok alkotnak kozosseget.

     • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

      Kuss, ocsmány, szartúró, “liberális” buziféreg!

     • bali

      like

    • Jenő Mészáros

     Akkor a szlovákok erről nem hallottak…

     • Róbert

      De hallottak, es be is tartjak. Akinek csak szlovak allampolgarsaga van, attol nem veszik el.
      Normalisan egyebkent semmilyen allampolgarsagodhoz nincs koze az allamnak, hacsak nem abba az allamba akarsz kapni.

   • Péter Dévald

    Fáradt vagyok: ezért csak csak annyi, h dögöljetek meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • P.Gábor

   Jól szólsz Zsolt!

 • Péter Imre

  Kedves Zsuzsanna!

  Szerintem, Ne mondj le az állampolgárságodról. Persze a Te döntésed, de értelmetlen és hiábavaló.
  A Te léted, életed, és döntésed, nem függhet külső viharoktól és kormányok,
  vagy egyes emberek lehúzó energiáitól.
  Az ő energia rendszerük, ne befolyásolják életed, főleg ha esetleg az számodra egy későbbi élethelyzetben hátrányos vagy kimondottan káros lehet.
  Ha hibákat találsz, vagy rossz hitrendszereket fedezel fel, azokat mindenhol és minden országban meg fogod találni. A politika, mint olyan amúgy is egy igen fénytelen terület. Ha eleve tudnád, hogy a demokráciának nevezett rendszer teljesen megtévesztő, hamis és az emberek ellen és irányítására lett „tervezve”, akkor nem vennéd magadra ezeket az erőket.
  Egyszerűen ilyen hogy demokrácia még a mesében sem működik, és az emberek, mint tömeg, ezt komolyan veszik… Ez egy önámító és önetető rendszer, aminek egy alapvető tulajdonsága, hogy a tömeg a teljesen naivitás jellegű jóhiszeműségében, maga akarja tudatlanságával és illúzióiban fenntartani. Tehát a cikkben tárgyalt un. demokratikus alapokra való hivatkozás, egy bárgyú megközelítés. Ez által, semmi moralitást sem lehet belevinni, mert a moralitás, mint olyan a rendszer hiányoldalán jelentkezik.
  Ne alacsonyítsd le magad hozzájuk, mert ezzel magadra veszed azt, ami rájuk érvényes. Alapvető energetikai törvényszerűség, hogy aminek ellen állunk azt erősítjük.
  Amit átengedünk magunkon, azt gyengítjük.
  Hasonló politikai erőket Romániában is felfedezhettél, de azért nem lettél olyan felháborodott, mint most, és nem akartad az amúgy is „igaztalan” román állampolgárságod visszaadni.
  Szerintem jobb elengedni, és fénybe vonni az eseményeket, érdemes bízni abban, hogy az univerzum megoldja.
  Az állampolgárságod a TIED, amit senki nem vehet el, méltó és érdemleges vagy
  rá, pont az értékrendszered és a gondolkodásmódod miatt.
  Ha elmélyülsz, lehet, hogy észreveszel magadban olyan benső tudatalatti motivációkat, amik félre akarnak vinni önérzeted felhasználva, és akkor olyan erőket fedezhetsz Én-nedben, amit nem biztos, hogy a magadénak akarsz tudni.
  Maradj a szeretetben és a fényben, ami a megértést és az elfogadást is jelenti, ez a legtöbb amit magadért és a világért tehetsz!
  Mindenki a saját tisztaságáért felelős. A kormányok csak személytelen gépezetek, amik bedarálják azt, amit a színfalak mögött beletáplálnak a külső hatalmak.
  Ez a menekült áramlat egy olyan (mesterkélt) bonyolult és összetett folyamat, amit én egy darázsfészeknek érzek, ebbe nem is mernék állást foglalni, mert ez egy hatalmas kihívás és próbatétel lesz a világnak.
  A látásmódod és a szíved hangja a Te oldaladról teljesen helyes lehet. Ugyan akkor más oldalról olyan erőket is beengednek és megjelennek, amikben nagy esély van rá, hogy Te sem akarnál velük szemtől szembe kerülni.
  Ezek között, vegyesen kiképzett, jól ellátott gerilla jellegű katonák
  fordulhatnak elő, akik felszültség keltés céllal vannak felkészítve, és hogy felborítsák azt, amit te is védenél.
  Ez hasonló a Trójai falóhoz. Ez egy időzített bomba.
  Ugyan akkor természetesen, emberi és lelki felelősségünk, lelki és embertársaink megsegítése, ha életükről van szó.
  Ami vár ránk az nagyon megterhelő események lehetnek. És ez nem kérdés, csak az, hogy mikor.
  A MAG népének esszenciája, hogy befogadja az arra rászorultakat és MAGához emeli, hogy lelkében példát mutasson számára, az Isteni minőségben. Ez régen működött, de a mai világ ördögi energiaözönében rugdossa a legmélyebb fenekére süllyedt fény és fénytelen dualitásban levő földi dimenziós haláltáncát, amiben ez most nem hatásos még.
  Áldás!

  • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

   De, mondjon csak le, mielőbb! Mindenkinek jobb lesz így: neki is és a magyaroknak, Magyarországnak is.

 • Péter Imre

  Itt előfordulnak olyan hozzá szólók, akik undorral, gyűlölettel és megvetéssel, itélkeznek, és kritizálnak. Gyilkolásról és mások üldöztetéséről írnak.
  Ők biztosan nem tudják, hogy ezek róluk szólnak az ő lelki világukról, saját magukat leplezik le azzal amit írnak. Csak sajnálni tudom őket, mert igen alacsony rezgés szinten mozognak.
  Azonkívül lebecsülik azt a humanitárius munkát, amit más szívvel végez, és lelkében egy minőség.
  Ezek a az emberek nagyon messze kerültek a forrástól és az ehhez hasonló lelki minőségtől..
  Az ilyen ember nem MAGyar, mert a MAG minőségről nem tudnak semmit.
  Áldást kívánok nekik, hogy ébredjenek fel, milyen mélyre sűlyedtek.!

  • Gombos Péter

   Nincs ilyen nevű hölgy a facebookon. Liberális ÁLRIPORT , gyáva cionisták munkája . . .

   • Péter Dévald

    Beteg állat vagy!!!!! Hol mosták ki az agyadat v tenyésztve vagy kretén???

    • Nagy Jozsef

     Gombos teved! De sok erdekes kerdes merul fel.a no korul. Peter maga jol fizetett agitator? Erdemleges hozzaszolas nincs csak ez tragarsag?

  • Péter Dévald

   :)

 • Gombos Péter

  Hazudik aki ezt állítja !

  Nincs ilyen nevű hölgy a facebookon. Liberális ÁLRIPORT , gyáva cionisták munkája . . .

  • Kiss Endre

   Az eszed eddig sem használtad, buta barom vagy! 😀

 • Ágota Pelcz

  Szóval nincs ilyen nevü hölgy? https://www.facebook.com/zsuzsa.nago/photos

 • DEBILHABIL

  Na végre egy transzylvaniai, aki felismerte, hogy az vitya-tőkés szövetség célja az, hogy biódíszleteket és szavazókat biztosítson a gonosz hatalmának fenntartásához.

 • Arpad

  Mindenki azt tesz, amit akar, lehet támogatni a menekülteket, de nagy részük gazdasági migráns, nem menekült. Ingyen élni jönnek Európába, kihasználni a szociális háló nyújtotta előnyöket. Nyelvtudásuk, szakmai tudásuk nem sok van, vajon mivel járulnak hozzá egy ország fejlődéséhez? Ugyanakkor importálják a sharia jogrendszert, ami, ahogy látjuk, náluk otthon sem működött, itt sem fog, csak anarchiát szül. Lehet, hogy van pár jó szír barátja a lánynak, talán jó élményei is, de iszonyúan naiv. Erre az emberség ruháját ölti, amitől a liberálisok máris szentté avatják. El kell gondolkodni, miért csak akkor van rend egy muszlim országban, amikor diktatúráról vagy komoly katonai hátterű kormányról (pl Törökország) beszélünk? Ezek az emberek olyan tudatszinten vannak, hogy csak az erőszakból és félelemből értenek, ez van ország, család és iskolai szinteken. Aki élt ezekben az országokban, az tudja miről is beszélek. De ugyanez van pl Birmingham, Malmö, Lyon, stb gettóiban. A szeretett menekültek behúzzák a farkukat és jól viselkednek amíg kevesebben vannak, de csapatba verődve már csőcselékként viselkednek. Nem fognak soha beilleszkedni, mert annyira másak, hogy egyszerűen nem megy nekik. Ugyanakkor a szomorú az, hogy nem is akarnak, mi keresztények kizsákmányolhatóknak számítunk az ők szemükben. Kerítés helyett aknamezőt kellene, talán az hatásosabb és elrettentőbb. De otthon náluk kellene rendet rakni és megnézni, miért pénzeli az USA, Izrael és a Szaúdi kormány egy jó részüket? Arról nem beszél a média annyira, ugyebár… Beteg egy világban élünk, mindenesetre.

  • Péter Dévald

   A nyelvtudásuk jelentősen a magyar átlag fölött van, angolul, franciául beszél a többségük. És a magyarok??? Nem a világ beteg, te vagy az gyökér..

   • Jaq Draqo

    Az hogy volt gyarmatkent beszelik a nyelvet teny hogy szamit, de azert ettol ne essunk mar hasra. A nyelvtudas egy dolog de a tobbivel igencsak rosszul allnak. Es nem azt allitom, hogy a magyar atlag az mennyire jo es egyedi de ami a lenyeg h a kulturalis gyokereink hasonloak a kontinensen beluli nepeknek. Ahogy a muszlim vilagnak is ugyanezek az elonyei megvannak szamukra.

   • Gábor

    kár legyökerezned, mert az csak olaj a tűzre. Egyébként megdöbbentő mennyien szidják a kiscsajt, független attól, hogy én sem értek vele egyet, szidni semmiképp nincs okom. Nem értek vele egyet, mert ez itt nem menekült kérdés, csak a média állítja be annak. Ezek az emberek migránsok már, még ha eredetileg valóban menekültként hagyták el az országukat. Azonban azóta már áthaladtak pár országon és közben úgy döntöttek, hogy a világ jobbik felére akarnak költözni. És ezzel szerintem semmi baj sincs. Kb. egymillió magyar is úgy döntött már, hogy a világ jobbik felén akar élni. Akkor őket is kövezzük meg?

    • Testo

     Neked nagy katyvasz van a fejedben, úgy tűnik! Mi európai úniós állampolgárok vagyunk, ha nem vetted volna észre. Olyan, mintha te átmennél szabolcsból mondjuk sopronba. Ha átköltözöl sopronba migráns leszel?

     • Gábor

      neked van nagy katyvasz a fejedbe, tesó. Igen, ha átköltözöl szabolcsból sopronba, akkor migráns vagy. Igaz, országon belüli, de ez lényegtelen. Ugyanakkor jegyezzük meg, hogy az ide jövő migránsok nem tehetnek arról, hogy ők nem EU-s tagállamból jöttek. Ráadásul egy csomó magyar még akkor ment ki a nyugat-európába, amikor nem voltunk EU-s tagok Akkor azok szemetek voltak? Az ’56-ban kimentek szemetek voltak? A cucilizmus alatt kimentek szemetek voltak? Elmentek, mert tele volt a faxuk az ittléttel. Gondolhatod, hogy akkor az ide menekülőknek milyen a helyzete odahaza! 😀

     • Testo

      Én itt élek londonban, és hidd el, van rálátásom, mi is a valóságos gyakorlata egy multikultúrális országnak. A tőzsgyökeres fehér angolok nem győznek elköltözni és visszahúzódni az övéikhez, hogy lehetőségük legyen a saját identitásukat kiélni. És ezt már csak a közép és a felsőközéposztály teheti meg, mert a csóribb fehér angolok kénytelenek keveredni a bevándorlókkal. Itt a lényeg, hogy még egy ateistát is a keresztény gyökerei határozzák meg milyen a világfelfogása. Láttam másodgenerációs lengyelt, aki teljesen asszmilálóott az angolok közé. Egy muszlim gyökerű személynél a különbség a többedik generációval csak nőni fog. Remélem most már érted, mi a különbség a hasonló kultúrális háttér, a gyökeresen más, és a teljesen összeegyeztethetetlen között..

     • Gábor

      nem erről van szó, tesó! És nem is arról, hogy nem ismerném a tényeket. Arra kár volt a netet pazarolnod. Arról van szó, hogy 1. nem tilthatod meg, nincs jogalapod arra, hogy azt mond, hogy magyar/lengyel/stb. migrálhat, arab/szír/stb. nem. Azért, mert a bőre más? Vagy azért, mert a vallása már? Ez kb. a nácizmus lenne. Jó, nem vagyok hülye, elvakult libsi, de származás szerint különbséget tenni még nem libsi felfogás szerint is nácizmus. (Egyébként, pont a hülye libsi ideológia miatt éleződött ki ideáig a helyzet. Ha nem lettek volna libsik és európa ma is nagyjából mély keresztény lenne, akkor esze ágába se lenne ide jönni egy más vallásúnak. De, ez csak egy gondolat volt.) A másik és a még nyomósabb érv: Európa népessége fogy. (Ez is a gyökér libsik miatt van, akik szerint melegedjetek, kábítózzatok, csináljátok orrba-szájba, mindegy hogy, csak hagyományosan ne, mert annak még gyerek lesz a vége. De, ha van gyerek, akkor azt vetessétek el gyorsan.) Tehát, Európa népessége fogy és ezt pótolni kell. Oké, hogy neked ez nem tetszik, de gondolj már bele, hogy hol lenne nyugat-európa a maga népességfogyásával, ha nem lennének bevándorlók? Vagy, máshonnan megközelítve, ha neked van egy gyárad, akkor örülnél annak, hogy azt be kell zárni, mert elfogyott a munkaerő? Szal, ha valakit szidni akarsz tesó, akkor kezd inkább a libsikkel és a korrupt politikusokkal, akik ideáig juttatták a helyzetet, sztem.

     • Testo

      Értelek. Tehát szerinted Izrael, a liberálisok gerincét képező zsidók országa náci? Ugyanis oda zsidó származású személyeket fogadnak be, még a fekete migránsokat is kitoloncolják, arra hivatkozva, hogy megváltoztatná Izrael zsidó jellegét. És akkor a 4-millió vissza nem engedett palesztin menekültről meg a leszármazottaikról nem beszéltem. Nekik lehet? Ők nem nácik? Ezek szerint a liberálisok java része náci, mivel még nem láttam hogy az izraeli politika miatt tiltakoznának. A népességfogyást szerinted csak és kizárólag migránsokkal lehet pótolni? Mélyreható családpolitikával semmiképp? Véleményem szerint te egy liberális vagy, csak most kicsit másnak akarod magad mutatni. A következő kérdést kell feltenni bevándorlás témájában: Szeretné-e egy magyar identitású állampolgár hogy magyarország olyannyira megváltozzon etnikailag, hogy ő, vagy a leszármazottai már nem élhetnék meg magyarságukat, illetve többségbe került idegen rasszok által kerülnének elnyomásba. Szerintem minden más kérdés csak az erre való válasz után történhet. Tehát a te véleményed, hogy még az is jobb, hogy az őshonos magyarok el legyenek nyomva, kisebbségbe legyenek szorítva, minthogy ne fogadjuk őket, és akkor nácik lennénk? Semmi gond, ez is egy vélemény..

     • Gábor

      figyelj, tesó! Kurvára összekevered a dolgokat. 1. Izraelben mi történik azzal sok zsidó és liberális sem ért egyet. Kurva sok zsidó van, konkrétan több, mint ahány Izraelben él, aki úgy véli, hogy köszöni szépen, de nem akar ott élni. Rachel Corrie pl. zsidó volt és életét áldozta, hogy tiltakozzon Izrael ellen. Mordechai Vanunu is zsidó volt, ő börtönbe került. Remélem érted, hogy Izrael politikája más és az is lehet egy másik vita tárgya, de ehhez a témához nincs sok köze. 2. a libsik nácik-e? Hát, ahhoz hasonlóan hülyék, legfeljebb nem erőszakosok, annyira. Úgyhogy, ez a téma is ugrott. Hülyék és kész. 3. a népességfogyást meg lehet ugyan állítani másképp is, de ahhoz igencsak át kéne formálnod nyugat-európa gondolkodását, amibe a nyugat-európaiak lehet, hogy nem mennének bele olyan hirtelen. De, tegyük fel, hogy meggyőződ őket egy-két év alatt, rendben. Azonban munkaerő akkor is csak 20 év múlva lesz belőle! Addig mi legyen, honnan pótlod a hiányt, ha nem a bevándorlókból? Oké, hogy nem értesz egyet a rendszerrel, és oké, hogy meg akarod változtatni, de olyan hirtelen akkor sem megy, hogy ma lefekszel, holnap meg már más lesz. 4. legvégső kérdés, pedig abszolút butaság. A magyarok előtt itt éltek mindenféle népek, aztán jöttek a magyarok és bevándoroltak. Aztán, később, ide, mao-ra bevándoroltak a kunok, a svábok, a tótok, és egy csomóan mások. Mindig volt, hogy jöttek be újak, sosem volt az, hogy ne változzon meg a népesség genetikailag és kulturálisan. Most nem úgy élünk és nem azok vagyunk, mint Mátyás király korában és ez nem csak a technikai fejlődés miatt van így, hanem azért, mert a népek keveredtek amióta világ a világ. Nem mondom, hogy ez jó vagy rossz, mert nem vagyok se libsi, se náci, csak azt mondom, hogy ez tény.

     • Testo

      No vajon miért más Izrael? És vajon miért nem kapcsolódik a témához? Szélesre kéne tárni a 4-millió palesztin meg a feketék előtt a kapukat, és már nem is akarnák lerohanni az arabok az országot, mert a többségbe került palesztinok átvennék a hatalmat. Nem ezt akarod magyarországnak? Akkor ott miért nem jó? Ott kapcsolódik a témához Izrael, hogy a magyarországi liberális vezetők közül én még soha nem hallottam hogy az izraeli bevándorlási politikához egy rossz szavuk lett volna. Ők oda kötődnek, és vajon Izraelben miért nem akarják, és követelik a bevándorlási liberalizációt? Amit utána írtál, az egy nagy katyvasz, de az jött le, hogy tilos a magyaroknak magyarnak maradni, kötelező az elnyomatást választani. Szerinted..

     • Gábor

      azért, teso, mert ezzel az erővel azon is erőlködhetnél, hogy Japán miért olyan vagy Bolíviában mért úgy van a választás, ahogy van. Esetleg mi a helyzet Csádban, vagy a tököm tudja melyik országban. Mondom, érdekes téma lehet Izrael, csak kurvára nem jön ide, ahogy se Japán, se Bolívia, se Csád se. Egyébként dehogy tilos a magyaroknak magyar maradni! Felőlem aztán, tökmindegy. Bár, az a meglátásom, hogy ha ilyen marad az ország, amilyen az elmúlt 60 évben volt, arra különösebben nem lehet nagyon büszke. Ha jól értem, te is leléptél és ha jól gondolom, akkor nem a bevándorlók miatt. Tehát, egy kicsit vicces, hogy szted maradjon olyan, az ország, amilyen volt eddig, de te azért elmentél, mert ez még neked sem volt jó! 😀 😀 😀 Ha ez az ország annyira jó lenne, akkor 1. nem választanának fasz vezetőket 2. nem lenne xar az államapparátus 3. normális fizetések lennének 4. nem lépett volna le vagy egymillió magyar. 5. lenne perspektíva és kiszámíthatóság. Szerintem. Oké, de legyenek mindenért a bevándorlók a hibásak, akik csak most jöttek ide!

     • Testo

      Gábor, szerintem te nem érted mi fog történni, ha az ország egy rést fog nyitni, és egy masszív populációnak állampolgárságot ad. Ez a rés egyre csak szélesedik, és lesz egy holtpont, ami után már a magyar etnikumnak nem lesz szava, mert az állampolgárságot nyert migránsok tömegei többségbe kerülnek. Dél-afrikában is megpróbálták, hogy egy fekete szavazat ne egy fehéret érjen, de ezt a mai világban nem lehet elfogadtatni. Szóval, egy választáson le fognak bennünket szavazni, és az őshonos magyar szolgasorba kerül. Nézd meg erdélyt. Ott valamikor az urak a kicsit olcsóbb román parasztot beengedték, majd az etnikai viszonyok megváltozása miatt jött trianon. A történelem folyamán a monokultúrális országok voltak sikeresek, nézd meg a távol-kelet sikereit. A nyugat térvesztését is az okozza, hogy hagyta magát felhigítani. Ez is lesz a veszte. Nézd meg Izraelt! Egy monokultúrális, összetartó nép, és milyen sikeres. Hidd el, mivel itt lakom angliában, látom mi zajlik! Egyenlőre azért működik még majd minden, mert egyenlőre a fő irányítás, államaparátus, rendőrség, stb. a fehér angolok kezében van, egyenlőre ők működtetik. De ezt csak úgy képesek elérni, hogy folyamatosan hátrálnak, és adják fel a hatalmukat. Nyugat-európának pár évtizede van, lehet annyi sem..

     • Gábor

      én értelek tesó, sőt, ezekre magamtól is rájöttem, de tovább is gondoltam a dolgot. Tehát, a probléma nem ott kezdődött, hogy kinyitjuk a kaput, bejönnek a feketék, aztán átveszik a hatalmat. Ez már csak a vége a dolognak és így nem is lehet megállítani a folyamatot, ahogy fentebb írtam. Tehát, ahogy írtam, és ezt nehéz megcáfolnod, pl. mao nem azért tart itt, mert most idejöttek a bevándorlók. Mao mar nagyon rég óta nagyon rosszul halad. És én úgy vélem, hogy ez, a régóta fennálló probléma sokkal nagyobb, mint a bevándorlók, akik legfeljebb felteszik az i-re a pontot. Szal, ez van. Mentem aludni, jó éjt!

   • Nagy Jozsef

    Hat magyar az nem vagy az biztos! Ennyire magyar ellenesnek lenni talan csak egy roman tudd!

   • Arpad

    Péter Dévald, könnyű mást így ismeretlenül legyökerezni, de csak magad minősíted. Tipikus magyar hozzáállás, hogy kiragadsz valamit egy kontextusból, aztán trollkodsz. A magyar átlag nem menekül el külföldre szociális segélyekért, így irreleváns a nyelvtudás összehasonlítása. A szír menekültek vagy afgánok sem a francia vagy angol tudásukról híresek, akik pedig volt gyarmati területekről menekülnek, ők sem mindig olyan országban állnak meg, amelynek a nyelvét tudják, sokan Norvégiába vagy Svédországba tartanak. Aki meg Magyarországon ragad, az mit kezd a nyelvtudásával? Ugyanakkor attól még nem zsenik, hogy beszélik a nyelvet, és sokan írástudatlanok vagy egy nyolcadikos szintjén sem állnak. De valószínűleg te jobban ismered őket. Éltél Ázsiában, arab országban vagy épp Afrikában? Mert én igen, több helyen is, ott is, mint a legtöbb civilizációban, mindig leghamarabb a szemét jön fel a felszínre, azt sodorja a szél. Ugyanezt az anarchiát, koszt és káoszt hagyják mindenhol az útjuk során, ha már többen vannak.
    Kétféle migráns van: az egyik a jól képzett, profi szakember, aki nem kerítéseket átugorva megy egy országba, hanem normális utakon, ott pedig nagyrészt be tud illeszkedni. A másik hullám abból áll, aki otthon sem tud nagyot alkotni, mert sem tudása, sem erkölcse nem segíti ebben. Gondolj csak a magyarországi cigányokra, akik Kanadába mentek. Szerencsére őket sem engedik be már oda. Azért persze nem lázong Brüsszel. Kettős mérce van, ugyebár…
    A legnagyobb gyökér pedig te vagy, mert nem látod át az összefüggéseket, globálisan. Azért beteg a világ (ez nagyon érzékenyen érintett, úgy érzem), mert mindezt hónapok alatt meg lehetne állítani, csak akkor kinek adják el a fegyvereket, nem tudják semmi pénzért kifosztani azokat az országokat, ahonnan ezek az emberek elmenekülnek (kb20% max a menekült) vagy eljönnek, elküldik őket szebb jövőt ígérve nekik.
    Péter, húzd ki a fejed a homokból vagy a hátsódból, talán akkor tisztábban fogsz látni. Attól, hogy a világ beteg, még vannak egészséges emberek, csak az, hogy szavazással ezen változtatni tudnánk, ugyancsak illúzió. Majd ha jön a tél, durvulni fognak a dolgok, mint az általában Európában szokott. Szép napot, remélem időközben lenyugodtál.

 • Levi

  Róbert-Nem tudhatsz te arról semmit suttyó paraszt. Megtanít segíteni tisztelni az ősöket,a nyelvet,a hagyományokat, a családot, egyszóval mindent amit te, a fejedben lévő neoliberális katyvasszal fel nem tudsz fogni.(Nem véletlenül írom, hogy neoliberális, mert az igazi liberalizmus távol áll tőletek, te naiv balfasz) Azt hiszed, te szerencsétlen, hogy majd amikor az iszlamisták többségben lesznek Európában olyan toleránsak lesznek veled, mint amilyennek-egyébként álságos módon- mutatod magad? Bevezetik a sariát és levágják azt a naiv, szarral teli fejedet

  • Testo

   Ezek a marha, robert félék nem látják, ha már egy masszív idegen populáció megvetette a lábát magyarországon, akkor semmi sem állíthatja meg a lejtmenetet. Keveredésről beszélnek, de az ő populációjuk növekedése, és a mienk csökkenése nem fog megállni. Mikor már ők lesznek többségben, olyan kormányt választanak ami a saját szája ízük szerint való. De én még elégedett vigyorral fogom nézni, hogy valamikor a jövőben ez a balfasz robert odamegy hozzájuk, és mutatja, ő végig mellettük átt, majd azok kiröhögik, hogy eddig kellettek a hasznos idióták, de mostmár ő is megy a levesbe. 😀

  • Péter Dévald

   Nagyon művelt vagy. Fejet hatok előtted, bunkó……….

   • Nagy Jozsef

    Bejegyzesenkent menyit fizetnek? Csak a tragalkodas! Multikulti fan de mas velemenyet nem tartja tiszteletben! Jolfizetett agitator!

 • Balogh Balázs

  Csakis így, magánszemélyektől érkező kis adományokkal lehet elkerülni azt, hogy érdekcsoportok, hirdetők, szponzorok, tulajdonosok befolyást szerezzenek a tartalom fölött.

  Ez a hajó már elment. Eléggé szélsőlibsi az oldal.

  • Péter Dévald

   Bunkó Balázs! Szebb mint a Balogh. Ezt te is beláthatod. Balogh???? Hát elég traumatizációsan gyanús név. Így bocsánatos bűn, h hülye vagy!!!

   • Balogh Balázs

    Érdemi vita helyett csak személyeskedésre futja tőled. Nomen est omen.

 • Dérfi János

  Jól teszi, hogy lemond róla. Nem való az önnek!

  • Péter Dévald

   Te kis geci, neked való?????????????????????????????????????????

 • ilona -erdely

  Hello mindenkinek!
  1:Akarki elhatarozza,hogy elhagyja szulofoldjet nem torekszik ingyenes vagy alamizsna modszerekhez!A celja az,hogy tisztessegesen dolgozzon es megeljen a fizetesbol(ha lehet felre is tegyen)!
  2;Az ilyen jobb ha lemond az allampolgarsagrol,mert csak szegyen lenne “a nemzetisegere”,ha meg van benne !
  3;A “valos”menekultekrol,pedig,ha van valossag:akkor azok nem kernek sem hazat,sem penzt,sem sok mast!-hanem egeszseget,hogy dolgozzanak!
  De a nagyreszuk nem akar dolgozni:csak “kapni”!…..,sajnos az en bevallasi adom nem fog hozzajuk menni!

 • Virth Alajos

  Bogaram! Te nem magyar vagy, hanem magyarul beszélő gerinctelen érdekember!

  • Péter Dévald

   Alajos! Ezt kinek írta??? Ha jó fordítom maga is egy beteg ember. Kezelésre szorul.

   • Virth Alajos

    –” Egy éve kaptam meg a magyar állampolgárságot. Azért kérvényeztem, hogy tudjak szabadon utazni, és segítsen a munkavállalásban.” Ön szerint ez az alak szívvel lélekkel magyar, vagy csak egy érdek ember?

 • Testo

  Ez a csaj egy hülye, és átvette a hangadó média agymosási trükkjeit!
  Azért mert valaki háborús övezetből jön, nem lesz jobb, vagy rosszabb ember mint aki nem háborús övezetből érkezik. A másik, hogy egy magyar állampolgárságot kapott migráns nem lesz magyar a kapott plecsni miatt, hanem a saját idegen identitását fogja képviselni, és továbbadni a gyerekeinek is (akik várhatóan igen sokan lesznek, hiszen náluk a gyerekáldás igen bőséges) . Szerintem a migránskérdést úgy kéne megfogalmazni, hogy van-e joga a magyaroknak magyarként élni magyarországon, és van-e joga a magyarok leszármazottainak is magyarként élni a jövőben? Mert a tömeges migrációval ez az egyensúly fel fog borulni, és előbb-utóbb a magyar identitású magyar állampolgárok el lesznek nyomva a ma agyondédelgetett migránsok leszármazottai által.

  • P.Gábor

   Nem látjátok, hogy ez a cél? Csak nézzetek körül tőlünk nyugatabbra! Pl. Franciaországban.

   http://www.civishir.hu/kozelet/iszlam-bevandorlas-magyarorszag-ebbol-nem-ker/0730133111

   • Testo

    “Franciaországban” már késő! Azok az enklávék csak egyre növekednek majd, az ott lakó (és az idő haladtával egyre többen ott lakó) szintén francia állampolgárok szavazatai pedig egyre fontosabbá válnak, tehát az őshonos franciák biztonsága egyre kevésbé fog számítani. Az arányok egyre rosszabbak lesznek az eredeti franciák vesztére.

  • Péter Dévald

   Kapcsold fel a villanyt, mert nem tesz jót neked a sötétség, ha akkor is sötét marad, az már e te bajod.

   • Testo

    Az 1-es IQ-al csak ilyen válaszra tellik? Semmi magyarázat, semmi érv, – hogy mi, miért, hogyan nem igaz?

    • Péter Dévald

     Méltatlan vagy bármi válaszra is. Szerintem az 1–es IQ túl hízelgő lenne bármihez is, h megértsd.

     • Testo

      Petike: egyes, leülni!

 • Takacs Gyorgy

  de ki a fasz mondta hogy fel vedd?? ilyen patkány nem érdemes hogy magyar állampolgár legyen!!!

  • Péter Dévald

   Te mire vagy úgy oda a magyar állampolgársággal, úgy beszélsz, mintha ez lenne minden ember vágya. Ki a fasz vagy te, h így beszélj. Mit köszönhetünk fenségednek, h a magas lovon képzeli magát????? Ja, tudom is: semmit!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Kiss Endre

   Itt te és a hozzád hasonlóak a patkányok! (elnézést a patkányoktól!)

 • Lóránd Kiss

  http://magaspart.hu/?p=349

  küldök neki egy kis valóságot… mű magyar balliberális fizetett lázító!!!

  • Péter Dévald

   Lóránd bazd meg. Okosnak hiszed magad?????????? Csupán betyárkörte vagy apád seggén!!!!

   • Ambrózy András

    Dévald, nem kellene neked egy balliberális oldalon osztanod azt a kevéset ami ott fenn a nyakad fölött megmaradt? Olyan vagy mint Kálmán Olgica elvtársnő az ATV-ben, belőle is csak a hülyeség dől.

  • Márfi József

   Köszönöm a belinkelést. Én is ilyen tulajdonságokat hallottam eddig róluk, de most egy tapasztalással több az információm. Mert a tények és tapasztalások, nem előítéletek, rasszizmus, hanem utólagos, összefoglalás, hasznos leírás a néger fekete fajról.

 • Jules001

  Elmebeteg ez a lány, szegény kis hülye még nem tudja mi az élet: A vajszívűek mindig a vesztesek oldalán végzik. Erősnek kell lenni, és megtartani azt, amit megszereztünk. A migránsok takarodjanak haza, csináljanak forradalmat, döntsék meg a kormányt, és ne akarjanak a készbe beleülni, amit az európaiak szorgalmas munkával felépítettek.

  • Péter Dévald

   001! Sajnos te csak 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Kiss Endre

   IQ = 0

  • rico

   Ja igen, a vajszívűek mindig ott végzik. Legutóbb a második világháborúban is jól bejött, hogy vajszív helyett jól bekéményítettünk, nem igaz? Ja, nem.

 • Péter Dévald

  fcbnm

 • Nagy Jozsef

  Nyugodjon mar mindenki meg. Csak a kerelmet adta be nem is biztos, hogy elfogadjak. Addig magyar utlevelel utazik! Ertem a humanus segiteni akarast, de az allampolgarsagrol valo lemondas a kormany bizonyos dontese miat az gyavasag es az, hogy ettol o meg magyar az mar nem igaz! Segithetne a sok raszorulon a magyarok kozt is, nem kell ezert mashova meni.Most van ez a cikk holnap mindenki elfelejtette. Azert erdekelne, hogy mitol lesz valaki menekult Magyarorszagon, mert par orszagon mar at kell jonni ahhoz, ahol nincsen haboru es igy mar illegalis bevandorlo( tok mindegy, hogy ki mit mond lassuk mar a fatol az erdot) , ahogyan pl Maltan jogosan kezelik oket. Kerites van Torokorszagban, Bulgariaban,Spanyolorszagban , de eppen az angolok is epitenek hamar amugy is Londonban van. Par honap es a romanok is epitenek majd, akkor arrol is le akkar majd mondani, az nem volt problema hogy magyarkent mennyi atrocitas erte ott.Megis mit gondol, hogy egy kis orszag mennyi bevandorlot bir el es kinek a penzen, mert az Eu orul, hogy nem neki kell a ceket alni( az a kis penz alig eleg wc papira ennyi embernek es csendbe tamogatja a keritest mert neki is erdeke) igy is vissza akkar kuldeni tobb 10000 illegalis bevandorlot. Soha nem fizetett adot az orszagnak mar pedig az hogy visz 2 pohar vizet pillanyatnilag jo de ezeket el kell tartani mert dolgozni nem fognak es azt majd o fizeti?. A debreceni tabor koruli zavargasok tisztan mutatjak, hogy nem tudnak, nem fognak es nem is akkarnak majd beilleszkedni semmilyen europai kulturaban. A kulfoldon elo magyar nok egy szamotveto hanyada alhazzasagokat kot jo penzert vagy butan elhiszi , hogy milyen jo elete lesz, aztan sirnak hogy mikent bannak veluk. Mit gondolt ezek a nyugatot nem latott emberek jobbak lennenek? Csak addig erdekes nekik amig segit atjutni a hataron( talan akkar penz elleneben, ezt nem tudhatom) , utana mar nem, ezen gondolkozot. Ok csak kihasznaljak. Meg az erdekelne, hogy mert ezek az emberek nagyresze felnott ferfi es akkor hatrahagytak a csaladjukat es ezek szorulnak segitsegre? Valami itt nincsen rendben! A cikk delben jelent meg mielott bement volna a Konzulatusra ez is erdekes, meghat evekig eltarthat a procedura amire megoldodhat a jelenlegi helyzet. O inkabb a figyelemre hajt ahelyet, hogy megoldast javasolna. A problema a haborus ovezetben van es nem a keritesnel. Ezen felul egy orszag az allampolgarai jo letere kell torekedjen ne jotekonykodjon. Tehat az hogy megvedi az allampolgarokat ugy teruleti, kulturalis, vallasi, gazdasagi es barmi mas keppen az elsodleges felelosege es utana johetnek a menekultek de nem az illegalis bevandorlok. Teved a fasisztak a keritest az epiettek, hogy bentartsak az embereket ez azert eppul , hogu kintartsa az illegalis bevandorlokat, menekultek attol mwg johetnek. Vagy ma mar az orszag meg sem vedheti magat?????

 • Jenő Mészáros

  Ez a csaj nem látta a valóságot. Pl. a Romániából Európába kirajzott több millió, vitte magával a kultúráját, szokásait és úgy akar élni, ahogy megszokta. Valahogy nem szeretik ezt tőlük nyugatabbra, és igyekeznek visszatelepíteni őket.
  Akiket otthon (Pl. Romániában) se lehetett évszázadok alatt munkára szoktatni, no majd pont egy másik ország fog ezzel bajlódni.
  Kiscsaj. Ha azok a Romániából menekültek se kellenek Európának, miért pont a sokezer kilométerről érkezettek kellenének?
  Tudod mi ez Európának? Sáskajárás.

 • didgerido

  Durva hasonlat, de vajon egy nemileg kiéhezett szakasz (30-40 fő) menekült férfi egy személyben való kielégítése is beleférne-e humanitárius hajlamaiba? Mert addig könnyen dumál, amíg csak a mosolyát adja! És megtagadná-e édesanyját, ha az nemet mondana erre az igényre? Tudom, nem olvassa el a hozzászólásokat, de a gondolat talán mégis utat talál hozzá!

  • Balogh Balázs

   Elnézve a hölgyet élvezi, hogy körülrajogják a fiatal muszlim fiúk. Bár most, hogy már nem magyar állampolgár jóval kevesebbet ér a szemükben, hiszen ha valamelyik befűzi és elveszi, az már nem kap magyar tartózkodásit mellé…

 • Péter Dévald

  Olyan országban szeretnék élni, amelyben nincs helye az utóbbi hozzászólóknak. Ostoba megmondó emberek. Színes, sok nyelvű, multikulturális országban lenne jó élni, nem egy elszigetelt, nyelveket nem beszélő, pöffeteg s@ggfejekkel, akik kivetkőztek a legalapvetőbb emberi tulajdonságokból is, mint pl a humánum. Szégyellem magam Orbanisztánban!!!

  • Balogh Balázs

   Jobb lenne, ha elmennél. És Mo megmaradna homogénnek.

   • bali

    HA meg rajtad múlna akkor még mindig lovon ülve hátrafelé nyilaznánk, ugye?

    • Jaq Draqo

     Csak szelsosegekben lehet gondolkozni? Kivancsi lennek, hogy akkor is igy tamogatna e a muszlim hatteru bevandorlok beengedeset ha elt volna koztuk. Ok itt gyokertelenne valnak, megprobaljak a sajat kepukre formalni a befogado kozosseget, mivel igy tudjak a diszkomfort erzetuket csokkenteni.

     • Péter Dévald

      Beszartam, h te milyen okos vagy.

    • Balogh Balázs

     Akkortájt hatékonyabb volt a hadseregünk…

  • Jaq Draqo

   Latszik kedves Peter hogy lovese sincs a valodi vilagrol, csak a mainstream agymosas erosen hatott Onre. Ha annyira szep es jo az az On altal megideologizalt multikulturalis vilag, akkor hogyan lehetseges, hogy mindehol egyre jobban no az idegenellenesseg, olyan orszagokban is akiknek massziv bevandorloi retege van es tobb evtizedes tapasztalata?

   • bali

    mi eddig is multikulturális ország voltunk és ez nem fog változni.
    De ha a kulturálatlan barmok tovább uralkodnak akkor lehet hogy nem lesz igazam…..

    • Jaq Draqo

     Ha nagyon akarjuk ra lehet ezt huzni az orszagunkra, de azert az, hogy svabok, horvatok, totok azaz europai kulturkorbol szarmazo kissebbsegek, vagy teljesen kulturaidegen bevandorlok adjak a multikulturalis reszt nagyon nem mindegy!

     • bali

      Más földrészeken is van kultúra.

     • bali

      A kínai bevándorlás senkit nem zavar? Pedig ők elveszik a magyar boltosok meg éttermesek munkáját….

   • Péter Dévald

    Olyanok miatt mint ön, akik csak a jelennek élnek. A dolgok egyszerűek. Csak érteni kellene őket. Ez az , ami nem megy a maguk fajtájának. Újra kellene születni, hátha jobb sorba állnának be…..

  • Gábor

   ez hülyeség. Miért lenne jobb egy multikulturális ország, mint egy homogén? Azért, mert ezt nyomatja a ballib média? És ennek most semmi köze a menekültkérdéshez és máshoz sem. Önmagában, hogy lehet azt kijelenteni és mire lehet azt alapozni, hogy attól jobb egy ország, hogy multikulturális?!?!!?!! Az annyira abszurd! Jó, hogy nem azt mondod, hogy a fehér ember jobb vagy a fekete. Vagy a kávébarna. Lehet egy ország jó, ami multikulti és lehet egy ország jó, ami homogén. És fordítva, lehet egy ország rossz is, ami multikulti. Sztem, nincs sok köze a jóságnak a multikultihoz.

   • Steve PuPu

    Szent István is ezt nyomatta…
    :)

    • Gábor

     :) ez igaz. De, ha megfigyeled, nem feltétlenül a magyarság vagy az ország érdekében tette, hanem sokkal inkább hatalomra jutásért! 😉

  • Testo

   1-es IQ-jú petikének! Nem érted meg, hogy nem szines multikulti lesz ennek a vége? A harmadik világ mérhetetlen, és igen szapora embertömegei végzetes csapás lesz európára nézve. A népességarány az őshonos népek kárára nem fog beállni egy ponton, hanem folyamatosan fog romlani, amíg teljesen élhetetlen, és lakhatatlan nem lesz európa. Ami a római birodalom bukása előtt lejátszódott az kisértetiesen hasonlít a jelenkori eseményekre. Azok a háttérerők akik elindították ezt a folyamatot egy idő után maguk sem tudják majd kontrollálni az eseményeket, és akkor nekik is bukta lesz. Azután meg jön a sötét középkor, mint róma bukása után.

  • Ambrózy András

   Dévald, te ilyen hülyén születtél, vagy menet közben lett az agyadból ilyen liberális katyvasz? Húzz el akkor te is a p…ba, bármikor elmehet Mo.-ból. Itt nem évi 2-300 a határátkelőn jelentkező menekültről van szó, hanem egy olyan , valamilyen háttérhatalom által szervezett és pénzelt emberáradatról,akik a zöldhatáron éjszaka, hivatalos papírok nélkül lépik át a határokat ,ami arra irányul, hogy Európa minél vegyesebb és gyengébb legyen.

   • rico

    Ez a háttérhatalom úgy látom a te logikus gondolkodásodat már végzetesen meggyengítette.

  • solaris

   Irány ameróka te paraszt! Majd a négerek Baltimorban fejbelőnek és egy hülyével kevesebb! :)

 • Aszkri

  Én azt kívánom neki, hogy tapasztalja meg a saját bőrén, milyen más vallású,szokású fajú emberek közt élni. Amíg csak játssza a világ megmentőjét, s nem tudja mennyire mások a fajok, népek közti különbség, addig esélye sincs, hogy kinyíljon a szeme. Egy afgán család tagjaként, vagy egy indiaiként már nem ez lenne a véleménye, hanem iszkolna vissza – ha tudna – a szülőhazájába…

  • bali

   voltál már Indiában? fogadni mernék hogy nem….

  • Greg

   Látszik, hogy nem olvasol csak írsz és egyetlen önálló gondolatod nincs. Sajnálatra méltó kis birkaként próbálsz az értelmes emberek társalgásába belebüfizni. Törökországban köztük élt és dolgozott!

   • Péter Dévald

    Elnézést nagy tudású uram többé nem teszek ilyet… sietek olvasni….Paraszt!!!

  • Péter Dévald

   Értelem nélküli ez az írás. Remélem az írója nem az és kifejti, h mi a fenét írt itt…

  • Martos G. Csongor

   Fajok…

 • Móra József

  Nagyon helyes!!! Nem lehet mindenkinek megfelelni, így ő sem várhatja el, hogy az elképzelése szerint tegyen az állam. Ha nem tetszik neki ami van, le is út, fel is út, senki sem kényszeríti, hogy elfogadja, és ő sem várhatja el ez senkitől, hogy az ő álláspontja szerint alakítják a dolgok menetét. Vigye haza őket, ha már ennyire a szívén viseli őket.

  • Péter Dévald

   Surmó. Ugye mickey mouse szívattalak már ezzel párszor!!!????

 • Gábor

  én ezt nem kötném, az épp regnáló kormányhoz, bár a kerítést épp ő találta ki. (És talán nem is az a legnagyobb probléma.) Ami itt folyik, az évtizedek óta nagyon sok embernek elég ahhoz, hogy ne akarjon magyar állampolgár lenni és sokszor még a magyarságát is megtagadja. Egyébként olyan a vezetés, amilyet a nép megérdemel. Magam részéről inkább vidéken találkoztam tisztességes és kedves emberekkel, amióta csak élek. Itt a fővárosban az emberek jó része önző, korlátolt, irigy, rosszindulatú, kicsinyes, és számító. Pont olyan, amilyenről József Attila írt:
  “Óh, én nem így képzeltem el a rendet.
  Lelkem nem ily honos.
  Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
  aki alattomos.
  Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
  szemét lesütve fontol sanda választ
  és vidul, ha toroz.”
  Sokan nem veszik észre, hogy minden problémának ez a forrása. Ott van pl. Trianon. Nem az történt, hogy egy egységes magyarságot többfelé vágtak. Az nem lett volna fenntartható. Egy amúgy is széthúzó, széteső ország politikai képét igazították a valódihoz. Igaz, talán egy kis túlzással, de alapvetően erről volt szó. Ha nem így lett volna, akkor nem is került volna sor Trianonra, illetve az már rég vissza lett volna csinálva, nem csak a szélsőjobbosok elképzelésében. És akik nem érzik itt jól magukat, azok elmennek, így fenntartva, sőt, megerősítve jelen állapotokat.

  • Anna

   Itt, a fővárosban – Gábor – az állandó lakhellyel bíró magyar állampolgárságú lakosok, de NEM Budapesti születésűek + a tartózkodási lakcímmel bírók, vagyis az életvitel szerűen itt élők aránya kb. 70%!! Nos – ezek lennének az ön által említett ” önző, korlátolt, irigy, rosszindulatú, kicsinyes, és számító emberek!? Ha hozzátesszük a külföldi, de itt tartózkodó, dolgozó diplomáciai testületek, követségek dolgozóinak, családtagjainak számát, az itt tanulókat,üzletembereket és a honosítottakat, – a nagy arányban jelen lévő – lakással, házzal rendelkező külföldieket, akkor jó ha az “őslakosok” Budapestiek aránya kiteszi a 15% -ot. Ez az a város, amit szüleink újjáépítettek a II.V.H. pusztítása után, ahol annyi ártatlan vért ontottak ki 56’ban a szabadságért és ami MA a világ egyik legszebb és legdinamikusabban fejlődő fővárosa, a magyar tudomány és kultúra fellegvára…Bizony – ezért tenni kellett, nem csak beleülni a készbe! Trianonról alkotott véleményéhez pedig már hozzá sem szólok – olyan mértékű tudatlanságról tesz tanúbizonyságot, hogy az már egyenesen felháborító. Az eredeti témához pedig: elég nyilvánvaló a román (?) hölgyemény provokációja – jól kitalált – az emberi lelkiismeretre apelláló, öntömjénező ócska szöveg. Aki segíteni akar, annak nincs szüksége “reklámra” azt önként és szívből teszi! és semmi köze nincs az “állampolgársághoz”., de még a politikához sem…Ugyan,,miért nem a romániai cigány-és nyomortelepeken tevékenykedett eddig, netán most is,…vagy az árvaházak közelében, ahol kísérleti nyúlként – embertelen körülmények között vegetáltak gyerekek – kilátástalanul? Hamis és aljas szándék lappang a szavaiban és valójában azt sem tudjuk, mindez igaz e? Bárhol, bárhol a világon készülhettek ilyen fotók – egyébként!!, de akit ez szíven üt, hát menjen és szorítsa a keblére, siessen a segítségére. , de senki NE hivatkozzon a magyar emberek lelketlenségére, érzéketlenségére, mert NEM igaz….a legbefogadóbb nemzet voltunk mindig is..csakhogy MA már az a kérdés,,, ŐK, vagy MI!! És ez nem migráció – ez szervezett népvándorlás – iszonyatos, beláthatatlan következményekkel.!

   • Gábor

    hát, ez a te véleményed. Mondjuk, az állításod, hogy a bp-iek többsége vidéki lenne, azért alá kéne támasztani valamivel, mert anélkül eléggé csak a levegőben lóg, de te tudod. Ráadásul én még azt sem mondtam, hogy befogadónak kell lennünk, én azt mondtam, hogy az itt élők meg is érdemlik a szemetebbnél szemetebb kormányokat, mert többségében olyanok, mint az. És ez alól elsősorban a vidékiek kivételek. De, ha szerinted a regnáló kormányainkkal minden rendben van, akkor nyilván a néppel sincs semmi gond és akik innen elmenekültek, mind hülyék voltak, hogy itt hagyták ezt a tejjel és mézzel folyó kánaánt, a jogállamiság és a demokrácia földjét.

 • Robert Juhász

  Kőltőzhet máris el Afganisztámba és ot nyomja a balliberális meséit a muszlimoknak.Magyarország a Magyaroké ha kell fegyverel fogom megvédeni a hazámat a fekete veszedelemtől.Nem akarok négerek és Arabok kőzt élni ,othon tőnkre tedtek mindent most pedig jőnek minket tőnkre tenni,Háboru és fegyver nélkűl a muszlimok elfoglaják Europát az ilyen balibi agyhalotak segitségével .Hányni jőn az ilyenektől

  • pegazus77

   Mekkora egy tudatlan dilettáns vagy te hallod. Pont az ilyenek mint te a sallang szövegeikkel, hogy a ‘magyarság nevében’ a legnagyobb gyűlöletkeltők. Az én nevemben te ne fogjál fegyvert hallod soha. Az is tipikus, észrevettem, hogy szinte az összes nagy ‘magyarkodó’ nem tud helyesen írni. Hmm. Lehet, hogy az intelligenciaszinttel van itt a probléma alapvetően…?

   • Robert Juhász

    Én Ukrán iskolába jártam és Ukrjanába megtartodtam a Magyarságomat és az anyanyelvem és Magyar,és leirtam amit gondolok ez az én jogom mint Magyar állampolgárnak, 3 nyelven beszélek ugyhogy anyira tudatlan nem vagyok. És nem sértetelek meg semmiben kivéve persze ha Néger vagy vagy Muszlim vagy ballibi agyhalot.Más miért kőtődtél volna belém?… Такщо виродку відповідай за слова я тебе першим не образив, це ти почав.Скоро вас и так либеральних педарастов перестреляют ты только подожди!

    • Gábor

     tényleg pocsék a helyesírásod. :) Ukrajnában, megtartottam, magyarságomat, magyar, leírtam, gondolok után vessző, Magyar Állampolgárnak vagy magyar állampolgárnak, úgy, hogy, annyira, sértettelek, semmiben után vessző, persze után vessző, néger, muszlim, vagy ballibi agyhalott, kötöttél. Szóval, nehéz nyelv a magyar! 😀 Szerintem sem kell fegyverrel megvédened a hazát, mivel ezek ugyan valóban nem menekültek, hanem inkább migránsok, de nem azért jönnek ide, hogy elfoglaljanak minket, hanem azért, amiért sok magyar kiment külföldre, azért, hogy jobban éljenek, mint otthon éltek.

     • Robert Juhász

      Mint leirtam az előbb nem tanultam Magyarul sem irni sem olvasni.Magamtol tanultam meg .Az Ukránt kitűnően tudom ép ugy mint az Oroszt is .Gondolom ha Oroszul vagy Ukránul irok majd neked elolvasni nem fogod tudni ugyhogy csak a (helytelen pocsék Magyar helyesirsomal tudom magamat megértetni)Én azt gondolom hogy űljenek a migránsok csak otthon és ott probáljanak jobban élni ,az nem kiut ha az egész Afrika átkőltőzik Europába

     • Gábor

      okés. Írhatsz oroszul is, csak arra én fogok hasonló helyesírással válaszolni. 😀 De, talán nem is ez a legfontosabb, ezt csak azért kellett tisztázni, mivel a helyesírásoddal érveltek fentebb. És nyilván, ha te nem tanultad a suliban a magyart, akkor érthető, hogy gyenge vagy abban. A migránsok kérdésében: biztos hallottad, hogy számos, egyesek szerint 1-2 millió magyar ment el itthonról és dolgozik külföldön. Ők migránsok. Na, most ha szerinted a migránsok csak üljenek otthon, stb. Akkor mi legyen azzal az 1-2 millió magyarral aki innen pont azért ment el, mert nem volt munkája, nem érezte jól magát itthon, stb.? Szal, ez nem egyszerű kérdés! Igaz persze, hogy az idejött embereket hamis dolog menekülteknek feltüntetni, mert többnyire csak migránsok, de haza se lehet őket küldeni ezzel, mivel mi magunk közül is sokan mentek nyugatra migránsként. Egyébként meg: mint tudod, a nyugati országokban folyamatosan fogynak az emberek (hogy miért, az egy más kérdés). De, ha fogynak, akkor pótolni kell őket, hogy legyen aki termeljen, stb. Tehát, egy folyamatos bevándorlás szükséges azért, mert fogynak az emberek.

     • Robert Juhász

      Igen ,lehetséges hogy kell egyes országoknak a bevándorlás de nem a Muszlim bevándorlás a multikulturalizmus nem műkődik sehol még a Muszlimok kőzt sem a Siiták És a Szuniták nem élnek meg békében egymás melet nem hogy a keresztényekel békében élni fognak.A keresztény bevándorlokal nincs semi gond de az Észak Afrikai és Kőzelkeleti muszlimok tőnkre teszik Europát (Gert Wilders holand poitikus filmjét nezd meg Fitna a neve sok mindent meg magyaráz.Én szerintem az a népvándorlási hullám az USA segitségével folyik és a célja hogy teljesen tőnkretedje a fehér keresztény Europát és a nemzetállamait.Szerintem Orbán Viktornak és Vona Gábornak teljesen igazuk van ebben a kérdesben ép igy mint Putyinnak is igaza van(Putyin példa értékű beszéde
      “Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség, bárhonnan, Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket, tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk, nekik, hogy menjen azokra a helyekre, ahol ez az állami jog. Oroszországnak nem kellenek ezek a kisebbségek. ezeknek a kisebbségeknek, kell Oroszország, és nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, hogy illeszkedjen az ő vágyakhoz, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak “hátrányos megkülönböztetést”.
      Jobb ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjunk élni, mint nemzet. Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megalkotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartania, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok! “)

     • Gábor

      értelek, bár nem értek egyet veled. Nem azért, mert azt gondolom, hogy a multikulti feltétlenül jó, hanem azért, mert Mao az EU-hoz csatlakozott, mint kis ország. Ha Oroszországhoz csatlakozott volna, akkor azzal az ideológiai vonallal működhetne együtt. Így, hogy az EU-hoz csatlakozott, így az EU-s irányt kell tartania. Nem is tud mást tenni, mert szabad munkaerő áramlás, stb. van. Úgyis ide tudnak jönni ezek az emberek, ha az EU-ban máshol kapnak menedék vagy egyébjogot. Az egy más kérdés, hogy az EU-s vonal jó-e? Erre a történelem fog majd válaszolni. Az EU-ban, illetve Nyugat-Európában már évtizedek óta folyik a bevándorlás, mivel évtizedek óta kevés ember szülteik és szükség van az olcsó munkaerőre. Ezek a társadalmi folyamatok felfoghatatlanok. Tényleg lenne egy háttérhatalom, ami ilyen módon akarja lecserélni az embereket? De, logikusan, nem szoktak az emberek ilyen hosszú távra tervezni. Illetve a következő generáció gyakran felülírja az előző terveit. Tehát, ha összeült volna néhány ember, hogy Európa fehér népét szándékosan és tudatosan lecserélje és ennek érdekében intézkedéseket tesz, az neki miféle előnnyel járt volna? Akkor, kb. semmivel. Aztán, azoknak az embereknek a leszármazottjai miért tartanák magukat a szüleik terveihez? Az miféle előnnyel járna számukra? Kb. semmivel. Oroszországnak és Putyinnak könnyű ilyen kijelentéseket tenni, mert 1. nagy, önálló birodalom 2. a kutya sem akar Oroszországba menni. Én is a liberalizmus hibájának látom a történteket. Az embereknek kell a szabályrendszer, még ha nem is szeretik azt. Mindegy, hogy a szabályrendszer iszlám vagy zsidó-keresztény. Ha nincs szabályrendszer, akkor a pillanatnyi vágyuknak fognak élni és olyanok lesznek mint a kisgyerek, akinek nincs se szülő, se iskola. Le fog maradni azokkal szemben, akiknél volt szülő és iskola. Tehát, a szélsőséges liberalizmus egy öngyilkos ideológia, ahol elterjed, ott az ott élők előbb-utóbb ki fognak halni és átengedik a helyet más ideológiának. Ugyanakkor nem hiszem, hogy ezen te vagy én tudunk majd változtatni.

     • Robert Juhász

      Ez a te jogod igy kondolkodni és igy látni a helyzetet, ép ugy mint nekem is jogom van támogatni a muszlim menekűltek elleni intézkedéseket és majd az idő eldőnti kinek volt igaza…

     • Robert Juhász

      Ajánlom még meghalgatni Putyin Muncheni beszédjét az Multikulti Europai csődjéről ,és Europa lelki és kulturális hanyatlásárol amit előidéz a multikulturalizmus !Csak egyet nem értek miért te pártolod a menekűlteket?

     • Gábor

      pártolom a menekülteket? 😀 először is, megegyeztünk, hogy nem menekültek, hanem migránsok elsősorban. Másrészt abban is megegyeztünk, hogy sok magyar migráns is van, tehát igazságtalan lenne, ha azt mondanánk, hogy a magyar migrálhat, de más nem. Harmadrészt pedig, mint mondtam, ezek társadalmi folyamatok, ugyanakkor az emberek egyének. Mint egyéneket nem lehet azért utálni, mert eljöttek otthonról, hogy jobban éljenek itt. Azért se lehet őket utálni, mert más a vallásuk. A társadalmi folyamatokat, persze, lehet utálni, de annak meg nincs értelme.

     • Justin Time

      Azok a magyarok kiszöktek a zöldhatáron, vagy előtte itthon, vagy utána kint megszerezték a papírokat, engedélyeket a tartózkodáshoz, munkához? Ne mossuk már össze a kettőt, mert nem ugyanaz.

     • Gábor

      azoknak a magyaroknak egy részének, főleg ’56-ban vagy általában a cucilizmus alatt, semmiféle arra jogosító papírja nem volt, se pénze, se semmije. Ugyanilyen körülményeket között vagy táborokban laktak, rászorultak a kintiekre, stb. Aztán megpróbáltak valahogy boldogulni. A mostani migránsok egy része már valóban jobb helyzetből indult, de ezt pl. az EU tagságunknak és nem saját maguknak köszönhető. Nyilván, ha az itt lévőeknek is lenne EU-s tagsága, mindjárt más lenne a helyzet. De, ők pont nem EU országból jöttek, és ez – ugye – nem a saját hibájuk, csak pechük.

     • Máté Rédei

      Azèrt a faszt, már bocsánat. Ha egy jobb èletet akarnának lenne a közelben gazdag arab ország ahol nincs háború, mièrt nem oda mennek??
      Ezek európát akarják, franciaország 15, anglia lassan 20%-a muzulmán, tehát tessèk gondolkodni.

     • Gábor

      azért nem odamennek, mert egy arab országba, ami gazdag, senkit se engednek be, hiába arabok mindketten. Pl. hiába van neked egy gazdag nagybátyád, ha nem enged be amikor a lakásodból kiraknak, kénytelen leszel máshova menni. Szal, egy kicsit bonyolultabb ez a helyzet, minthogy kijelentsük, hogy ezek Európát akarják. Ezek nem kifejezetten Európát akarják, Európa egy kis pötty a térképen, ezek, ahogy mindenki, pl. a magyar emigránsok is, oda mennek, ahol nagyobb jólétet remélnek. Ha ez alapján elítéled őket, akkor a magyar migránsokat is elítéled, hogy elfoglalták európa nyugati felének egy részét.

   • Véghelyi Gusztáv Béla

    Magyarnak lenni ön és csoportazonosság vállalásának kérdése…..és nem a helyesírásé. Csak a rend kedvéért!

  • rico

   Ha szerinted ez a vélemény, illetve ez a stílus jelenti az európai színvonalat, akkor már jobb ha elfoglalja valaki sürgösen, innen csak felfelé visz az út.

 • Janos

  Egy demokratikus orzagnak allampolgaranak lenny, azt a
  kivaltsagot bisztosittsa, h negy evenkent az egyennek beleszollasa van abba, h
  ki fogja alkotni az orszag kovetkezo kormanyat.

  Naivsagbol es ismeret hijanybol ezt a kivaltsagot fel adni nem
  eri meg.

  Ami a Magyarorszagot sujto nepvandorlast illeti ezek az
  emberek ott jogosultak az ENSZ szerint menekult jogra, ahol be leptek az elso
  orszagba ahol veszejeztetseguk meg szunik. Tobb szabad orszagon at utazva,
  miert pont Magyarorszagon akarnak ezek az emberek letelepdni?

  Kozel harminc eve en menekult voltam es eggyet erzek a
  menekultekkel.

  De etto fuggetlenul a Magyar kormany joga es kotelessege meg
  vedni az orszagot ettol a nep vandorlastol.

  Debrecenbe be mutattak ezek a bevandorlok azt, h mi az
  elkepzelesruk az eggyut elesrol.

  Szegyen , h a kormany nem tette repullore ennek a bun tett
  reszvevoit es repitette volna oket oda ahonnan jottek csaladostol. Ez meg
  oldotta volna minden jovobeli fegyelmi ugyet a masik taborokba.

  Angliaba, Franciaorszagba, USAba es Kanadaba a masod es
  harmad generacio bemutatta azt, h mi az ok elkepzelesuk az eggyut elesrol.

  Ha a mai job oldali Magyar kormeny ( amajjet en nem
  tamogatok) nem teszi meg a kotelesseget, h meg vedje Magyarorszagot ettol a tobb
  millios nep vandorlastol, akkor ido kerdese, h hany generacioba fog kerulni
  amig a Magyar tortenelem konyveket valtoztatni kel, h az izlamot serto tenyeket
  kihaggyuk belolle, mint Nagy Britaniaba; es mikor fogja az izlamista bevandorlo
  kozosseg ki koveteni az izlam egyenloseget a keresztenyseggel Magyarorszagon.

  A jo indulatu embereknek a feladatuk, h a Magyarorszagon ideglenese
  tartoszkodo embereket embersegesen kezelje, es a Magyar allam feledata, h a
  hataron kivull levo nep tomegeket a Magyar orszag teruleten kivul tartsa minden
  torvenyes modszert alkalmazva.

  En szekely vagyok de ugy gondolom, h ez a talpalatnyi fold a
  Magyarokat illeti.

 • Zsolt

  Nagyon zavaros és naiv a leányka. Csak pár kérdés: mi köze az aktuálpolitika baj az állampolgársághoz? Vagy ezek szerint a román aktuálpolitikai lépések nem zavarják? A magyarellenes lépésekkel egyetért? A magyar kormány idegenellenes kampányával, idegenrendészeti és bevándorlás politikájával nem értek egyet, de a csaj nem tudja, hogy a menekülteket befogadják, a gazdasági menekülteket nem akarja a kormány befogadni! Tehát sok hűhó semmiért!

  • Péter Dévald

   Segg vagy!!!

  • Bodó K. Attila

   Kedves Magyar Honfitársaim!
   NÁGÓ család nem szerepel egyetlen egy
   székely történelmi lustrában (Helységenkénti katonai -rendi
   összeírásokban, de különösen nem Székelyudvarhelyen)
   Nevük
   EREDETILEG: NEÁGU (amelyet megmagyarosítottak. ezt a magyarosított nevet
   viseli ez a cemende) A NEAGU erdélyi román család. Van közöttük volt
   SECUS is. Az egyik, Gheorghe Neagu a Kézdi széki környezetvédelmi
   hivatal főnöke. Nem elképzelhetetlen, hogy a cácát megfizették ezért a
   látványos lemondásért, illetve a magyar állampolgárság visszaadása
   miatt.
   TEHÁT A NÁGO/NEÁGU eredetileg NEM MAGYAR CSALÁD, hanem román, méghozzá régi román név!
   Nem zárom azt sem ki, hogy van valami sémi-arab a szeretője!

   Látják! Ez az izraeli zsidóknál nem fordulhat elő. Ott az illető, akár
   tud, akár nem tud héberül (ritka eset, hogy egy aliyázó tud héberül)
   családi genealógiai okmányok nélkül, a leszármazás ellenőrzése nélkül
   szóba sem állnak vele.
   A magyar állampolgárságot pedig bárkinek, akinek földig ért a lába kiadták.
   Itt eredménye!

  • rico

   Nyilván a román belpolitikával is millió baj van, de sokan látják már úgy erdélyben is, és világszerte is, hogy ami magyarországon történik az már túlmutat a szokásos kelet-európai balfaszkodáson és az elaljasulás egy olyan irányába indult el, ami legutóbb a múlt század 30-as éveiben volt jellemző.

   Az hogy ez belülről magyarországon nem ilyen egyértelmű, annak több oka is van, pl. a magyar társadalom hagyományos befele fordulása – igen, a mélységesen lenézett, elmaradott romániában, legalábbis a városi lakosság körében azért jóval nagyobb az idegennyelv-ismeret, a kíváncsiság, tájékozódás a nagyvilág iránt, stb. ezért sokszor onnan reálisabban látszik a helyzet.

  • rico

   Az aktuálpolitikának meg millió köze van az állampolgársághoz. Erről a legtöbbet azok tudnának mesélni akik aktuálpolitikai megfontolásokból megadták.

 • Ivan Pap

  Kedves Zsuzsanna! Mindenképpen sürgősen add vissza az állampolgárságodat, mielőtt Magyarország megfoszt attól, mert nem érdemled meg! Te maradj csak büszke román! Biztosan van okod a büszkeségre! Vagy azt már régen visszaadtad? Lett volna bőven okod rá! Sajnálatos, hogy egy éves magyar állampolgárság után máris részese lettél egy elvakult baloldali gyűlöletkampánynak, ők csináltak belőled vak embert. Nagyon nagy szíved van, csordultig szeretettel az elesettek iránt, amit üdvözlök, de ez nem jelenti azt, hogy az eszed is helyén lenne! Menj más országba gyalázni az ország vezetőit és népét, akik nagy többséggel másodszor is megválasztották Orbán Viktort, mégpedig azért, mert magyar érzelmű és nem idegenszívű, mint azok akik téged megvezettek(megfizettek). Én úgy érzem a cikked hatására, hogy a régen meghalt székelyudvarhelyi születésű édesapám, és a bözödi születésű édesanyám forognak a sírjukban! Szégyent hoztál a székelységemre! És ezt nem bocsájtom meg neked!
  A székelyudvarhelyiek bizonyára el fognak számoltatni arról, hogy kik és mennyit fizettek neked ezért a “véleményedért” ! Mennyi jutott a Soros milliókból?
  Búcsúzóul annyit:
  1.Magyarország Miniszterelnöke és mi magyarok is azt szeretnénk, ha a menedékkérők a hivatalos határátkelőkön jönnének be, hogy tudjuk őket regisztrálni és a megfelelő ellátásban részesíteni. (kötelességünk)
  2. Azt szeretnénk, ha tiszteletben tartanák a mi és egyben az UNIO schengeni határának nyomvonalát, és nem gázolnának át rajta illegálisan százezren, (már naponta majdnem kétezren) és az egész országunkon lopva, titokban az embercsempészekre hallgatva, azoktól kifosztva, a rendőrök elől bujkálva, a pályaudvarokat, aluljárókat, parkokat, tereket tönkre téve, szeméthegyeket hagyva maguk után)
  3. Ha ezt tették volna, akkor szükségtelen lenne a kerítés! Ilyen egyszerű!
  Ehhez igazán nem kell doktorátus, hogy megértsd. De ha az eszeddel nem tudod, akkor a magyar szíveddel kéne, ha neked az lenne. De te román vagy, nem magyar.
  A szép ‘magyar’ nevű Nago Thiesz Liviát, édesanyádat meg üdvözlöm. És a bátyádat is!
  Téged nem.
  (egy Magyarországon született és élő, de szívében székelységét mindhalálig megőrző hetven éves néni, aki a fiai és unokái jövőjéért és magyarságáért aggódik)

  • göre gábor

   Mivel a valóságlátás ritka kincs, mindig a buták vannak többségben! Légy rá büszke! Országvezetők vagytok! Fényes állapotunk, eredményességetek legfőbb bizonyítéka! NDK belé pusztult menekültjei számába! Előkelő 2. helyünk se térít észhez?

  • Nagy Barna

   Ezzel a Marhasággal már megint csak azt érte el valaki ,hogy az anyaországi meg az anyaországon kívül eső magyarokat uszítja egymás ellen én is Székely Udvarhelyi születésű de azóta már Budapesten élő büszke magyar vagyok aki hamarabb adná vissza a Román állampolgárságát mint hogy a kamion feltörő és magyar gazdák kemény munka árán előállított zöldséges kerteket fosztogatókat segítsem én most nagyon szégyellem magamat,hogy székelyként amire mai napig büszke vagyok ilyenekkel kell szembesülnöm

   • solaris

    Ha onnan származol tudhatnád hogy Nágó székely név nincs….viszont van Neagu román név. Az itteni kritikák egy magyarosított románnak szólnak és véletlenül sem határontúli nemzettestvéreinknek!!!!

    • Péter Dévald

     Végtelenül demagóg sötét senkiházi vagy……Bicskanyitogató a butaságoddal párosuló önérzet. Sajnállak…

     • solaris

      Petro…végtelenül sötét és demagóg te vagy és ez a szerencsétlen, aki lemond az állampolgárságáról napipolitikai érvek miatt. A bicskát te fogod majd megkapni egy dédelgetett migránstól (ez csak bónusz lesz). Ne sajnálj! Én büszke magyar vagyok…ti meg selejt magyarok, selejt emberek! A saját fajtád árulója vagy. …mielőtt a nyugati példaképeidet és a haladó világot idéznéd :Mindenki szögesdrótos kerítést emel, a németek nem akarnak bevándorlókat, a briteknél 5 év börtön jár a bevándorlók rejtegetéséért és illegális segítéséért. Na szégyelld magad! Mert se itthoni, se nyugati szemmel sem vagy szalonképes……dühöngj a romkocsmákban és hagyd a hazafiakat cselekedni.

     • Ambrózy András

      Senkiházi pedig te vagy Dévald nevezetű bocskoros bozgor.

 • göre gábor

  Az erdélyiek értelmességi elmaradottságáról már Széchenyi megírta tapasztalatait!

  • Torok Zsolt

   Széchenyi csodálta az erdélyi szellemiséget és ájtatós pózban istenitette az erdélyi lélek magasságait.

 • András Váczy

  Senkinek nem fogsz itthon hiányozni.

 • borzasztóan irigy

  Aviszonlátás’

 • Máté Rédei

  Idióta picsa. Ennyi. Nem kell ezt túlragozni.

 • Laja

  FASISZTA AZ ANYÁD MEG AZ ARAB HAVERJAID….BAROM

 • Emerich

  Ez a nőcske csak flancbol vette fel amagyar állampolgárságot,mert csak ugy adták,és mint nyilatkozta,hogy utazhasson,semmi magyarság tudat,magyarság szeretet.Ő inkább román mint,mint magyar.ezért dobálozik oly könnyen a mások által oly nagyon áhitott álampolgársággal.Maradjon meg jo románnak nekünk nincs szükség,mégegy hzaárulora.

 • Attila BP

  ő
  dolga mit csinál. Attól még épülni fog a kerítés. Ellenben ha megteszi,
  a továbbiakban nem lesz védve. Ugyan akkor hozzáteszem. Szégyelje
  magát! Szégyen gyalázat, hogy nemlehet megvédeni a hazánkat, mert ilyen
  őrült gondolkozásúak visszatartják.

 • PDSz

  Ennek az embernek elvei vannak, kiáll mellettük, és azok szerint cselekszik. Én teljesen meg tudom érteni, hogy a jelenlegi úgynevezett kormány rajongói számára ez idegenszerűen hat…

  • Ivan Pap

   Tudod, teljesen irreálisan kifordítva látja a helyzetet. Szerintem nem “tiszta”. 1. nem a magyarok és nem Orbán Viktor üldözi a menekülteket, hanem a saját országuk. 2. bevette amit a ballib média gyűlöletkampánya etet vele. 3. Nem illő alig egy éves ajándékba és nem kiérdemelten kapott állampolgársággal beleszólni a zűrzavaros belpolitikai életünkbe, mert nem lát tisztán. 4. Inkább tanítaná meg a szegény menekülteket, hogy hogy viselkedjenek, ne tegyenek semmit tönkre amerre járnak, szedjék össze a szemetüket az utcákon, mert előbb utóbb magukra haragítják a lakosságot, akkor jaj lesz nekik! 5. Ne adjon tanácsokat egy ország tanultabb miniszterelnökének, mert sokkal jobban tudja, mit kell csinálni a menekültekkel és a nem menekültekkel! 6. Inkább vallja be a magyar népnek őszintén mennyi Soros pénzt markolt fel e becstelenségéért. Szégyelje magát!

   • PDSz

    1. Én úgy hittem, sokkal bonyolultabb a helyzet ennél, de ön nyilvánvalóan a Közel-Kelet avatott szakértője. 2. Amit ön “ballib” médiának nevez (ha ez egyáltalán létezik tömbszerűen) nem indított gyűlöletkampányt. A kormány igen. 3. Nem ajándékba kapta, hanem egy történelmi jóvátétel részese volt, ld. “visszahonosítás”. Ez nem járt semmiféle feltétellel, így azt tesz vele, amit lelkiismerete diktál. 4. Tette és tenni fogja. Abban a menekülttáborban, ahol a minap öngyilkos merénylő csapott le tragikus következményekkel. 5. A miniszter, mint ön is jól tudja, szolgát jelent, az állampolgárok szolgája, hatalma – elméletben – tőlük ered. Így jó lenne, ha sokféle véleményt hallgatna meg és komolyan mérlegelne, mielőtt döntést hoz. A “tanultabb” témában: azt hiszem a miniszterelnöknél tanultabb lenni nem nagy dolog.

    • Jani bá

     Ez nem visszahonosítás, hanem egyszerűsített honosítás. Történelmi jóvátétel már csak azért sem lehet, mert a hölgyet nem fosztották meg a magyar állampolgárságától. A felmenőit megfosztották a románok, a kommunizmus által lehetővé tett jogi keretek között.

     • PDSz

      Rendben, lehet, hogy a terminus nem talált, ellenben szellemében az volt. Bármelyik akkori nyilatkozat erről tesz bizonyságot. Igen, a felmenőit fosztották meg, vagyis történelmi.

      De nem is ez volt a lényeg; arról volt szó, hogy mit tehet vele.

    • Ivan Pap

     A Kormány semmi gyűlöletkampányt nem inditott soha, Gyurcsány viszont igen 2005-ben pl riogatott rendesen! Most is a baloldal a liberális média úthenger segedelméve már annyit mondta, hogy a kormány gyűlölködik, hogy az agymosottjai el is hiszik!(direkt ezért mondogatja) Pedig erről nincs szó. És igenis ez a román SECUS lány a LUVNYA (Susana) ajándékba kapta, mert nem járt volna neki, ugyanis azt HAZUDTA hogy magyar. (gondolom eskü alatt) Történelmi jóvátétel lenne? Hol maradt a Gyurcsány féle “történelmi jóvátétel” ? Ugyanis megtehette volna. De ő és az összes liberáli szarik a magyarokra,nem is akarnak Magyarországot, ők külön Úniós kormányt szeretnének és a nemzetállamokat megszüntetni. (mert tudják, hogy a magyar nép soha többé nem választja meg az ilyen idegenszívűeket, nem engedi őket közel a magyar kormányhoz még egyszer!Nézzen önmagába, és meglátja, hogy igazam van, lát egy liberálist és volt komcsit(a “balt”) Tehát nagyon jól tudja, hogy van “BALLIB”

     • Ambrózy András

      Kedves Ivan Pap, úgy sem fogunk zöldágra vergődni ezzel a PDSz-l. Ontja magából a liberális dumát, a valóságról meg fogalma sincs.Ott tartunk, hogy ez a migráns áradati kérdés régen túlmutat a napi pártpolitikán, sajnos ez már Európai kérdés lenne, de ez a vízfejekből álló Brüsszel képtelen egy gyors megoldásra. Különben a PDSz sem tud megoldást, de hergelni tudja az embereket ezzel a sok sületlenséggel.

     • Ivan Pap

      Brüsszel vízfejei többnyire baloldali liberális zsidók. Itt van a kutya elásva!

  • Véghelyi Gusztáv Béla

   Azért ezekkel az “elvekkel” valami sántít. Célzottan és manipulatívan egyoldalúak.

   • PDSz

    Nem sántít semmi, egyetlen jó ellenérvet nem hallottam még. Csak a fröcsögés.

    • Véghelyi Gusztáv Béla

     Akkor meséld el, hogy pl. miért csak a magyar kerítés a szálka? A spanyol, angol, francia,bolgár, izraeli, USA-beli, stb. miért nem? Bukaresten miért nem kér számon menekültügyi felajánlást? Román állampolgár is.

     • PDSz

      Nem beszélhetek Nágó Zsuzsa nevében, de talán azért, mert nem spanyol, angol, stb. állampolgár, az itteni viszonyokat ismeri a legjobban és ez ellen tiltakozik. Egyébként ez nem érv, amit ön számon kér rajta. Tegyük fel, hogy adok egy koldusnak 100 forintot. Szívtelen alak vagyok, mert a világ összes többi koldusának nem adtam?

      Bukarest nemrég ajánlotta fel, hogy a kvótából 2000 menekültet fogadna be (ha jól emlékszem a számra, lehet tévedek). Románia nem épített ostoba kerítést és nem indított hecckampányt a menekültek ellen.

     • Véghelyi Gusztáv Béla

      A koldus példa itt irreleváns. Viszont, ha “elvből” elitélem a lopást…akkor minden tolvajt elitélek, nem csak egy kipécézettet. A 2000-es felajánlás kirakatpropaganda, lesz abból 200 is. :) Ha csak annyi lenne, azt mi is vállalnánk. :)
      Ha romaniába is özönlene napi 2000, ők is építenék a kerítést, kibicnek könnyű.
      Mert magyar állampolgár…..na ez az. Csak állampolgár- de identitásában, ön és csoportazonosságában nem magyar….mert akkor nem támogatná a -romjaiban még meglevő-nemzeti alapon szerveződött magyar társadalom további szétmállasztását az idegen kultúra tömeges betelepítésének propagálásával. Nekem meg ez az elvem!
      Ja, és mégegy; mennyi adót fizetett a magyar államnak? Mert könnyű mások befizetett adójából kibickedni. No, meg mégegy; humánus elvek…..szép. Mennyi szegénysorsú magyar ember, kisnyugdíjas(akik az életüket végigdolgozták értünk)
      sorsát viseli szívén inkább, mint nemzetromboló idegenekét?

     • PDSz

      A lehetetlent követeli, amikor elvárja, hogy erre a sületlenségözönre válaszoljak.

      A koldus csak egy példa volt, az érvelésre figyeljen. Elvben biztosan elítéli, de itt és most így tudott tiltakozni. Az ember nem veheti a vállára a világ összes igazságtalanságát. Mit nem lehet érteni ezen?

      2000/200, erre megint nem lehet válaszolni, mert nem látunk a jövőbe. Ön azt állította, hogy Bukarest nem vállalt szerepet, ezt tényekkel meg lehet cáfolni.

      Azt majd mindenki eldönti önmagában, hogy milyen magyarnak lenni és hasonlók. Én úgy látom, hogy Zsuzsa – nagyon helyesen – az emberségességet kéri számon. Ha ez nem része a magyar identitásnak (bármit is jelentsen ez), akkor nagyon rosszul állunk.

      Amit ön idegen kultúrának nevez, az mindig is jött, jön, és jönni fog. A magyarság akkor volt sikeres, amikor ezeket okosan integrálta. Példák: kereszténység, a ma beszélt magyar nyelv, reneszánsz, kiegyezés, és még folytathatjuk. A hőbörgő, agyatlan nemzettudatnak pedig mindig nagyon rossz vége lett.

      Adó: önnek valamilyen rejtélyes módon megvan Nágó Zsuzsa adóbevallása? Tegyük fel, hogy 0 ft adót fizetett. De akkor ön nagyon sajátosan értelmezi a demokráciát: csak az szólhat fel, aki fizetett adót? Netán csak az szavazzon? Amúgy adó vagy sem, a Magyar Alaptörvény XIV. cikkelyét olvassa el. Az “idegenek” elleni gyűlöletkeltést pedig a BTK 332. paragrafusa szabályozza.

      Nem találkoztam még nemzetromboló idegennel: netán szóba állt a menekültekkel? Ismeri a nyelvüket, történelmüket és kultúrájukat (egyet-kettőt mondjuk)? Ezt ők mondták, hogy nemzetet jöttek rombolni, vagy hogy?

     • Ambrózy András

      Te szerencsétlen PDSz nicknevű valami. Ha megépül a kerités, (mert nem lehet ezt az embertömeget normális ésszel elviselni), és nálatok sem a rendes határátkelőn, hanem éjszaka, papírok nélkül a zöldhatáron jön a fekete horda, ti lesztek az elsők, akik fegyverhasználati engedélyt adnak majd ki, jó szekus módra. Már pedig ha a kerítés kész lesz, a horvátországi és romániai részen akarnak majd átjutni.Akkor majd nálatok is akkora ellenállás fog kibontakozni, mint nálunk, csak idő kérdése.Január óta csak Magyarországra több mint 120000 migránsnak nevezett ember érkezett, senki nem tudja mennyi távozott nyugatra. És már most tudjuk, hogy Németország és Ausztria ennek a felét vissza fogja küldeni, mert gazdasági menekültnek tekintik majd őket, és mivel a magyar határ egyben schengeni határ is, nekünk illik regisztrálni őket. Egyet vegyél tudomásul, még ha nehezen érted is, idegen vallás, idegen kultúra ( ?), ideen az egész hozzáállásuk, nem tudnak és nem is akarnak beintegrálódni, követelik a mecseteket,stb… Németországban már három menekülttáborban is csak a katonaság segítségével tudtak rendet teremteni. Tessék talán néha a BBC-t vagy az olasz, francia tv-t is nézegetni.További jó blöffölést.

     • Véghelyi Gusztáv Béla

      Ez az egész púderözön(az ön szavaival) egy nagy bullshit! Átlátszó bullshit! :) Ez a megélhetési (és nem politikai, faji, stb.üldözött-ahogy önök próbálják beállitani)
      bevándorlótömeg integrációképtelen(lásd az angol, francia, svéd, stb. példákat)
      És nem is az a cél. A cél szétbomlasztani és könnyebben manipulálható multikulti katyvasszá zülleszteni a nemzetállamokat az integrálhatatlan bevándorló hullámmal is. Minden érdekek mentén történik. Ezt ön és hasonszőrü társai is nagyon jól tudják…és nagyon jól tudják azt is hogy cui prodest!!!!!!!!!!!

  • Ivan Pap

   Lószart elvek ezek!

   Ha elvei lennének, akkor nem vette volna fel a magyar állampolgárságot nem magyarként, ezt nem szívből csupán haszonlesés céljából tette! Elvek! Beszarok! Román secus lányaként ő soha nem volt magyar, S ha elvei lennének nem kért volna a gyűlölt magyar állampolgárságból. Ez egy buta háromelemis román muszlim szajha. Gerinctelen! Még szerencse hogy Romániában nem minden román ilyen szemét. De secuséktól mit vársz?

 • http://apa54.blogspot.com Tóth József

  Ugyan azt a párhuzamot látom a hozzászólások alapján, mint azon a képen ahol sok ezer ember lendíti kezét a Sieg Heilre csak egy ember nem. Na az egy vagyok én is. Ti meg a többiek. És nem annak az egynek lett igaza? Nem csoda, hogy ez a véleményük, mert mindenki egy bizonyos elfogadható intelligencia, és erkölcsi szint alatt, (ez pszichológiai tény) csak magából tud kiindulni. Értik, amit írtam?
  Nem. Írhatnám úgyis, hogy megértsék, de akkor megsértődnének. Bedőltetek egy okos, de velejéig gonosz embernek, az önök által soha meg nem fejthető bűvésztrükkjének.

  • solaris

   …az nem az intelligenciád druszám, hanem az önsorsrontó, öngyűlöleted amit a szülőhazád ellen követsz el. Tudnám világosabban is írni de azt nem tennéd zsebre! Érted amit írtam? Bedőltél egy álhumanista, multikultis, nemzetellenes propagandának…vagy magad vagy a propagandőr. Szégyelld magad!

   • http://apa54.blogspot.com Tóth József

    Kösz szépen, majd igyekszem magam szégyenleni.

  • Péter Dévald

   :))))

 • solaris

  Nágó Zsuzsanna…ilyen magyar-székely név nincs. Valódi neve Neagu Susana …egy magyarosított román szélsőbalos eszement. Mi lesz velünk nélküle? Lemondunk róla……és szívesen lemondanék arról a párezer itthoni önsorsrontó és öngyűlölő nemmagyar magyarról.

 • Ivan Pap

  Gyönyörű ‘magyar’ nevű anyja is van: Nago Thiesz Livia Egy romántól mit vársz? Becstelen áruló (még az is lehet hogy román kém),A székelyekl azt üzenik Udvarhelyről, hogy messze kerüld el, mert előkerül a bicska!

  • Bodó K. Attila

   NEÁGU eredetileg!

 • Bodó K. Attila

  Kedves Magyar Honfitársaim!
  NÁGÓ család nem szerepel egyetlen egy
  székely történelmi lustrában (Helységenkénti katonai -rendi
  összeírásokban, de különösen nem Székelyudvarhelyen)
  Nevük
  EREDETILEG: NEÁGU (amelyet megmagyarosítottak. ezt a magyarosított nevet
  viseli ez a cemende) A NEAGU erdélyi román család. Van közöttük volt
  SECUS is. Az egyik, Gheorghe Neagu a Kézdi széki környezetvédelmi
  hivatal főnöke. Nem elképzelhetetlen, hogy a cácát megfizették ezért a
  látványos lemondásért, illetve a magyar állampolgárság visszaadása
  miatt.
  TEHÁT A NÁGO/NEÁGU eredetileg NEM MAGYAR CSALÁD, hanem román, méghozzá régi román név!
  Nem zárom azt sem ki, hogy van valami sémi-arab a szeretője!

  Látják! Ez az izraeli zsidóknál nem fordulhat elő. Ott az illető, akár
  tud, akár nem tud héberül (ritka eset, hogy egy aliyázó tud héberül)
  családi genealógiai okmányok nélkül, a leszármazás ellenőrzése nélkül
  szóba sem állnak vele.
  A magyar állampolgárságot pedig bárkinek, akinek földig ért a lába kiadták.
  Itt eredménye!

  • Kréta

   Még egy ilyen magasröptű bejegyzés és én is megtagadom, hogy magyar vagyok. Mindenesetre szégyenletesnek tartom, hogy ilyen lények közé tartozom (születtem).

   • wallenberg8870

    Szégyelld magad és menj haza Izraelbe.

    • Kréta

     Én legfeljebb tiszteletbeli zsidó lehetnék. Te viszont biztosan nem vagy száz.

     • Ambrózy András

      Kréta te csak egy szemét bocskoros román vagy ,aki megtanult magyarul.

   • Véghelyi Gusztáv Béla

    Don’t confuse me with the facts……Igen, azok a rohadt tények. Nagyon idegesítőek tudnak lenni, a végén még következetes leszel magadhoz; visszafizeted amit a magyar közösségtől előlegbe kaptál, megtagadod (lemondod) a magyar állampolgárságot, megfogadod hogy a magyar nyelvet, kultúrát és minden magyarsággal kapcsolatos gondolatot örökre száműzöl a tudatodból, és vándorbotot fogsz örökre…..Nagy a világ!

  • Endrődi László

   A leszármazást azért ellenőrzik, nézd meg a Szochnut honlapján.

   • Bodó K. Attila

    PERSZE, HOGY ELLENŐRZIK! NEM ÍRTAM? AKKOR VÉTKES MÓDON ELFELEJTETTEM.

  • wallenberg8870

   Így már érthető a cikk. Szóval egy oláh ügynök lázít Magyarország ellen.

  • Endrődi László

   Persze ha valaki öreg és nem milliárdos azért nem ennyire fényes a jövő.

  • Ivan Pap

   Ne csak a Nágót elemezd, hanem az anyja neve Nágo Thiesz Livia. Magyarnak hazudta magát a luvnya, hogy könnyen tudjon magyar útlevéllel utazgatni. A bátyja Balázs Nágó. Fix hogy secus család. Hogy rohadna meg ahol van. Ilyenre tanították a lányukat? Lányom legyél magyar, hogy kaphass útlevelet…de szard le a magyarokat, mint mi is tesszük szekusék.

   • Bodó K. Attila

    Kedves Iván ! Eredetileg Neágu volt ez a tetves társulat.

   • Zsolt

    Ez az eredetkutatás színtiszta nácizmus. Keverve egy jó adag suttyó provinciális ideál. Akkor kiírhatod ilyen alapon a magyar Nobel díjasok, az aradi vértanuk, s általában a magyar személyiségek többséget a magyarságból. Mátyás király, Hunyadi János felmenői közt is voltak románok, s a nagy magyar királyok Nagy Lajostól Károly Robertig akkor mind nem magyarok a szűk kis kitagadó logikád szerint. Így kell szépen lefaragni a magyarságot. Az ilyeneknek köszönhetően zsugorodott így össze a számunk az elmúlt időszakban. Arról nem beszélve, hogy ilyen logikával egy csomó magyarellenes sövény román, szlovák, stb akkor szerinted magyarnak nyilvánítható ( mint pl Virgil Magureanu SRI vezér szekus, aki még Asztalos Csaba néven született). Mindenki az aminek vallja magát, még ha nem is értesz egyet vele, még ha hülyeséget is csinál vagy beszél, mit ez a Zsuzsa. Attól, hogy nem értünk vele egyet nem mell mindjárt kizárni a magyar nemzet közösségéből, románozni, zsidózni.

  • Zsolt

   Ez az eredetkutatás színtiszta nácizmus. Keverve egy jó adag suttyó provinciális ideál. Akkor kiírhatod ilyen alapon a magyar Nobel díjasok, az aradi vértanuk, s általában a magyar személyiségek többséget a magyarságból. Mátyás király, Hunyadi János felmenői közt is voltak románok, s a nagy magyar királyok Nagy Lajostól Károly Robertig akkor mind nem magyarok a szűk kis kitagadó logikád szerint. Így kell szépen lefaragni a magyarságot. Az ilyeneknek köszönhetően zsugorodott így össze a számunk az elmúlt időszakban. Arról nem beszélve, hogy ilyen logikával egy csomó magyarellenes sövény román, szlovák, stb akkor szerinted magyarnak nyilvánítható ( mint pl Virgil Magureanu SRI vezér szekus, aki még Asztalos Csaba néven született). Mindenki az aminek vallja magát, még ha nem is értesz egyet vele, még ha hülyeséget is csinál vagy beszél, mit ez a Zsuzsa. Attól, hogy nem értünk vele egyet nem mell mindjárt kizárni a magyar nemzet közösségéből, románozni, zsidózni.

   • Bodó K. Attila

    Csak rassz van – nem létezik más igazság. (All is race – there is no other truth.) – Benjamin Disraeli

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Disraeli

    • Zsolt

     Erre mit mondjak? Ez is egy színvonal…idézni lehetne még hasonlókat a Mein Kampfból, meg hasonló “remekművekből”. Vakaha sok mindent magyaráztak ezzel, de ma ez a gondolat már nagyon meghaladott. Nem tagadom, hogy vannak különbségek különböző adottságok terén ha a nagy statisztikai átlagot nézzük. De ott van a rengeteg kivétel, s a kulturális háttér, ami szintén meghatározó és ugyanakkor állandó változásban is van.

 • Farkas Krisztián

  Hüpp-hüpp!

  Lépjünk…már visszaadtad?? Igyekezz!

 • Fodor Attila

  Azért mert nem értek egyet a kormánnyal nem tehetem meg (tiltakozásként??? :) tiszta vicc), hogy lemondok az állampolgárságomról. Ha magyar vagy, azzal kötelességek is együtt járnak, nem ez a módja a tiltakozásnak, hanem a tüntetés és a felvilágosító programok szervezése amit minnél több emberhez el kell juttatni, elmagyarázni nekik a véleményedet és megpróbálni meggyőzni őket. Hozzáteszem ettől még mindig nem biztos, hogy neked van igazad, az igazság nem olyan egyszerű és csak az idő fogja eldönteni kinek volt igaza és kinek nem. Mint a történelemben annyiszor, utólag sem lehet mindig eldönteni, mi és hogy lett volna a jobb vagy igazságosabb. Ezzel, hogy lemond az állampolgárságáról pont a könnyebb utat vállasztja és nem segít, hanem ront a helyzeten, mert így pláne semmi hatása nem lehet a dologra a későbbiekben, ez egy gyáva megoldás és egyáltalán nem követendő példa! Ennyi erővel, ha mindenki lemondan az állampolgárságról aki nem ért egyet a kormánnyal, milliók tehetnék ezt meg és mivel lennénk előrébb? Semmivel, pont hátrébb lennénk, mert méginkább tejhatalmat kapna egy olyan rendszer amivel egyébként sokan nem értenek egyet. Ez ugyan az a helyzet amikor a parlamentből az ellenzék kivonul “tüntetőleg”. Nem is értem… Tüntetőleg kivonul egy politikus akinek az a dolga hogy ott üljön és a véleméynét jelezze? Én az ilyet még jól büntetném is, mert neki az a dolga hogy ha tetszik ha nem akkor is ott üljön és nyomja azt a gombot! Tök jó mert úgy pláne meghozzák azokat a döntéseket amiket akartak, ráadásul papíron egyhangú szavazással. Csak Gratulálni tudok hozzá!

 • Endrődi László

  Nagy marhaság amit irsz. Ezen migránsok nem a magyarokat szeretik- ahogy te se – hanem azért jönnek európába, mert jobba reménykednek, könnyebb munkavállalásban/útlevélben. Tudnám javasolni, hogy menjenek a nagy és gazdag arab államokba ahol közvetlenül dicsérheti, hogy Allah nagy és hatalmas.

  • wallenberg8870

   Vagyis elismered hogy nem az életüket mentik, hanem több pénzt akarnak.
   Vagyis nem menekültek hanem népvándorlók.

 • Endrődi László

  Sok a kvázi magyar is akik úgy kaphatnak magyar nyugdíjat, hogy egy fillért se pengettek a társadalombíztosítás kasszájába.

  • wallenberg8870

   Az a baloldal bűne. Kádár kötötte meg Ceausescuval 1961-ben a magyar-román nyugdíjegyezményt, amely szerint olyanok is kaphatnak magyar nyugdíjat, akik nem is fizettek Magyarországon TB-járulékot.
   A baloldal tékozolja a magyar nyugdíjjárulékfizetők pénzét.

 • PDSz

  Lehet, hogy nem tartozik ide, de azon tűnődöm, hogy vajon miért vív a legtöbb önjelölt magyarságvédő hozzászóló derekas – bár vesztésre álló – harcot a magyar helyesírással?

 • guestusers

  Most, hogy az “erdélyi lányról” kiderült hogy szélsőbalos oláh ügynök, tanulságos visszanézni, hogy mely hozzászólók voltak azok akik támogatták, egyetértettek vele, a balliberális hozzászólók.
  Zsák a foltját, a balliberális oldal ösztönösen a magyarellenesek oldalán áll.

  • tildy

   Tévedés, én jobboldali centralista vagyok, megis a lány véleménye mellett állok.

  • marci hevesen

   Én is meggyőződéses jobboldali vagyok, és onnan köpök a bunkó rasszistákra. A lánynak igaza van.

 • Endrődi László

  Azóta korrigálták, eu-s szabályok okán is változtattak, de az ukrán polgárokat is érinti.

 • Gábor Csoma

  az egyetlen gerinc az 1,2 millió erdélyiből és nem vezette meg a szokásos,jobbikos trianoni köd és még csak nem is jobbozott ,még csak nem is balosozott,ahogyan a húgyagyú hozzászólók tették,csak kifejtette véleményét,mellyel jóérzésű ember egyetérthet.Üzenem annak a húgyagyúnak aki oláhozik,hogy a magyarságod egy nagy darab magyar ganéból összegyúrt fasiszta,nacionalista gondolkodású,akinek nem csak itt de egész Európában is csak az alja jut a szemétnek.mert odavaló

  • wallenberg8870

   A magyarellenesség mióta gerinc?

  • Isten Ostora

   Nem hinném, hogy a jóérzésű magyar embert érdekelné a patkányok véleménye. Igazán lemondhatnátok mindnyájan a magyar állampolgárságotokról, akik még helyeslik is a beépített oláh csaj tettét.

  • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

   A “liberalizmusod” kóser ganéból lehet összegyúrva, te ocsmány szadobüdöskomcsi féreg.

   • trisel

    ez itt nem a kurucinfó, se az eketévé, eltévesztetted a házszámot, náci!

    • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

     Kuss, ocsmány liberálkomcsi féreg!

     • Testo

      Inkább liberálnáci

    • Ambrózy András

     Kussolj trisel

  • Ambrózy András

   Csoma ,te meg egy zsidónak is rossz ,oláh bocskoros gerinctelen féreg vagy

 • József Jóska

  Mindenesetre érdekes és feltűnő arcszerkezete van. Ilyenre mondják, hogy a magyar lányok jellegzetes arccal rendelkeznek, főleg ha valaki nem megy ki a 2., 5. , 7. kerületből.

 • http://bircahang.org/ maxval bircaman

  Tessék mondani egy országot, melyben magyar szabadon dolgozhat, de román nem. Megsúgom: ilyen nem létezik. Szóval a liba hazudik.

  • wallenberg8870

   Adott egy magyarellenes oláh ügynök álmagyar liba, adott egy magyarellenes balliberális zsidó honlap (atlatszo.hu), a kettő természetesen egymásra talál, konspirál és létrehoz egy Magyarország ellen uszító cikket.
   Én meg elhiszem hogy ez az egész csak véletlen és nem szándékos.

   • trisel

    És adott két náci fasz. Beszélgessetek egymással tovább.

    • Ambrózy András

     odiv,te még most is tápos vagy, hülye kisbarátom, sokba kerülhet a napi drogadagod,trisel neked csak annyit, náci volt az a szerencsétlen jó édesanyád, aki ekkora szemetet tudott csak a világra hozni mint te.

     • trisel

      Ambrózy András

      Péter Dévald

      2 hours ago

      Senkiházi pedig te vagy Dévald nevezetű bocskoros bozgor.

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      Ivan Pap

      2 hours ago

      Kedves Ivan Pap, úgy sem fogunk zöldágra vergődni ezzel a PDSz-l.
      Ontja magából a liberális dumát, a valóságról meg fogalma sincs.Ott
      tartunk, hogy ez a migráns áradati kérdés régen túlmutat a napi
      pártpolitikán, sajnos ez már Európai kérdés lenne, de ez a vízfejekből
      álló Brüsszel képtelen egy gyors megoldásra. Különben a PDSz sem tud
      megoldást, de hergelni tudja az embereket ezzel a sok sületlenséggel.

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      PDSz

      2 hours ago

      Te szerencsétlen PDSz nicknevű valami. Ha megépül a kerités, (mert
      nem lehet ezt az embertömeget normális ésszel elviselni), és nálatok sem
      a rendes határátkelőn, hanem éjszaka, papírok nélkül a zöldhatáron jön a
      fekete horda, ti lesztek az elsők, akik fegyverhasználati engedélyt
      adnak majd ki, jó szekus módra. Már pedig ha a kerítés kész lesz, a
      horvátországi és romániai részen akarnak majd átjutni.Akkor majd nálatok
      is akkora ellenállás fog kibontakozni, mint nálunk, csak idő
      kérdése.Január óta csak Magyarországra több mint 120000 migránsnak
      nevezett ember érkezett, senki nem tudja mennyi távozott nyugatra. És
      már most tudjuk, hogy Németország és Ausztria ennek a felét vissza
      fogja küldeni, mert gazdasági menekültnek tekintik majd őket, és mivel a
      magyar határ egyben schengeni határ is, nekünk illik regisztrálni őket.
      Egyet vegyél tudomásul, még ha nehezen érted is, idegen vallás, idegen
      kultúra ( ?), ideen az egész hozzáállásuk, nem tudnak és nem is
      akarnak beintegrálódni, követelik a mecseteket,stb… Németországban
      már három menekülttáborban is csak a katonaság segítségével tudtak
      rendet teremteni. Tessék talán néha a BBC-t vagy az olasz, francia tv-t
      is nézegetni.További jó blöffölést.

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      Kréta

      3 hours ago

      Kréta te csak egy szemét bocskoros román vagy ,aki megtanult magyarul.

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      trisel

      3 hours ago

      Kussolj trisel

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      Gábor Csoma

      3 hours ago

      Csoma ,te meg egy zsidónak is rossz ,oláh bocskoros gerinctelen féreg vagy

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      trisel

      3 hours ago

      odiv,te még most is tápos vagy, hülye kisbarátom, sokba kerülhet a
      napi drogadagod,trisel neked csak annyit, náci volt az a szerencsétlen
      jó édesanyád, aki ekkora szemetet tudott csak a világra hozni mint te.

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      rico

      3 hours ago

      Nem unod még a hülyeségeidet, te nem székely vagy, hanem jól mondtad magadról, ganyé magyarul tudó oláh tetü vagy!

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      rico

      3 hours ago

      na rico mit játszod az eszedet ,az egyetemi intellektuálisabb
      környezet nálad mit jelent? Ja, ha szertáros vagy akkor megértem ezt a
      nagy arcot. Különben megjegyzem, hogy itt Budapesten a sörözőkben
      százszor értelmesebb emberek vannak, mint te.

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      rico

      3 hours ago

      rico, jobb is hogy nem ismered Mozsit, mert eltörné a kezed, hogy ne tudjad itt tovább pötyögtetni a billentyűzetet.

      Reply

      View in discussion

      Discussion on

      atlatszo.hu

      681 comments

      Lemond magyar állampolgárságáról, így tiltakozik az épülő kerítés ellen egy erdélyi lány

      Ambrózy András

      Nagy Barna

      3 hours ago

      Nagy Barna, Bölöni Csaba ezt a rico nevezetű valamit (mert hogy csak
      magyarul beszél, nem jelenti azt hogy magyarul is érez) tegyétek a
      helyére, vajon mennyit kap ezért a ortodox liberális dumájáért?

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      tildy

      4 hours ago

      tildy, te idegenszívű magyarul beszélő , nyugodtan lemondhatsz te is a
      magyar állampolgárságról, remélem a kutyát sem érdekli majd hogy mi van
      veled,de aztán maradj is ott végleg.

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      mocskos liberalis alszekely

      4 hours ago

      Pedig Várinak nagyon igaza van, köcsög vagy.

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      rico

      4 hours ago

      Látod, látod Ricó álnéven írogató libsi agymosott,nem csak én
      tartalak hülyének, hanem még nagyon sokan ezen az oldalon. A fórum
      fogalmáról meg neked nincs semmi elképzelésed okoskám,írtál egy troll
      hozzászólást, és mm,Mátyás Attila,Mózsi,Laxa,Mamus,Hartmann, na meg én
      is, hogy a többiről ne is beszéljek, mindenki annak tart ami vagy,
      lökött liberális megmondó embernek.

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      Péter Dévald

      2 days ago

      Dévald, nem kellene neked egy balliberális oldalon osztanod azt a
      kevéset ami ott fenn a nyakad fölött megmaradt? Olyan vagy mint Kálmán
      Olgica elvtársnő az ATV-ben, belőle is csak a hülyeség dől.

      2

      Reply

      View in discussion

      Ambrózy András

      Péter Dévald

      2 days ago

      Dévald, te ilyen hülyén születtél, vagy menet közben lett az agyadból
      ilyen liberális katyvasz? Húzz el akkor te is a p…ba, bármikor
      elmehet Mo.-ból. Itt nem évi 2-300 a határátkelőn jelentkező
      menekültről van szó, hanem egy olyan , valamilyen háttérhatalom által
      szervezett és pénzelt emberáradatról,akik a zöldhatáron éjszaka,
      hivatalos papírok nélkül lépik át a határokat ,ami arra irányul, hogy
      Európa minél vegyesebb és gyengébb legyen.

      2

      Reply

      View in discussion

      Discussion on

      Nők Lapja Cafe

      9 comments

      Így romantikázott Sarka Kata és Hajdú Péter – fotó

      Ambrózy András

      5 days ago

      A kutya úristenit, már egy nap sem telhet el, hogy erről a két
      beképzelt majomról egy hírnek nevezett sorocska megjelenjen? Vagy ezek
      fizetnek a firkásznak nevezett alkalmazottnak ?

      satöbbisatöbbisatöbbi

   • Odiv

    “magyarellenes oláh ügynök álmagyar liba”

    Te ugye tápszeres kisbaba voltál? 😀

 • trisel

  Van egy határ, ahol az ember választhat: civilizált humanoid módjára, vagy elszabadult vadállatként viselkedik. Mindig is voltak ilyenek és olyanok, háborúban és veszélyhelyzetben mutatkozik ez meg a maga teljességében.
  Gratulálok ennek a lánynak!

  • wallenberg8870

   Választhatsz, a magyarellenes oláh ügynök oldalára állsz, vagy a magyarság oldalára. Középút nincs.

   • trisel

    Én az emberiesség oldalára állok, te meg ahova akarsz, és ettől kezdve tök mindegy, hogy hova és minek születtél, ember már nem leszel.

    • wallenberg8870

     Az emberiességgel ellentétes a magyarellenesség.

   • black flag

    Még mindig magadat upvoteolod, szánalmas.

   • Adrian

    mindig van kozep ut ( fuck bp.& fuck bk.) es ne felledd h. 1 Erdelyi lakos mindig tobbet er mint 1 zombi tapos hun mert eleve 2 vagy epp 3 kultura van bennunk (azon kivul meg par idegen nyelveket is beszelunk es vannak emberi erzeseink is), szoval jol elvagyunk, nem kell a magyar allamporgrsag mert az mar 1 romlott tarsadalom jelkepe es ha mar ugy is van kerites,akkor lehetne tovabb csinalni kubekhazatol – garbolc ig hogy a sok ehezo roma nemzetisegu magyar allampolgar ne jarjon at Erdelybe tuzifat stb.. lopni . Trianon lehet h. 1 tortenelmi hiba volt , de en es meg sok mas Erdelyi jol jartunk vele mert igy sikerult elerni az eletben azt amire vagytunk,anyagilag, szellemileg,stb…( egyaltalan nem volt konnyu, de megkuzdottunk erte ), ha meg magyarorszag lettunk volna akkor most eheznenk es nem lenne semmink csak a sok hitel a nyakunkon meg a szomorusag,remenytelenseg. LOVE YOU TRANSYLVANIA

  • Véghelyi Gusztáv Béla

   Aha…tehát a civilizált humanoid ismertetőjele a magyarellenesség, sanda kibickedés és a demagóg kettős mérce?

 • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

  Suzana Neagu nyilván azért nem mond le a román állampolgárságáról, mert a román kormány politikájával tökéletesen azonosulni tud.

 • rico

  A legtöbb hozzászóló durva, minősíthetetlen stílusa sajnos jellemzi az egész közhangulatot, s csak alátámasztja a Zsuzsa által leírtakat. A személyeskedő, személyes adatokkal visszaélő, sőt úszító, fenyegető kommentekről nincs is mit mondani. Ha ez lenne az az európaiság amit meg akartok védeni a bevándorlóktól akkor már rég elvesztettétek. Az erdélyiségről, határon túliságról meg annyit, hogy nem Zsuzsa az egyetlen aki szégyenletesnek tartja a mai magyarországi politikát, nem tudom hányan vannak még akik visszaadnák az állampolgárságot, de a többséget azok alkotják akik nem is kérték, sokan azért mert nem érezték jogosnak vagy szükségesnek, mások azért mert már jó ideje látták ezt az irányt amit a politika vett és nem akartak bábként részt venni benne.
  Zsuzsának csak kitartást és türelmet kívánok, vigyázz magadra!

  • wallenberg8870

   Ha alaposan megnézzük ennek az állítólagos Zsuzsának a nyilatkozatát, a következőt találjuk benne:

   “Ha ennyire gyökeresen másképp érzek és gondolkodom, mint a kormány, nem morális, hogy kihasználjam az útlevél adta előnyöket.”

   Aki igazi magyar, annak az állampolgárságról nem az útlevél adta előnyök és a kormány jut eszébe, hanem az hogy Magyarországhoz tartozik, függetlenül az útlevéltől és a kormánytól.
   Tehát ez az állítólagos Zsuzsa biztos hogy nem igazi magyar, hanem oláh.

   • rico

    Elmentek az állítólagos fenébe Leto kollégáddal (te magad) együtt.

    • wallenberg8870

     Miért, szerinted egy igazi magyarnak az állampolgárságról az útlevél adta előnyök és a kormány jut eszébe?

     • rico

      Engedd meg, hogy székelyesen válaszoljak: egy ganyé ember vagy.

     • wallenberg8870

      Azt kétlem. Egy igazi székely nem bújna el a konkrét kérdés elől, hanem simán válaszolna rá. És nem az útlevél adta előnyök vagy a kormány miatt akarna magyar állampolgár lenni, hanem azért hogy Magyarországhoz tartozzon.

     • Nagy Barna

      Mint amilyen én vagyok már gyerek koromban elterveztem,hogy Budapesten szeretnék élni ami azóta meg is történt az állampolgárságról pedig annyit,hogy hamarabb adnám le a románt mint mint a magyart

     • Laxa

      Érveid is vannak vagy csak szitkozódni tudsz?

     • rico

      Vannak érveim, de azért igyekszek egy minimális szintet tartani a párbeszédben, és igyekszem kerülni azokat akik nyilvánvalóan nem a párbeszédben érdekeltek. Ha pl. valaki egy olyan ember nevét aki emberek ezreit mentette meg a II VH-ban egy rinocérosz mellé kiteszi nicknévként, akkor nekem úgy tűnik, már akkora “bagázs”-t hoz otthonról, hogy kár rá érveket fecsérelni.

     • Ambrózy András

      Nem unod még a hülyeségeidet, te nem székely vagy, hanem jól mondtad magadról, ganyé magyarul tudó oláh tetü vagy!

     • Nagy Barna

      Nekem rohadtul nem az jut eszembe

   • Ivan Pap

    Az nem Zsuzsa, hanem Susana ! Takarodjon ki a bocskorosaihoz.

  • Ivan Pap

   Ugyan, te mit hazudozol itt össze.vissza, fel vagy bérelve Susana képviselőjének? Talán nem a durvaságon kéne fennakadnod (mert az jogos jelen esetben) Egy elvtelen szajha nem érdemel mást!

 • Nagy Zoltán

  Még ha igaz is lenne ez, szerintem csak egy kiemelt, de egyáltalán nem jellemző eset. Kb olyan, mint az antiszemita zsidó. Mindenesetre Janics Natasa jutott eszembe, aki előbb szerb volt, aztán magyar lett /így lett olimpiai bajnok/, aztán megint őszintén szerb lett, aztán megint még őszintébben magyar, aztán letette versenyzés közben a lapátot Kovács Katalin mögött.

 • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

  Ez a történet, ill. az itteni “baloldali”, “liberális” beírók szépen bizonyítják Orbán egy korábbi állítását, amelyet Tusnádfürdőn tett: “a baloldal, amikor csak teheti, ráront nemzetére”.
  Talán annyi pontosításra szorulna a dolog, hogy ezekre a férgekre eleve nem kellene a magyar nemzet részeként gondolni.

  • black flag

   Mert a fidesz olyan sokat törődne a nemzettel, az egészségügy rendbetételével nem foglalkoznak, az oktatást még jobban szétbaszták, a munkahelyteremtés szinte nuku, mondjuk ott a közmunka, ami nem hogy előrébb vinné az országot, de inkább visszarántja a feudalizmusba. Az mnb két kézzel szórja a közpénzt ingatlanokra,festményekre, úgy hogy nem is érdekli őket hogy az államadósság magasabb mint az előző kormányok idején, és hiába volt a manyup lenyúlás, így is nő. Nincs olyan társadalmi réteg akibe még nem rúgtak bele. A fidesz egy valamivel törődik, saját magával, a rokonok, haverok zsebbe meg legyen tömve, nézz utána hogy az eu-s pályázatok hány százalékát kapja fideszes érdekeltségbe tartozó tag. Mindent kisajátítottak maguknak, kaszinó, föld,trafik. Egy szarházi tolvaj, banda, tele egykori komcsi mszmp, kisz tagokkal. (és leszögezném egyik párttal sem szimpatizálok, mielőtt tolnád a minden alapot nélkülöző általánosításaidat.)

   • wallenberg8870

    “az államadósság magasabb mint az előző kormányok idején”

    Az MSZP-kormány idején minden egyes nap magasabb volt az államadósság, mint azelőtt bármikor a történelem során. A teljes államadósság túlnyomó többségét az MSZP halmozta fel.

    http://www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Statisztika/mnbhu_statisztikai_idosorok/mnbhu_nemzet_gazdasagi_puszaml/adossag_hu.xlsx

    http://tinyurl.com/lk9t5ca

    Államháztartás nem konszolidált adóssága
    2002Q2 (2002 2. negyedév) 8,922.8 (milliárd forint)
    2010Q2 (2010 2. negyedév) 22,417.5 (milliárd forint)

    22 417.5 milliárd forint –
    8 922.8 milliárd forint =
    13 494.7 milliárd forint (4,5 db Paks II-nyi összeg, állampolgáronként 1 349 470 forint)

    ***

    “manyup lenyúlás”

    A nemzetközi bíróság kimondta, hogy a manyup nem lett lenyúlva.

    http://hvg.hu/gazdasag/20130130_Elkobzott_magannyugdijpenzek_elutasitotta
    2013. január 30., szerda, 15:56
    A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította szerdán a magánnyugdíjpénztárak ügyében tett magyar panaszt. A bíróság szerint a panaszos magántulajdonhoz fűződő joga nem sérült, hiszen a jövőben is joggal tarthat igényt nyugdíjra a foglalkoztatása alatt fizetett járulékok alapján, függetlenül attól, hogy azok állami vagy magánkézben lévő nyugdíjpénztárba folytak be.

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Nagyon bő lére eresztett egykutyázás volt, de azért annyit csak írjak, hogy hasonlítsuk már össze 2009-ben és 2014-ben mondjuk ezeket a fontos gazdasági mutatókat, jó? 😉

    – gazdasági növekedés
    – alapkamat (ami meghatározza a jelzálogkölcsönök, ill. az ország adósságszolgálatának nagyságát)
    – infláció
    – munkanélküliség és foglalkoztatottak száma (a közfoglalkoztatást esetleg még le is számíthatjuk)
    – az ország kereskedelmi mérlege (bődületes mértékű, újabb és újabb rekord többlet!)
    – államadósság a GDP arányában
    – nettó átlagbér
    – egyének átlagos adótehelése
    – költségvetési hiány
    – államkötvények hozama, ill. az ország csődkockázatát mérő CDS mutatók az egyes államkötvényekre

    Nagyon nincs mit ragozni ezen, minden fenti adat javulást mutat, esetenként egészen drasztikus javulást. Ezért aztán fordítsuk meg a dolgot és mondj olyan fontos gazdasági mutatót, amely rosszabb most, mint 2009-ben. A fentihez hasonló hülye rizsát viszont nyugodtan elhagyhatod. Elég lesz két szám és hogy mire vonatkoznak. Kösz.

 • trisel

  És ezek kik?

  “Ötvenmilliárdot kaszáltak Rogán ötletén
  Igen jól profitálhattak a közvetítőcégek a letelepedési államkötvények
  értékesítéséből: csak tavaly 50 milliárd forint folyhatott be a
  cégekhez, amelyért cserébe 172 milliárd forint névértékű magyar
  állampapírt értékesítettek, írta a Magyar Nemzet.”

  http://index.hu/gazdasag/2015/06/08/otvenmilliardot_kaszaltak_rogan_otleten/

 • trisel

  Véletlenül kiderült, hogy mennyit kaszálnak most a letelepedési kötvényen

  Májusban újabb 74 külföldi jegyzett le a közvetítővállalkozásokon
  keresztül magyar letelepedési államkötvényt, összesen 22,2 millió euró,
  vagyis 6,9 milliárd forint értékben, a múlt hónap volt az első, amikor
  már csak a drágább, 300 ezer eurós névértékű papírból értékesített az
  ÁKK. Ezzel május végére 2528 külföldi vásárolt letelepedési kötvényt.

  A letelepedési konstrukcióról korábban itt és itt írtunk
  hosszabban. Lényege, hogy az unión kívüli befektetők, akik legalább 300
  ezer euró névértékű, erre a célra kibocsátott, ötéves futamidejű
  államkötvényt vásárolnak, a hazai törvények értelmében fél év után
  letelepedési engedélyt kapnak.

  http://index.hu/gazdasag/2015/04/16/veletlenul_kiderult_hogy_mennyit_kaszalnak_most_a_letelepedesi_kotvenyen/

  • Róbert

   Mas orszagokban is van hasonlo rendszer, de azokban valodi befektetes szukseges (ceg letrehozasa), ami munkahelyet teremt, tehat nem allamnak es kormanykozeli cegeknek adjak a penzt. Onmagaban a befektetes es annak merteke nem elegendo a vizum kesobb allampolgarsag megvasarlasahoz, ahhoz bizonyitottan sikeres uzletmenet, es egyeb felteteleknek megfeleles kell (pl. befektetett penz szarmazasanak tisztasaga, adozott volta). A valodi befekteto szemelynek (allamkotvenyvasarlas nem befektetes, ez egy nagy hazugsag, hiteleznek az allamnak) igy lehet allampolgarsaghoz jutnia.
   Milyen befektetesek valosultak meg a magyar allampolgarsagot vasarlok penzebol? Fergek.
   Ez az egyik maffiatevekenysege a kormanynak. Undorito.

   • https://www.facebook.com/vidam.park Vidám Park

    Stadion ! A befizetők pedig díszpáholyt kapnak az olimpián ….

  • https://www.facebook.com/vidam.park Vidám Park

   Országbéli / faji eloszlásra vonatkozó adatok vannak ?

  • Sári-Kati

   ..és ennek egy töredéke lesz a magyar államé, a többi a haverok offshore cégeken kesresztül a haverok zsebébe vándorol.

 • Endrődi László

  Jól írtad, de az öregek befogadása kissé más.

 • Roni

  A lenyomozgatás az megy itt facen :/ ..!!!(hogy kinek a minek a.. meg oláh akárminek nevezitek,mi ez óvoda?!)pff szánalmas! Csak gratulálni tudok,már ott tart ez az ország,hogy az ember nem mondhatja el a véleményét sem,mert attól kell tartani,hogy valamelyik hozzátartozóddal történik valami rossz,a te saját álláspontod miatt!Liberális ország,liberális állampolgárok egyenlő a zéró toleranciával/ tisztelet a kivételnek!!!!!! A lány felvállalta az álláspontját nyíltan sok ezer,millió emberrel szemben csak tiszteletre méltó.Kitartást Zsuzsi

  • wallenberg8870

   Nem árt lenyomozgatni, hogy kiderüljön a háttere, hogy az illető miért uszít Magyarország ellen.

  • Szubutáj Bagatur

   TE legalább olyan ökör vagy mint ez a luvnya !!!!

  • Laxa

   Ez nem pusztán véleménynyilvánítás volt, hanem szégyent hozott az erdélyi magyarságra!

  • Ivan Pap

   Te is vállald fel nyugodtan a fajtádat és kitakarodhatsz az országból, nem kötelező az ilyen bunkónak itt lenni, ugyanis Magyarország a magyaroké, nem a liberális idegenszívűeké. Ha nem tetszik az országunk, el lehet menni a fenébe! Kövesd a román luvnyát.

   • Roni

    Kedves Ivan..fajtám?Nálam ilyen nincs,ember az ember szerintem nemtől… fajtától…bőrszíntől függetlenül,csak az a kérdés ,hogy ki mit ér..mit tesz le az asztalra,mint állampolgár laikus szemmel!

 • Ivan Pap

  Csakhogy ez nem magyar, sosem volt az. Csak kihasználta a magyarok által ingyen és érdemtelenül kapott állampolgárságot és útlevelet. Román vagy örmény, anyja neve Nago Thiesz Livia. Ez nektek magyar név? Nem tudom miért fogadták el magyarként? Ocsmány egy szajha. Menjen isten hírével! négerlandba, vagy kurdisztánba. Udv arhelyre meg ne tegye be a lábát, mert a székelyek meglincselik, ezt üzenték! Érdekes, a román államban nem csalódott? Ott minden oké?

  • wallenberg8870

   Van rendes oláh is, tehát csak azért mert oláh, még nem kell elzárkózni tőle, de ez a konkrét oláh ez láthatóan magyarellenes.

  • James Jones

   Ivan Pap Te sem vagy magyar.A magyar is összeszedett népség,vándorlásuk óta.És ne szajház senkit. Nézz magadba mélyen ajánlom. Nos ki az a székelyek?? olyan mint a többi ember.

   • wallenberg8870

    Aki le akar mondani a magyar állampolgárságról, az biztos hogy nem magyar.

    • Pumukli

     így igaz…

 • Nagy Jozsef

  A no letezik, magyar habar lehet van benne mas ver is de ettol nem kell elitelni! Allampolgarsagot osszeteveszteni a jelenlegi kormany szuksegmegoldo politikajaval az gyavasag, inkabb allampolgarkent probalkozna es talan a raszorulo magyarokon! Ujsagiroitt vegzet , aktivista, aki frusztraltsagaba nem tudd maskepen hirnevet szerezni! Humanus az igaz , de van a sajat vere kozt is akin segiteni csak az nem.jar hirnevel. Ennyit rola, a tobbi okostojas meg nezzen.magaba. Majd egy ev mulva lesz erdekes a sztori ha nem fogadjak el a lemondasat!

 • Mátyás Attila

  “A menekültekkel kapcsolatban az én személyes meggyőződésem összeegyezhetetlen a magyar kormány álláspontjával.”
  Így jár az aki a menekültekkel kapcsolatos véleményét össze akarja egyeztetni a magyar kormány illegális bevándorlókkal kapcsolatos álláspontjával. És szándékosan vagy naívságból olyanokat csúsztat és beszél félre, hogy egyszerűen képtelenség nem alpári modon reagálni rá.

 • Magam Uram Pártja

  És vissza veszi a Románt? Majd mutassa be, hogy vissza vette a Románt. Akkor lesz ennek hír jelentősége, addig csak pletyka.

  • wallenberg8870

   Nem veszi vissza, le se adta.

   • Ivan Pap

    Ja. A románban aztán nem csalódott? Pedig lett volna oka Csausescu alatt, aztán a progromok, meg az azt követő mindennapos gyűlöletes viselkedése a mai román politikának az ott élő magyar kisebbségek ellen. Ugye azért nem emelt szót? Hát persze hogy nem, mert ő nem is tartozott sose a magyar kisebbséghez. Ő mocskos, aljas számító román. Be ne tegye még egyszer az életben a lábát Magyarországra, de Udvarhelyre sem, mert elevenen fogják megnyúzni az igazi székelyek.

  • https://hu.wikipedia.org/wiki/Macskabagoly gumicsizmás parasztlány

   románt, kisbetűvel

 • baviki

  Akkor lenne hír-értéke ennek a hőstett”nek, ha nagyon gyorsan elhagyná Londont/Angliát is, mert úgy néz ki, hogy csak a ballibás / vagy neolibás sajtóból tájékozódik, ugyanis Anglia is kerítést épít! Meg kellene őt kérdezni, hogy ezt megteszi-e… Mert ha nem, akkor nem nagyon vehető egy következetes döntésnek! Amúgy meg lassan eURÓPAUNIÓT is elhagyhatja, mert egyre nagyobb tömegek vannak a bevándorlás ellen…

  Kérdés Zsuzsának :

  ZSUZSIKA, MEGTESZED AZ ÁLTALAM FELVETETTEKET?
  Mert úgy lenne tisztességes…

  • https://www.facebook.com/vidam.park Vidám Park

   Pl. megpróbálhatná Angliát elhagyni a csatorna alagúton – gyalog …

   • hungaricum

    Élménydús út lenne, már ha túlélné.

 • JJ

  Szerintem egy jókora hályog van a szemén. Romantikusan látja a helyzetet, persze a törökországi menekülttáborok árnyékából annak is látszik, csak éppen azt felejti el az interjúalany, hogy nem mindenki, aki Magyarországra vagy Európába jön becsületes, a háború borzalmai ellen menekülő ember, hanem a sötét Afrika mélységéből beözönlő embercsorda, akik a jobb élet reményében (meg ki tudja kinek a biztatására) ellepik Európát. Hiányzik ez Európának? Hiányzik az nekünk, hogy hamarosan már ki se tudjunk biztonsággal lépni a házunkból?
  Azt mondja, hogy magyarország is befogadhatna néhány ezer menkültet…..micsoda félremagyarázás. Éppen az a probléma, hogy olyan sokan beözönlöttek már Magyarországra, hogy nem győzik a hatáságok fenntartani a rendet. Képzeljük már azt el, ha nem épülne meg ez a kerités, mi lenne, magyarországot teljesen ellepnék a migránsok. Ez a nő nem olvassa a statisztikákat, nem olvas újságot. Vannak olyan EUás országok, ahol az erőszak megsokszorozódott a migránsok miatt. Ez kell neki???? Fantasztikus, hogy nem látja a fától az erdőt. Persze nagyon szép és nemes elgondolás az emberi jogok mellett állásfoglalni, de elég naiv kell legyen hhoz valaki, hogy elhiggye, hogy minden szép és jó, és hogy az igazság az mindig győz. El kell fogadni a valóságot, amit általában nem rózsaszin betőkkel szoktak irni, mégpedig azt, hogy mindig is lesznek olyanok, akik manipulálják emberek csoportjait. Most ebben a helyzetben Európának el kell döntenie, hogy mit kezd a jövőjével: vagy enged a migránsok nyomásának, és pár év mulva elfelejthetjük mindazt, ami Európát jelentette vagy gátatszab ennek a bevándorló hullámnak. Mindig is voltak elnyomott országok, nemzetek, ez nem új a Nap alatt, csak az a helyzet, hgoy valaki vagy valakik rájátszanak a szociálisan túlérzékeny európai ember jóindulatára.
  Öszintén fel kell tegye magának ez a nő a kérdést, hogy normális, ahogy gondolkodik mert szerintem messze átlépte a normalitás határát. Az erősen liberális érzések és cselekedetek még sohasem vitték jóirányba a világot. (Lásd: egyneműek házassága). Szerintem feltünési viszketegsége van, ezt kéne orvosolnia. Másrászt meg, aki képes lemondani magyarságáról, az szerintem nem lehet magyar.

  • wallenberg8870

   Szerintem nincs hályog a szemén, hanem a balliberális zsidó atlatszo.hu és az álmagyar oláh ügynök Neagu megbeszélték hogy mit hazudjanak a magyarországi közvéleménynek.

  • hungaricum

   Ezek mind azt hiszik magukról, hogy a világ jótevői, ugyanúgy mint a liberálisok, “munkálkodásuk” eredményeképpen pedig lassan kipusztul a fehér ember és a civilizáció.
   Kiváncsi vagyok ki fizette és mennyit kapott?

 • JJ

  Egyébként Spanyolország déli határat is drótkerítés védi , és nem az idén húzták. nem értem, miért kéne európa szenvedjen az afrikai meg közelkeleti menekültek miatt. Mindent tönkretesznek, mindent, amit mi euróapaiak felépítettünk. Még tapsoljunk is hozzá?

 • csürös istván

  kettős állampolgár lehet ha lemond az az ő problémája a székelyföldi magyaroknak ne égesse le akik magyarországon dolgoznak jöjjön át angliába és nézze meg hogy mi folyik magyarországon

 • Böde László

  Egy ország törölgeti most a szemét! Micsoda veszteség….

  • Nagy Barna

   az Isten szolt belöled.:)

  • rico

   A veszteség nagyobb az országnak mint ez az egy személy. Mégpedig a következő: ha 10 évvel ezelőtt a világban bárhol azt mondtam, magyar vagyok, elismerően biccentettek: rubik kocka, magyar matematikusok, balaton (csak úgy találomra). Ha ma mondom ugyanezt, sajnálkozva nézek: hú, nagy gáz van felétek, miért nyomják ezt a náci időket idéző propagandát? Mondom, én sem tudom, valahogy félrecsúszott a dolog.

   • hungaricum

    Miről beszél???

   • Mozsi

    butaságokat beszélsz és csak a megosztásra játszol rico

    • rico

     A saját elmúlt tíz évbeli tapasztalatom írtam le.

     • Mozsi

      megint csúsztatsz és butaságokat beszélsz. A magyaroknak van a legjobb hírük Londonban, a magyarok a legmegbízhatóbb munkaerő. Az ország hírneve meg sokban függ a médiumoktól, de ennek ellenére még a baloldali brit Guardian olvasói is elismerően nyilatkoznak Orbán Viktor hozzáállásáról.
      Az ankarai kisfiún, akit említ ez a személyiség zavaros és marginalizálódott lány, nem úgy kell segíteni,h. akkor megnyitjuk a határokat és jöjjön mindenki, mert az még tovább gerjesztené migrációt és még többen indulnának el otthonukból, hanem ott kellene az EU-nak segíteni, ahol a legközelebb lehetnek országukhoz. És az USA-nak is, geoge sorossal együtt is segíthetne, ha már káoszba süllyesztették Szíriát és Ukrajnát.

     • rico

      Igazad van Mozsi, amikor közhangulatról írtam, elsősorban az egyetemi, intellektuálisabb környezetre gondoltam. A londoni mosókonyhák, csapszékek világát te nyilván jobban ismered.

     • Ambrózy András

      na rico mit játszod az eszedet ,az egyetemi intellektuálisabb környezet nálad mit jelent? Ja, ha szertáros vagy akkor megértem ezt a nagy arcot. Különben megjegyzem, hogy itt Budapesten a sörözőkben százszor értelmesebb emberek vannak, mint te.

 • csürös istván

  akik húsz év után kapják meg a magyar állampolgárságot el a kedvezményes törvények egy kicsit gondolkozzon el maga nagyon homályosan lát köszönöm szépen

  • Mozsi

   csürös istván ez egy kicsit zavaros és magyartalan lett. érdemes lenne használni a pontot és veszőt és egy mondatba gondolatot megfogalmazni. különben csak égeti és lejáratja azt az oldalt, amelyet zavaros mondandójával védeni akart.

 • Albert Ildikó

  Tulajdonképpen miből él ez a nő? Alapítványok pénzén? Van szakmája, bejelentett lakhelye, családja….Ki is ő? Miért kell így fölhívnia magára a figyelmet? Esetleg ki fizeti ezért? Van itt néhány kérdés, aminek érdemes lenne utána járni, ha már akkora port vertek fel körülötte.

  • rico

   Ajjaj, ez aztán a házmester-mentalitás. Úgy látszik visszajöttek a szekus-idők amikor hivatásos munkakerülőkre és “lumpen” elemekre vadásztak a kommunizmus éber őrei.
   Magának mi köze hozzá, hogy miből él “ez a nő”. Mégis mire próbál célozgatni a költői kérdéseivel? Hogy ürgebőrbe öltözött zsidó illuminatik pénzelik a Soros és a Rotschild alapítványokon keresztül, hogy befeketítse az igazszívű magyar kormányt amiért csupa jóindulatból pengeéles kerítést épít 2015-ben? Annyira el van ön aljasulva, hogy el sem tudja azt képzelni, hogy valaki önzetlenül segít másokon, kevéssel is beéri, és elmondja a véleményét? De gondolom jobban érzi magát attól, hogy jól ledorongolta, remélem valami hasznosabbat is tett a mai nap során.

   • Albert Ildikó

    rico kedves, a minősítgetéseit tartsa meg magának, ne rontsa a kommentek színvonalát és a levegőt!

   • Mozsi

    rico egy troll, magányos emberként, rengeteg ideje van minden kommenthez
    hozzászólni. kb ugyanez a fanatizmus vezérli nágó zsuzsát is….

    • rico

     Nem hiszem, hogy ismernénk egymást.

     • Ambrózy András

      rico, jobb is hogy nem ismered Mozsit, mert eltörné a kezed, hogy ne tudjad itt tovább pötyögtetni a billentyűzetet.

 • Bölöni Csaba

  Kedves hölgyem nem akarok polemizálni önnel de majd mikor lefejeznek az arabok egy kedves rokont vagy ismerőst akkor majd fel lehet venni majd a muszlim vallást, igazából nem értem, mit akar ön ?
  talán ezzel akarja ön magára figyelmet felhozni. Fontosabb önnek az arab kultúra mint a magyar nemzet. Sajnálom kár ezért szenvedjen jó önnek a román állampolgárság. Nem is tudom miért írok magyarul:
  Îm pare foarte rău că cultura dvs este una de lingușire, care nu mai poate înțelege problema imigrației care este împotriva culturii creștine și a culturi europene.

  • Nagy Barna

   Ez aztán az igaz beszéd

   • Ambrózy András

    Nagy Barna, Bölöni Csaba ezt a rico nevezetű valamit (mert hogy csak magyarul beszél, nem jelenti azt hogy magyarul is érez) tegyétek a helyére, vajon mennyit kap ezért a ortodox liberális dumájáért?

  • rico

   nana, azért ennyire ne engedjük le a színvonalat a logikus gondolkodásban és beszédben. Mi az a mélységes mély következtetés amit ön levon abból ha egy muzulmán lefejez valakit. Ugyanilyen kritikus akkor is ha egy keresztény követ el valami szörnyüséget, pl. Breivik mészárlása norvégiában, vagy iskolai lövöldözések amerikában? Ez, hogy egyes emberek helyett kategóriákban gondolkodik, úgy mint muszlimok, arabok, jó magyarok, rossz magyarok, stb. egy szellemi renyheség, intellektuális zsákutca, ami a 30-as, 40-es években tombolta ki magát, és azt gondolná az ember, hogy 2015-re idejét múlta. Vegye a fáradtságot és lépjen túl ezen a sémán. A cikkben szereplő lány ahol teheti segít rászoruló, szerencsétlen embereken. Azzal, hogy lealázta egy kommentárban, nyugodtabban alszik, hogy valami nemes dolgot véghezvitt a mai nap folyamán?

 • Nagy Barna

  Én nem tudom,hogy miért csinálta ez a nő ezt az egész felhajtást csak az az egy nagyon fájó,hogy ez a nő Erdélyinek nevezte magát én is ott születtem ezért fáj annyira ez az egész azt ajánlóm,hogy mennyel el még Európából is a Muszlimjaival együtt és soha ne térjen vissza ide azon kívül 1000 kérdés amire nem tudna mit válaszolni ha megkérdeznék hogy miért csinálta ezt

  • hungaricum

   Ez a nő nem magyar.

 • Tarpi

  Érdekes ez a mondat és sok mindent elárul róla.

  “– Egy éve kaptam meg a magyar állampolgárságot. Azért kérvényeztem, hogy tudjak szabadon utazni, és segítsen a munkavállalásban.” Egy szó sem esik arról, hogy azért kérte amiért a 90-éves felvidéki néni vag ya lelkiismerete miatt vagy esetleg a magyar, székely öntudatból., mindössze a haszon motiválta, amit ezzel el tud érni.

 • Tarpi

  Erdélyiek, magyarok , románok, szerbek és a többi nép az ilyen élősködő mindenki mást szerető csak a szülőföldjét, hazáját és népét gyülőlő, liberális megmondó embereket zavarjátok el jó messzire ne támogassátok őket semmiben sem, mert úgy jártok ,mint mi Magyarországon, aki nem támogatja őket az náci, rasszista, fasiszta állat lesz hamar. Az iszlámot véres csaták árán űzték ki Európából, most az ilyen liberális megmondó emberek ránk szabadítják őket.

 • Nagy Barna

  Bánom is én,hogy mit akar elérni ez a liba csak ne alázta volna meg a szülővárosomat a székelység fővárosát

  • rico

   Te alázod azzal, hogy a tolerancia minimumát sem tanusítod a másik véleménye iránt. Nem muszály egyetértened vele, de azért csak nem baj, ha elmondja a véleményét, ugye? Vagy a másik leordibálása és “libának” nevezése az az európai érték amit meg kell védeni a menekültektől? Ha épp tudni akarod, az én szülővárosom is, én meg büszke vagyok rá. Paff.

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Te egy ocsmány szadobüdöskomcsi féreg vagy. A “muszáj” szót pedig j-vel írjuk.

   • Nagy Barna

    nem nem baj de ne gondold hogy mind ezt csak szab akaratából tette ez hülyeség de csak nyugodtan fogd a pártját majd emlékezz erre mikor ellepik ezek a kitudja milyen szándékkal jött népek valamelyik közeli ismerősödet vagy éppen családtagodat fogják bántani

    • rico

     épp tegnap kávéztam a szíriai kollégámmal a munkahelyen. Sok érdekeset mesélt a háború előtti országról. Képzeld el, ezek a kitudja milyen népek ugyanolyan emberek mint mi. Érdemes abbahagyni a rettegést és kipillantani a világba. Hidd el, nagyobb és érdekesebb mint gondolnád.

  • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

   Suzana Neagu nem tud ilyet tenni.

   • Nagy Barna

    ugyanis ő muszlim nem debár

    • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

     Mindenesetre nem székely.

     • Nagy Barna

      az már biztos

 • Szubutáj Bagatur

  Csak Magyar pálinkát igyál csak Magyar növel kezdjél. Mondotta egykor a Nagyapám. Ezt ennek az idióta Erdélyi picsának is ajánlom,mármint hogy MAGYAR FÉRFIVAL KEZDJÉL !

 • hungaricum

  Nem született meg az a magyar férfi, aki egy ilyen idiótával kezdene, Szubutáj Bagatur.
  Egyébként jól teszi, hogy lemond az állampolgárságról, mert nem érdemes rá. Biztosan lesz olyan erdélyi igaz magyar lány vagy fiú, akinek a a haza és a magyar érdek számít majd mindenek előtt és boldogan lép a helyébe.

  • rico

   miért, helyjegyek vannak? sorszámot is adnak?

 • Va Pe

  Nem baj ha lemond úgy is romának érzi magát egy kis szír beütéssel. Nem is értem minek kér az ilyen állampolgárságot. Ja tudom hogy azzal tudjon fenyegetőzni. Egyet meg kell tanulni a történelem igazolja majd a dolgokat. A nem kívánatos elemeket pedig igenis távozásra kell bírni.

 • Hartmann János

  Nem is volt soha magyar!
  Az ember nem tud lemondani a szívéről.

 • Árpád Apánk

  Ha neked csak arra kellett az állampolgárság hogy nyugatra segítsen, elárultál magadról mindent! Nem vagy veszteség számunkra! Aztán majd az angolokba is belerúgsz?

  • Peter Solyom

   ” Aztán majd az angolokba is belerúgsz?”
   Azokba nem mert nem estek a fejükre minden jöttmentnek 2 hónap után automatikusan állampolgárságot adni.
   Ha pedig Cameron-on és gyülekezetén múlik (és miért nem múlna, helyzetük konszolidált)
   két lábbal rúgják ki az interjúalany, immár “csak” román állampolgár libuskát…

 • tildy

  Ő le tud mondani róla, hiszen van másik állampolgársága. De sokan nem tudnak, még ha akarnának se.

  • Mozsi

   te is le tudsz, ne siránkozz, menj másik országba, élj ott, tanuld meg ott mi a hazaszeretet és talán megkapod az állampolgárságot, majd lemondhatsz a magyarról. ostoba

   • tildy

    Kedves Mozsi, én nem itelkeztem rólad, ( most már fogok) neked mi szükséged rá? Amúgy ne aggódj, fél év múlva megkapom a brit állampolgárságot, és a hozzád hasonló emberekkel nem szívesen vállalok sorskozosseget.

    • Ambrózy András

     tildy, te idegenszívű magyarul beszélő , nyugodtan lemondhatsz te is a magyar állampolgárságról, remélem a kutyát sem érdekli majd hogy mi van veled,de aztán maradj is ott végleg.

     • tildy

      Maradni is fogok. Itt legalább befogadnak/tak, nem megy a gyüttmentezés. Ha ilyenek a magyarok, mint ön, akkor előbb leszek jász, tót, meg kun, és utána magyar.

     • Ambrózy András

      tildy te egy liberális hazátlan luvnya lehetsz, ha ilyen ostobán gondolkodsz, de te se jász, se kun, se tót nem lehetsz, mert még azoknak is több eszük van mint neked, te egy igazi bozgor vagy.

     • tildy

      Ezt nem ön fogja eldönteni. Származásom alapján az vagyo. Viszont ha a magyarok ilyenek, mint ön, arra én nem lennék büszke.

     • tildy

      Amugy fogalmam sincs, hogy 6 evesen, mikor megkaptuka gyuttmentezest, ugy hogy edesapam helybeli volt, mit arthattama vilagnak. Azt meg mar leirtam, jobboldali-centralista vagyok.Es igen, ott az otthonom, ahol otthon erzem magam, es nem gyuttmenteznek le.

 • mocskos liberalis alszekely

  Nesztek egy kis Spiró, jajj ne is olvassátok, ez nektek túl libsi lenne, még szentistváni haragotok széjjelvetné igaz vérmagyar, vérszékely szíveteket. Kár lenne értetek, hiszen egyedüli letéteményesei a Magyar Nemzetnek csak ti lehettek:
  Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,
  fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,
  csönd van. Senki se pisszen. Alantról
  kevéske hűlt költő csontujja int.
  Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
  csámcsogva, hersegve szívnák a vért –
  miért is? ki tudja. Trianonért? –
  mered pár utcanév pici csontujja.
  Ez olyan klíma: itt folyton beborul,
  ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
  hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
  és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
  hogy bebizonyítsuk:
  nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

  • József Vári

   mocskos

   • mocskos liberalis alszekely

    Kicsibarátom, aztán ha megtehetnéd begyűjtenél e? lövetnél e? vagy egy kis baráti leköcsögözéssel akkor is letudnád a nemzeti kötelességedet a Szent Korona iránt?

    • Ambrózy András

     Pedig Várinak nagyon igaza van, köcsög vagy.

 • Mozsi

  Az állampolgárság nem egy ing amit levetünk, ha épp meguntuk, majd felvesszük, amikor kedvünk támad.
  Állampolgárságot felhasználni figyelemfelkeltésre, cirkuszra több mint indentitászavar, inkább a valóságtól teljesen eltávolodott, marginalizálódott, másra képtelen hallgatni, egyedül maradt ember képe, aki mellesleg saját életének sérelmeit, feszültségét éli ki ebben a menekült kérdésben.
  Az állampolgárság nem egy politikai termék, nem egy cirkuszi kellék, egy ing, h. célunknak megfelelően használgassuk. Ezzel a magatartásával szégyent hozott az erdélyiekre és a székelyudvarhelyiekre is.
  Az emberek még a Rákosi diktatúrája alatt sem mondtak le állampolgárságukról, max a diktatúra vette el.
  Az meg kifejezetten naiv, de inkább valóságtól elrugaszkodott ötlet,h. a menekültek azért jönnének ide,h. önfenntartó módon gazdálkodjanak vmely istenháta mögötti faluban. A menekültek a nyugati jólét, szociális juttatások miatt jönnek.
  Természetesen sok szenvedő emberről van itt szó, de nem az a megoldás,h. akkor megnyitjuk a határokat, hadd jöjjön, aki akar (hiszen jövőre a hír hatására még többen indulnának el), hanem az adott országhoz legközelebb kéne segíteni, támogatni őket, amit egyébként az EU nem tesz meg. Rendes nyelvtudás és szakma nélkül csak a gyűlölet és a frusztráció nőne bennük itt, amely társulna az egyébként is általuk gonosznak vallott nyugati képpel.
  A társadalmi szokásokat, értékeket, pedig a többség határozza meg, a muszlimok társadalmi berendezkedése pedig teljesen eltér az európaitól, egyszerűen más.
  Ne mondja senki sem,h. ez nem fog feszültséghez vezetni rövidesen. Úgy segíteni nem lehet,h. közben belerokkan maga a segítő is.

 • Mamus

  Az állampolgárság nem ruha amit váltogathatunk, eldobunk, ha már nem
  kell, nincs hasznomra. Bármilyen a kormányom, akkor is magyar vagyok, leszek is
  és büszke vagyok rá. A magam mikrovilágában a saját lelkiismeretem szerint
  élek, teszek. Nem vagyok bűnös egyik világháborúért sem, bár igyekeznek az
  ellenkezőjét bizonyítani, csak azért, mert magyar vagyok. A szívemben vagyok
  magyar és bárhova kerülnék ott is az lennék.

  • rico

   Az állampolgárságodtól függetlenül maradhatsz és lehetsz magyar. Biztos te is el tudsz olyan helyzetet képzelni amikor etikus feladni az állampolgárságot, hogy a te nevedben ne kövessenek el olyasmit amivel nem értesz egyet. A náci németország, a szovjetúnió, vagy épp a kommunista románia idején is tettek többen ilyet, ez akkor is lelkiismereti kérdés volt, ma is az. Bár nem olyan rossz a helyzet ma magyarországon mint ezekben a példákban, azért még bárkinek jogában áll ilyet tenni és elmondani a véleményét.

   • Mamus

    A jogát nem vitatom és vitatkozni sem akarok. Jobb is, hogy lemondott, úgy is gazdasági haszon érdekében vette fel. A szívében semmit sem érzett, tehát magyarnak sem érzi magát. Idézem Laxát: “Pont ezért kellett volna magyar állampolgárként megmutatnia, hogy ő más.” Ezzel azt sugallja, hogy mindenki mondjon le állampolgárságáról a politikusok miatt? Marhaság. Nem ez a követendő, hanem a jó példa.

    • rico

     Nem suggallom azt, hogy mindenki le kellene mondjon. Viszont van olyan, hogy annyira minden forrás a hatalom kezébe összpontosul, annyira lehetetlenné válik, hogy egy személy csak a szavazással változtasson valamit, hogy csak civil engedetlenség és hasonló, enyhén provokatív lépések keltik fel a figyelmet. Gondoljon arra, amikor valaki (pl. több híres sportoló) megtagadta a sorozást a vietnami háborúba. Rengetegen ágaskodtak azon, hogy mekkora hazafiatlanság, hiszen ha hív a haza akkor menni kell és dobni a napalmot a vietnámiakra, ez az állampolgári kötelesség. Utólag visszagondolva, az volt a korrektebb, aki megtagadta a sorozást.

     Ez esetben az, hogy mit érzett, és mit nem érzett “a szívében” meg nem tartozik sem önre, sem rám.

     • Mamus

      Ő, a leányzó sugallja. Egyáltalán nem mindegy mit érzett a szívében, igenis tartozik rám és más magyarra is. Egyébként is tök mindegy mit írunk. A véleményem változatlan. Nem fogok én is büszkén mutogatni rá, hogy helyes, tegyen mindenki így. Az én szememben nem lett nagy ezzel a lépéssel. Továbbiakban nem is akarok foglalkozni a témával.

 • Laxa

  Szégyelld magad Zsuzsa. Ostoba nemzetáruló vagy!

  • rico

   Nem, te szégyelld magad. Ő kiállt és elmondta a véleményét, amivel vagy egyet értesz vagy nem. Te az árnyékból bekiabáltál, és egy kis lépéssel közelebb vittél minket egy olyan világhoz ahol az embereknek félniük kell és szégyellniük kell ha kimondják a véleményüket.

   • Laxa

    Csak ezzel a “véleménnyel” szégyent hozott az erdélyi magyarságra. Ég a pofámról a bőr! Nem ért egyet a magyar kormány intézkedéseivel? Ennek mi köze van az állampolgársághoz? Pont ezért kellett volna magyar állampolgárként megmutatnia, hogy ő más. Egyébként ilyen alapon már rég lemondhatott volna a román állampolgárságáról, hisz megannyi magyarellenes intézkedése volt a román kormánynak. Vagy az nem érdekelte?

    • rico

     Figyelj, teljesen korrekt állásfoglalás, ha nem értesz egyet egy kormány tevékenységével, lemondasz az állampolgárságról – ha már nem tudod megváltoztatni az irányt, legalább ne a te nevedben (is) tegyék. Voltak akik ugyanígy tettek a náci németországban, az apartheidos dél-afrikában, vagy akár a falurombolás idején romániában. Ezzel nem hozott senkire szégyent, kár stresszelned ezen. Elmondta a saját véleményét, amivel te nyilván nem értesz egyet, de két különféle vélemény még belefér az erdélyi magyarságba. Gondolj az erdélyi toleranciára, tordai országgyűlés, gondolati szabadság, stb. Én sem értek egyet a magyar kormánnyal, ezért nem is kértem tőlük semmit. Igazad van, le lehet mondani a román állampolgárságról is, biztos volt is aki megtette, és meg is lehet indokolni azt is. Zsuzsát pont ez a menekültkérdés jobban foglalkoztatja. Téged nem annyira. Ez mind rendben van, ettől még elférhettek egymás mellett.

     • Véghelyi Gusztáv Béla

      A tordai országgyűlés és a vallásszabadság kimondása nem irányult a fennálló társadalmi rend ellen, mindenki-vallásra, nyelvre való tekintet nélkül- a magyar szentkorona EGYENRANGÚ alattvalója volt. Jelenleg egész más a helyzet. Nemzeti alapon szerveződött, nagyjából azonos kultúrán nyugvó csoporttársadalomban élünk, és az idegen kultúrájú tömeges bevándorlás erőltetése ennek a társadalomnak a szétzüllesztését szolgálja. Cui prodest??

     • Torok Zsolt

      Te idióta vagy ! Én akkor sem mondtam le magyar állampolgárságomról amikor az antiszemita és neonáci gyurcsányi bítorolta a hatalmat. Akkor Ceausescu idején aki nem mondott le a román állampolgárságról az mind háborús bünös ?

     • Laxa

      Antiszemita és neonáci Gyurcsány??? :DDD Atyaég, Zsolt, te nagyon buta vagy 😀

   • boboka

    Akik felnek azok nem vandalkodnak mint a bevandorlok nagy resze akiket nem lehet menekultnek nevezni

  • boboka

   Ocska

 • mm

  Ez a cikk tele van csúsztatásokkal, valótlan állításokkal. Nem igaz pl. hogy csak Magyarország nem engedi be a bevándorlókat. Ha így volna, nem tartanánk konkrétan már a több mint 100 ezres számnál, másodsorban, Magyarország elválasztja a gazdasági és a háborús menekülteket. Az utóbbiakat valóban nem engedi be az országba, mert nem tudjuk eltartani őket, sőt, vicceset mondok, de még munkát sem tudunk nekik adni. Ellenben adni kell nekik napi jövedelmet, ami több, mint a minimálbér, amiért az emberek nap-mint nap dolgoznak, adni kell nekik ellátást, orvosi kezelést, ha szükséges. Táborokat kell felállítani, apparátust kell működtetni akik csak velük foglalkoznak! Hazugság tovább az is, hogy csak Magyarország védekezik kerítéssel, ez ügyben informálódni kéne kissé…Mindez a magyar emberek adójából. Nem vagyunk rasszisták, és nem vagyunk idegengyűlölők, nem mi szavaztunk 2004 december 5-én NEM-el a határon túl élő magyarokra! Akkor nem volt ennyire kényes ez a kislány, ugye?? Mert most azokkal van karöltve, akik megtagadták, megalázták a magyarságát ! Hogy ki a fasiszta? Arról inkább no comment, mert nem tűri el a papír. Székely nagyszüleim bizonyára forognak a sírjukban, hogy udvarhelyen egy ilyen ember szívhatja a magyar levegőt !

 • mm

  Ez a cikk tele van csúsztatásokkal, valótlan állításokkal. Nem igaz pl. hogy csak Magyarország nem engedi be a bevándorlókat. Ha így volna, nem tartanánk konkrétan már a több mint 100 ezres számnál, másodsorban, Magyarország elválasztja a gazdasági és a háborús menekülteket. Az előbbieket valóban nem engedi be az országba, mert nem tudjuk eltartani őket, sőt, vicceset mondok, de még munkát sem tudunk nekik adni. Ellenben adni kell nekik napi jövedelmet, ami több, mint a minimálbér, amiért az emberek nap-mint nap dolgoznak, adni kell nekik ellátást, orvosi kezelést, ha szükséges. Táborokat kell felállítani, apparátust kell működtetni akik csak velük foglalkoznak! Hazugság tovább az is, hogy csak Magyarország védekezik kerítéssel, ez ügyben informálódni kéne kissé…Mindez a magyar emberek adójából. Nem vagyunk rasszisták, és nem vagyunk idegengyűlölők, nem mi szavaztunk 2004 december 5-én NEM-el a határon túl élő magyarokra! Akkor nem volt ennyire kényes ez a kislány, ugye?? Mert most azokkal van karöltve, akik megtagadták, megalázták a magyarságát ! Hogy ki a fasiszta? Arról inkább no comment, mert nem tűri el a papír. Székely nagyszüleim bizonyára forognak a sírjukban, hogy udvarhelyen egy ilyen ember szívhatja a magyar levegőt !

  • rico

   Kár ezen kapálózni, hogy nem csak magyarország csinálja ezt hanem X, Y, és Z ország is. Sok disznóság történik szerte a világban, az embernek szelektálni kell, hogy melyik csatákat vívja meg. Most pont amelyik országnak az állampolgára vagy, azt jobban ismered, azt jobban megfigyeled, és azzal akár kritikusabb is tudsz lenni, azzal kapcsolatban foglalsz állást, és esetleg kikéred magadnak, hogy ne a te nevedben (is) csinálják. Nem tiltakozhatok az ellen ahogy japán bánik az ainu bennszülöttekkel, illetve tehetem, de elsősorban a saját hazám foglalkoztat. Erdélyi magyarként ez különösen fontos, mert a mostani kormány az erdélyi magyarokat homogén masszaként jeleníti meg, akik mindenben egyetértenének vele. Nyilván ez nem így van, és fontos, hogy ez valósan jelenjen meg.

   • Mozsi

    rico ne keverd össze a saját személyes sérelmeidet ezzel az üggyel, mint az elkallódott gyerek, akiből egy fanatikus szekta tag lesz. A saját sérelmeidet és idetátászavarodat válaszd külön ettől a népvándorlástól, a két dolog nem ugyan az. Mindenkinek, a menekülteknek is, az a legjobb, ha a menekültek országainak közelében kapnak segítséget, inkább ebben a harcban éld ki frusztrációidat.

    Továbbá ne trollkodj és személyeskedj itt mindenkivel.

    • rico

     Mozsi, te személyeskedsz, én a témához szóltam hozzá. Azt hiszem félreértetted a fórum fogalmát, ez egy olyan oldal, ahol véleményeket lehet cserélni különböző témákban.

     • Mozsi

      alább mindenkit sértegetsz, sőt még a hazádat is gyalázod, jó liberális módjára. Akinek annyi ideje van,h. minden kommenthez hozzászól, annak vmi nincs rendben az életével, nincs barátnője, pasija vagy barátai, N.Zsuzsához hasonlóan, vagy vki fizet érte. Ez utóbbit nem hiszem,m. buta embereket sehol sem alkalmaznak, még george sorosék sem.
      Fölösleges védened ezt az identitás-. és személyiségzavaros nőt,m. akár egyetértünk menekült kérdésben akár nem, az állampolgárság nem egy ing amit ledobunk, felveszünk kedvünk szerint.
      Mindenkihez hozzászólni trollkodást jelent, fölösleges energiáidat pedig sporttal, szexel és értelmes cselekedetekkel vezesd le.

     • Ambrózy András

      Látod, látod Ricó álnéven írogató libsi agymosott,nem csak én tartalak hülyének, hanem még nagyon sokan ezen az oldalon. A fórum fogalmáról meg neked nincs semmi elképzelésed okoskám,írtál egy troll hozzászólást, és mm,Mátyás Attila,Mózsi,Laxa,Mamus,Hartmann, na meg én is, hogy a többiről ne is beszéljek, mindenki annak tart ami vagy, lökött liberális megmondó embernek.

   • Mátyás Attila

    Nem is tudtam róla, hogy homogeny masszaként vagyok kezelve! Ezt mégis honnan veszed már meg se haragudj? Láttad a tévében, vagy olvastad valamelyik online hírportálon és elfogadtad, hogy igaz? Nem gondolod, hogy szellemi téren is változatosan kéne táplálkozzál ahhoz, hogy egészséges legyél? Mert ha cask ATV-t és RTL Klubbot nézel és mandinert olvasól az nem vezet semi jóra. Ha te lennél ennek a hölgynek a helyében akivel így, ennyire egyetértesz, akkor megkérnélek, hogy vald be, hogy jól fizetnek ezért, mert ingyen, így magdtól nem hinném, hogy ennyire hülye vagy. Persze gondolom, hogy nem fizetnek ergo sok választásod nem maradt.

 • mm

  Egy kis emlékeztető a hazai ellenzéktől!

  • Marsi Gábor

   A haza nem lehet ellenzékben kérlek 😀

   • Torok Zsolt

    A ballibsik magyar embereket gyilkoltak, többször is. Ők nem ellenzékben vannak hanem ellenségeink, úgy mint a románok.

    • tildy

     Egyreszt vannak jobblibsik is , de mindegy, nem kell ballibsizni. Masreszt attol, hogy valaki liberalis, meg szavazhatott maskepp, mint ahogy fentebb mondtak. A fenti nepszavazason jobboldali-centralisa-liberaliskent igennel szavaztam.
     Semmifele harcban nem allunk, ezt az onokhoz hasonlok probaljak elhinteni. Csak szolok, anno volt mar egy orszag, ami hasonlo ellensegkepet gyartott, orszagon belul es kivul. Tudjuk mi lett az eremenye.

 • wallenberg8870

  Ez a Neagu nevű oláh nő saját magát leplezi le:

  “Egy éve kaptam meg a magyar állampolgárságot. Azért kérvényeztem, hogy tudjak szabadon utazni, és segítsen a munkavállalásban.”

  Tehát nem azért kérvényezte a magyar állampolgárságot, mert magyar érzelmű és szeretne hivatalosan is Magyarországhoz tartozni, hanem azért hogy utazási, munkavállalási kedvezményekhez jusson.
  A magyarországi balliberálisok azért szimpatizálnak rögtön az ilyennel, mert ők is ugyanennyire magyarok (vagyis semennyire).

  • Macsek

   Igazad van az ilyen nem is erdemli meg hogy magyarnak neveze magat. Konnyen kapta konnyen is mond le rola, meg sem erdemli.

 • PDSz

  Magyarország – ha sem származási országuk, sem más ország nem nyújt védelmet – kérelemre menedékjogot biztosít azoknak a nem magyar állampolgároknak, akiket hazájukban vagy a szokásos tartózkodási helyük szerinti országban faji, nemzeti hovatartozásuk, meghatározott társadalmi csoporthoz tartozásuk, vallási, illetve politikai meggyőződésük miatt üldöznek, vagy az üldöztetéstől való félelmük megalapozott.

  • wallenberg8870

   Szerbia védelmet nyújt.

   • PDSz

    Ezt a menekültek nem egészen így élték meg. Példának okáért: https://www.hrw.org/news/2015/04/15/serbia-police-abusing-migrants-asylum-seekers

    • wallenberg8870

     Kötve hiszem, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei Szerbia területén bánthatják az előlük oda menekülteket.

     • PDSz

      Nem is erről volt szó: az Iszlám Állam üldözi el őket, Szerbia pedig nem nyújt védelmet. Összemosta a kettőt valahogyan, csak remélni tudom, hogy nem szándékosan.

     • wallenberg8870

      Szerbia megvédi őket az Iszlám Államtól.

     • PDSz

      Fusson neki még egyszer…

     • wallenberg8870

      Az Iszlám Állam Szerbia területén már nem bánthatja őket, tehát hazugság hogy az Iszlám Állam elől menekülnek Szerbiából Magyarországra.

     • PDSz

      De ki állított ilyet?

     • wallenberg8870

      A balliberális oldal állítja hogy ezek az Iszlám Állam elől menekülnek Szerbiából Magyarországra, tehát szegények az életüket mentik, ezért be kell fogadnunk őket.

     • PDSz

      Ez így vagy pontatlan (a “balliberális oldal” megnyilvánulásai nem az én felelősségem), vagy csúsztatás (immáron a harmadik).

     • Torok Zsolt

      neked sajnos neonáci véleményed van…

     • PDSz

      ???

     • Torok Zsolt

      látom ezt már nem is tagadod…végre valamit beismersz…most már csak leszoknod kéne róla…

     • PDSz

      Segítsen: melyik véleményem neonáci és miért?

  • Laxa

   Csakhogy a “menekültek” döntő többsége nem háború sújtotta övezetből érkezik.

   • PDSz

    Úgy látom, itt sem nagyon megy a szövegértés. :(

    • Laxa

     Hát én pedig arra reflektáltam, amit írtál…

     • PDSz

      Ha kifejtené…

  • Judit Bokor

   ezek NEM MENEKÜLTEK! Jó duma!
   Azért nem ártana szétnézni ezek között testközelből.
   Javaslok egy kis közmunkát drágalátos honfoglalóink között Bicskén, Szegeden…..

   • PDSz

    Ne ORDÍTSON, asszonyom, értem hol a hangsúly. Ahánnyal én beszéltem (engedelmével: anyanyelvükön), azok menekültek voltak, nekik pedig a fenti szöveg szerint Magyarországnak kötelessége menedékjogot adni.

 • Torok Zsolt

  Most mi lesz? Ez a lány belép az Iszlám Állam hadseregébe ?

  • Laxa

   Na, megszólalt a másik jómadár 😀

   • Torok Zsolt

    te miért hóhogsz mint egy fülebagoly ha nincs véleményed ? gyilkolni ellenben tudtok, igaz ?

    • Laxa

     Gyilkolni? Megnyugtatlak, hogy még soha sem gyilkoltam és nem is tervezem.
     Nem is tudom, hogy ez most hogy jött neked. Másrészről pedig igenis van véleményem, már lejjebb is kifejtettem, csak el kéne olvasni.
     Amúgy hogyhogy Erdély zászlajával pózolsz? Az nem “gerjeszt konfliktust”?

     • Torok Zsolt

      Konfliktust az gerjeszt aki nem tudja elfogadni hogy Erdély létezik és tagadja azt ami van. Te inkább provokátor vagy ! Miért pártfogolod azt a Nagy (Nago) Zsuzsát aki muszlim imádata miatt megtagadja erdélyiségét és magyarságát ?

     • Laxa

      Zsolt, minden rendben veled? Először lájkolod az alábbi kommentem:
      “Szégyelld magad Zsuzsa. Ostoba nemzetáruló vagy!”
      Majd a fejemhez vágod, hogy miért fogom Zsuzsa pártját. Szövegértési problémáid vannak, vagy esetleg Alzheimer-kórban szenvedsz? (az elég durva lenne ilyen fiatalon)

     • Ambrózy András

      Laxa, nagyon hülye vagy.Meg legalább annyira szemét mint ez a román luvnya, aki miatt most itt estünk egymásnak. Lehet, hogy ennek a mocsoknak ez volt a célja.

     • Laxa

      A tisztánlátás végett:
      A konfliktus gerjesztés Török Zsolttól van idézve:
      https://erdelyimagyar.wordpress.com/2015/04/04/torok-zsolt-konfliktust-gerjeszt-a-magyar-zaszlo/
      Ugyanis ő inkább az oláh rongyot vitte volna fel a Mount-Everstre, minthogy a magyar zászlót.
      És most légyszives, kifejtenéd, hogy miért vagyok szemét és hülye? :)

     • https://hu.wikipedia.org/wiki/Macskabagoly gumicsizmás parasztlány

      1. (akármelyik) másik ország zászlaját rongynak titulálni szimpla bunkóság. 2. mindenki azt visz fel magával a hegyre, amit ő jónak és fontosnak/megbecsülendőnek lát.

     • Laxa

      Jaj megbántottam volna a szegény románokat? Gyorsan, adjunk még oda nekik vagy két megyét!
      Csakhogy elég álszentség Zsolt részéről, hogy a magyarság fontosságáról papol (már hogyha ez a kommentelő valóban ő és nem valaki más), közben meg ő a román zászlót (csak a te kedvedért) vitte volna fel a magyar helyett. És mikor rákérdeztek, hogy miért, azt válaszolta, hogy konfliktust gerjeszt.

    • esperanza

     Nem kell altalanositani. 34 eve elek kulfoldon, magyar allampolgar maradtam, pedig ferjem kulfoldi. Nem leptem be semmilyen gyuloletszervezetbe sem.

     • Judit Bokor

      Magyarországot én is elhagytam. De a magyarok közösségéből sosem lépek ki, ahogy az állampolgárságom is magyar marad.
      Ez két különböző dolog esperanza. Te kiléptél a közösségből? Nem maradtál magyar?
      Vagy csak nem olvasol értőn?

 • Macsek

  A cik szerint ez a holgy nem erdemli meg hogy magyar allampolgar legyen hiszen csak egy eve kapta meg ami azt jelenti hogy meg sem dolgozot erte ugy mint azok akik pl. 2001 ben kerelmeztek. Konnyen kapta es konnyen is adja vissza.
  2001 ben vert izzadtam hogy vissza szerezem azt amit nagyszuleimtol el vettek. Lakasom ara ment ra, csalladom egeszsege es gyermekem alldoztam fel magyar allampolgarsagomert. Vert vettek tolunk megnezni hogy nem e vagyunk AIDS sek tolunk erdelyiektol.
  Ugy hogy a Zsuzsananak fogalma sincs arrol hogy mit jelent magyarnak lenni es hogy masok mennyit fol aldoztak azert az allampolgarsagert. Jol is teszi hogy vissza adja mert nem melto hozza.

  • Marsi Gábor

   Látod, azok se érdemesek rá akik erre kényszerítettek az állampolgárságért, mégis az országot irányítják :)

   • Macsek

    Bocsi, Gabor de a Gyrurcsany kormany idejen lehetett megszerezni az allampolgarsagot olyan nehezen, a mostani kormany nagyon konnyen osztogatja ezert is az emberek nem tudjak ertekelni, ugy hogy ez sem jo.

    • esperanza

     Kell a szavazat.

     • Macsek

      Ha csak a szavazatert kapjak meg es nem azert mert az anyanyelvuk magyar, vagy magyar kulturaban magyar szuloktol nagyszuloktol szarmaznak akkor az szomoru de nagyon. En tudom miert kapttam meg annak idejen es buszke vagyok arra hogy magyar allampolgarkent magyarkent elhetek.

     • Gizella Gizus Gobbi

      Cicus! :)

    • Marsi Gábor

     Semmi gond :) nem tudom mikor inditottad a dolgot, csak azt irtad hogy van aki 2001ben kérvényezte és ugye akkor is álnemzeti kormány volt :) Persze, minden határon túli magyar is olyan magyar mint itt az országon belül. Vagyis mégsem, mert mi már közben másod-harmadrangú állampolgárok lettünk évek óta. Szóval szép hogy büszke vagy, csak én ezt is nézem tudod. Másik meg hogy tényleg osztogatják..pár ezer euro és tényleg bármilyen maffiozó megkaphatja.

     • Macsek

      Nem tudom hogy hogy mukodik most de annak idejen magyar felmenokkel kellett be bizonyitani azt hogy magyar vagy. En tudom azt hogy visszamenoleg is csak magyarok es svabok vannak a csaladomban, sot a csalladfam ezt be is bizonyitja.
      A mi nap beszeltem egy Erdelyi magyarral es azt tudom hogy a szemely igazolvanyban most mar a nemzetiseghez azt irjak hogy roman ami nem korekt, mert a nemzetiseg az egy dolog es az allampolgarsag megint mas. Ez azt jelenti hogy a Roman hatosagok porobaljak teljesen eltorolni azt hogy egyaltalan magyar kisebbseg letezik es el Erdelyben ami megint nem korekt. A holgy teljesen fel volt haborordva es csak azt mondom hogy szerencsem van hogy nem kell ott elnem magyar kisebbsegkent.

 • boboka

  Zsuzsa.Itt nem azokrol a menekultekrol van szo akik gyerekekkel vannak hanem akik 20-30 ev koruli ferfiakrol akiknek a kiletuk nem tisztazott,vandalkodnak verekednek es nem tartjak tiszteletben egy idegen orszag torvenyeit.Ne feled el ok jottek nem hivta senki tehat nekik van szukseguk az orszagra nem pedig az orszagnak rajuk.En szerintem te sem erdemled meg a magyar allampolgarsagot,mert nem vagy tisztaban sok mindennel.Nyugodtan menj csak az arabok koze egy arab allamba es akkor majd meglatod hogy mennyi jogod lesz neked koztuk.Ha meggyozodtel akkor lehet majd beszelgetni ha valaki meghalgat.

  • Macsek

   Majd az araboknal imadkozhat reggeltol estig es tiszteletben sem fogjak tartani mert o no.

  • krisz713

   mennyi joga lessz ? mint egy kecskenek .

 • Emily

  Csak egy vélemény /erdélyi származással, székely felmenőkkel/
  A világnak szüksége van az olyan segítőkész emberekre, mint Zsuzsa, mert hát valljuk be, elég sz*r hely lenne ez a világ nélküle, és valahol még egyet is értek vele. DE!! … ez a probléma még el sem érte a csúcspontját, majd csak valahol a jövőben fog eszkalálódni. Kicsi országunk pedig még a saját lakosairól sem képes gondoskodni, nemhogy az ideérkező menekültek százezreiről. Már csak a földrajzi fekvésünk miatt sem vagyunk szerencsés helyzetben, és szívtunk is miatta eleget az idők során, ahogy szívunk most is. (gondolok itt kunokra, tatárokra, törökökre, oroszokra … akik átmentek földjeinken, és asszonyainkon egyaránt).
  Ezt a kerítést pedig egy kicsit Brüsszel kényszerítette ki azzal a döntésével, hogy mindenkit oda toloncolnak majd vissza ahol a határt átlépi. Mivel repülővel, hajóval nem nagyon közlekednek, nem nagyon marad túl sok lehetőségük szerencsétleneknek; a legrövidebb út pedig éppen Magyarországon át vezet …
  A kerítés a magyar-román-szerb határnál lesz egyszerűen megkerülhető, Románia felől … gondolom őket ez nem is fogja majd zavarni, tudatában annak, hogy ezentúl hozzájuk küldenek majd vissza mindenkit… remélem a román állampolgárságáról is lemond majd ezek után Zsuzsa (mert az gondolom nem zavarja ahogy a román kormány a magyarsággal bánik)
  A problémát a gyökerénél kellene megszüntetni, de ez jelenleg egyik nagyhatalomnak sem áll érdekében, sőt …

  • Torok Zsolt

   Ez a zsuzsa nevű szerencsétlen szajha most belép prostinak az ISIS soriba…

 • Torok Zsolt
 • betabetabeta1

  Ahelyett, hogy férjhez menne egy arabhoz! Akkor ugye őt is állampolgársághoz juttatná, nem? (bár szerintem ez így lesz, csak román állampolgársággal fog bejutni az EU-ba az illető férfi. A magyar meg már nem is fontos, mert úgyis a német állampolgárság a cél, vagy nem? És ugye akkor úgyis le kellene mondani a magyar állampolgárságról. Kössüg össze akkor a kötelezőt a tiltakozással…

 • Lajos Tóth

  Tisztelt Torok Zsolt!Gondolom Ön Római állampolgár!Ugyanis akit édesanyja szoptatott az nem nyilvánul meg így!

 • József Halász

  Ha én is lemondtam volna a magyar állampolgárságomról minden esetben, amikor a kormány nekem nem tetsző dolgot tett, akkor már ezerszeresen hontalan lennék.
  Más szóval; aki EMIATT mond le az állampolgárságáról, az csak papíron volt magyar.

  És amíg Magyarországon vannak éhező gyerekek, télen fagyoskodó nyugdíjasok, addig nem érzem erkölcsi kötelességemnek az afrikai menekültekről gondoskodást.
  Egyébként az USA déli határán is végig van kerítés.

  • Macsek

   Egyetertek :))

  • Macsek

   Ja es a Britek penzt adtak a Franciaknak hogy erositsek keriteseiket ugy hogy nem csak otthon van kerites.

 • Sipka Rózsa

  Nem kellett volna magyar állampolgárságot kérni,ha csak szabadon akar utazgatni,Románia is uniós ország,ugyanolyan jogokat biztosít.Ha ennyi volt a kötődése a magyarságához,kár volt a benzinért.

  • krisz713

   az olahok nem tartoznak a Schengeni allamok koze .

 • Aranka Muscal

  azt szeretnem tudni hogy Zsuzsa milyen szervezeteken at jutott oda ahol most van, mint baloldali aktivista. Ha a NO BORDERS NETWORK altal akkor nagyon is rossz helyen all, ki penzeli , milyen szervezet all a hata mogott mert egyedul egy nonek egyedul olyan helyen lehetetlen meglenni.Es a KURDOKAT nem lehet meg egy napon sem avval a sok fiatal muzulman tomeggel osszehasonlitani akik Europaba jonnek. A Kurdok haza es szabadsag szereto emberek azok harcolnak hogy megvedjek az eletuket a kovetkezo generaciojuk eletet mig a tobbi menekultekrol ezt nem lehet elmondani. Ha majd haboru lessz itten Europaban is ezek nem fognak mellenk allni, nem fognak sohasem integralodni, nekik nem kell demokracia, szollas szabadsag, noi jogok, stb , ok minket gyulolnek mert az ok hazajukban mi beleavatkoztunk es mi vagyunk az okai hogy ok most muszaj hogy menekuljenek. Afganisztaniak itten mi a jo eget keresnek? miert nem mennek egy iszlam orszagban, nekik csak az iszlam kell, azt szeretik azert harcoltak az oroszok ellen is es most is csak ugyan az az elmaradottsag van mint a sotet kozepkorban es ok ezt importaljak hozzank. Ha nekik az iszlam nem kellene csak szabadsag fuggetlenseg egyenloseg jolet akkor ottan maradnanak es KIHARCOLNAK de ehez barorsag kell ami belolluk hianyzik, csak akkor vonulnak ki ha egy karikatura megserti az ok profetajukat, vagy ha Israel egy par terroristat kivegez.

  • krisz713

   Soros György mozgatja a szálakat, hogy a; még több pénzt kereshessen, b; a nemzet nélküli emberiség lázálmát megvalósíthassa, c; a nemzet nélküli emberiség kizsákmányolásával keressen még több pénzt.

 • marci hevesen

  Következetes kiállás az értékek mellett, elismerésem Nágó Zsuzsának. A magyar állampolgárságról való lemondása, min a tiltakozás egy formája logikus lépés, nem is nagyon lehet mit hozzáfűzni. Végre a sok hülye közt egy európai, hogy finoman parafrazáljam a költőt 1937-ből. :)

  • Nagy Barna

   Gondolom majd mikor a Románok védekeznek akkor a románt is le adja majd ezen csak röhögök mert csak azt lehet

 • Judit Bokor

  ez egy hülye liba, akinek semmit sem jelent a magyar állampolgárság. Csak kihasználni akarta. És most nagy hírverést csap maga körül.

 • Nagy Gábor

  Egy mocskos betelepített szőröstalpú korcs román cigány aki beszéli a nyelvünket és ez mondja magárol hogy magyar aki idegen férgekkel áll össze és bírálgatja azt az országot aki befogadta.Én a helyében ha így vélekedik kussolnék eltakarodnék oszt felvenném a hitét a páromnak és oda telepednék a hazájába nem pedig itt osztani az észt a médiában szemét hazaáruló arab fasszopó román ribanc.Ilyen egy igazi szőröstalpú aki beszél magyarul a legrohadékabb kisebbségi konplexusos hazátlan identitás nélküli férgek korcsok.A legveszélyesebbek ismétlem ezek a férgek azért mert tudnak magyarul sose lesznek magyarok nem is voltak az öseik se.Korcsok.Én se leszek amerikai v angol attol hogy beszélem a
  nyelvűket.

 • xoxoro

  Tipikus szar zsidó kurva.

 • hunor

  Kedves Zsuzsa a dőntésed elhamarkodott és helytelen. Az az érzésem hogy a román hazafiak is huznak majd egy keritést és akkor mit fogsz csinálni? Akkor is ugyanigy fogsz cselekedni? Nem hiszem. A mi jogainkat is letiporják nap mint nap, de ez senkit nem zavar, mert ugy láttom nekünk mindig az fáj ami a szomszédban történik. A magyar állampolgárság része a múltunknak, jelenünknek, mi nem vagyunk románok,szlovákok, csehek, sem ukránok, mi magyarok vagyunk! Azért kaphatunk magyar állampolgárságot mert mások ezt elvették tölünk, vele együtt értékeinket, földeinket, jövőnket! Mellesleg Törökország és Bulgária is huzott fel keritést, de mi mindig csak a szétmarcangolt kis Magyarországgal foglalkozunk… Miért is? Mert könnyebb a gyengékbe belerúgni? Magyarország befogadja a menekülteket, de a menekültek nem akarnak ott maradni. Elég az hogy itt jegyzik be és ide is fogják visszaküldeni őket. Szerinted ez igy helyes? Képes befogani Magyarország ennyi menekültet? Ki tartja el őket? Jobb ha elgondolkodsz ezeken, mert egy papirt eldobhatsz de önmagadat nem. Maradj meg magyarnak és élj magyarként!

  • Balint Attila

   Éppen ez az, hogy könnyű a gyengékbe belerúgni, ezért rugdossa mindenki a menekültéket.
   Ahogy Zsuzsa is a cikkben elmondta a pénzt arra kell fordítani, hogy olyan infrastruktúra épüljön ki ami lehetővé teszi, hogy eltarthassák magukat és akkor nem kell azon aggódnod, hogy ki fogja őket eltartani.
   Ne ételt adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg vadászni!

   • Csaba Kolumban

    A pénzt arra kell fordítani,hogy Európában föleg a keleti részénél ,felszámolni a szegénységet,a nyomort.Ne a más baját osszuk,van nekünk elég,több évszàzad alatt ,még a cigányokat sem tudtuk integrálni,mit akarunk akkor ezekkel?Akinek itt ez nem tetszik ,huzzon oda,közéjük,amugyis a csajnak arab pasija van,tehát egyáltalán nem érdekel a véleménye.

 • Ádám Nap

  Ez a leány – úgy tűnik – elég butuska, de persze ehhez joga van. Itt, Európában MOST még elég sokan vannak hozzá hasonlók, akiknek fogalmuk sincs a valóságról, s illúziókban ringatják magukat. MOST még tehetik, de már nem sokáig…

  Sajnos, Európa elmúlt bő ezer évben létrejött
  kultúrája belátható időn belül megrendül (pár évtized), majd összeomlik
  (újabb pár évtized, tehát mindössze kb. 50 év!!!), ha mielőbb nem
  tesznek vezetőink vagy a „nép” valami határozottat ennek
  megakadályozására.

  Az ún. liberálisok lesznek leginkább meglepve, ha a létrejövő európai iszlám
  állam(ok) semmibe veszik ún. emberi jogaikat, kiirtják a
  homoszexuálisokat, betiltják az alkohol, a disznóhús és a drogok
  forgalmazását, a nőknek kötelezővé teszik a test eltakarását, tehát sem
  szoknya, sem fürdés a strandokon stb., s ezek az idióták – ideértve e butuska leányt is – a bevándorlók
  ajnározásával épp a saját világuk, „értékrendjük” pusztulását segítik
  elő.

  Engem speciel nem érdekel, hogy áll-e valamiféle összeesküvés,
  háttérhatalom e mögött az új népvándorlás mögött, az biztos, hogy ha
  igen, az a háttérhatalom igencsak ostoba, s nem lát túl a pillanatnyi
  (vélt!) érdekein.

  Európának meg kell védenie önmagát, a toleranciára épült civilizációját –
  álláspontom szerint – ettől a kizárólagosságra törekvő
  eszmétől/vallástól minden áron. Igen, hadihajókat kell küldeni a
  Földközi-tengerre, a Fekete-tengerre s hermetikusan le kell zárni a
  bolgár-török és görög-török határt. Igen, ki kell toloncolni az
  illegális bevándorlókat, a menekülteket pedig eljuttatni olyan
  országokba, ahol szabadon élhetnek iszlám vallásuknak (Törökország, Pakisztán, Irán, Szaúd-Arábia, Kuvait,
  Egyiptom, Algéria stb.), s nem fenyegeti az életüket semmilyen veszély. Európában
  pedig sem mecset, sem fejkendő, sem saríja. Európa MÉG elég erős, hogy
  ezt MOST megteheti, de 5-10 év múlva már reménytelen lesz. Mindent meg
  kell tenni az olajtól való függőség csökkentésére, az alternatív
  energiahordozókra és az atomenergiára való átállás mindent megér, hogy
  ne függjünk a közel-keleti olajtól. Össze kell fogni Oroszországgal, (és
  Kínával, Indiával), ők is látják majd, hogy e civilizációs (hideg?)háborút csak
  közösen tudjuk megnyerni. Meg tudjuk csinálni, de ehhez tudatosítani
  kell az európai és a velünk szövetségre lépő népekben a veszély
  nagyságát, a lépések elkerülhetetlenségét, s olyan vezetőket kell
  választani, akik képesek ezt keresztülvinni.

  Jól jegyezzétek meg: ha mindez nem történik meg pár éven belül, a
  gyermekeink, unokáink sohasem fognak megbocsátani a mi nemzedékünknek,
  átkozni, gyűlölni fognak bennünket, mert HAGYTUK, hogy középkori szintű
  jogfosztott rabszolgákká tegyék őket a saját földjükön.

 • Harsányi M

  Az állampolgársággal nem a kormányhoz kötődsz, hanem a nemzethez és a hazához. És nem cserélgetheted, mint a fehérneműdet.

 • Nagy Barna

  kedves Zsuzsa tudatom veled,hogy nagyra becsült menekültjeid máris gyilkolnak ha esetleg nem tudnád

 • Balázs

  Ez egy szoc-lib berenc,nehogy bedoljetek dumájának!!!!! Ez nem a szekely tobbseg!!!!!
  Meg jo,hogy a tobbseg buszke erre az állampolgárságra,a hazájára…

 • Csanád

  Szomorú olvasni ezt a sog ostoba hozzászólást, csak mert egy bátor lány kiállt az értékeiért és nem ment bamba birkaként a tömeggel. Ahol a többség szó nélkül tűri ezt az ostoba gyűlöletkampányt, ami csupán a heccről szóló diverziókeltés, ott bizony súlyos értékproblémák vannak. Mindez egy állítólag keresztény országban. Szegény Magyarország, mivé lettél… Keresztényként csak szégyenérzetet érzek a honfitársaim miatt.

  • Nagy Barna

   a drágalátos Zsuzsa hecceli az embereket aki ráadásul nem is magyar hanem román

   • krisz713

    na nem kene romanozi !

 • Magyar

  Csanád menj a Zsuzsával a francba te is Törökországba (de ök is építettek kerítést)! Takarodj Magyarországból, te sem adsz kenyeret, meleg ruhát, orvoságot a Magyar szegény, éhes, beteg gyerekeknek, meg a szegény, éhes nyudíjasoknak, csak írod a hülyeségedet vele együtt, ahelyett, hogy a Magyar szegényeknek segítenétek!!! Tünés innen!!!

  • Nagy Barna

   mi a bajod a tortával csak az Augusztus 20 dikai ünnepel volt kapcsolatos ezt mindenki másképp áli meg te hányással én meg tortával

   • magyar

    Elöször tanulj meg rendesen magyarul írni, hogy hozzászolhassál a kommentárokhoz!

    • Nagy Barna

     Én meg tanultam írni te tanulj meg olvasni

   • magyar

    Kedves Nagy Barna! Most mit akarsz ezzel nekem mondani? Te magad írtad a kövekezöket: “a drágalátos Zsuzsa hecceli az embereket aki ráadásul nem is magyar hanem román”, most meg engem támadsz, vagy mi? Szégyeld magad, jó étvágyat a tortádhoz!!! Edd meg a többi hülyével együtt!!

 • Nagy Barna

  Isten áldjon minden igaz magyar

 • Bear BBQ

  Ez a nagy össznemzeti agyfosás ami alább megy … gyerekek nem csodálkozok, hogy ilyen kormány jutott nektek, milliárdosak a ti hátatokon és ti meg közben beveszitek ezt a nagymagyarkodós moslékot hungaricummal meg hasonló f@szsággal spékelve, mint az alábbi torta, pff elmentem hányni…

  • magyar

   Most akarsz segíteni a Magyaroknak, vagy ellenük vagy, mert ez nem derül ki tisztán a kommentárodból!?!?

   • Bear BBQ

    Hogyan tudnék segíteni nekik szerinted? Rúgjam én picsán OV-t és társait?

    • nicu78

     Kezdheted magaddal.

     • Bear BBQ

      Csak ha viszel OV-nak egy csokor ibolyát

 • http://blog.erdely.ma/arus_zsolt/ Árus Zsolt

  Se idõm se kedvem végigolvasni alább a sok hozzászólást, tehát elnézést ha ismétlek valakit, de én a riporter helyében még egy sarkalatos kérdést feltettem volna: Az, hogy a román állampolgárságáról nem mond le úgy értelmezendõ, hogy a román kormányok ténykedésében nem talált eddig semmi kivetnivalót?

 • gy

  remélem párszor gerincre vágnak attol megjön az eszed,ezt a keritést az eu.irta elö.most olvastam,németorszáhban egy ápolo nöt kirugtak az albérletéböl mert kellet a hely a menekülteknek,15 éve rendesen fizette az albérletet,s most lehet hogy elveszti az állasát is.miaz hogy 2000 eurot követelnek?s persze lakást

 • Balint Attila

  Minden elismerésem a Zsuzsáé, büszke vagyok arra, székelyként, székelyudvarhelyiként (nem ismerem Zsuzsát tehát semmi érdekem nincs abban, hogy mellé álljak!), hogy egy székely leány ilyen ügyesen és humánusan kiáll a véleményéért. Hiszek benne, hogy igaza van! Ha ő nem ismeri elég közelről az ottani embereket akkor melyikünk?
  Nem csak azt mondta el, hogy nem jó az amit a kormány csinál (könnyű elmondani, hogy nem jó valami), hanem azt is, hogy hogyan lehetne jobb (amit kevesen tesznek). A sötétség és a félelem megakadályoz sokatokat, hogy felfogjátok és békés megoldást találjatok a problémára. A gyűlölet egyszerűbb mint a megértés, mert ahhoz magas szintű érzelmi intelligencia szükséges. Nem is haragszom azokra az emberekre akik az elutasítást választják, mert valahol ők is áldozatok, csak bosszantó, hogy mégis ez van és hogy a gyűlöletre sokszor fogékonyabb az ember mint a megértésre és elfogadásra.

  Ne ételt adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg vadászni!

  • nicu78

   Elmebeteg vagy mint Zsuzsika drága aki minden csak nem magyar.
   A Soros féle terroristákkal egy húron pendülni nem mindennapi esemény.
   Zsuzsa TE AZ ÖSSZES EUROPAI NŐ MEGERŐSZAKOLÁSÁBAN CINKOS BŰNTÁRS VAGY.
   A Párizsban legyilkolt emberek halálában is.
   EZ VAGY TE ÁL MAGYAR, ÁL SZÉKELY.

  • krisz713

   Szép Terez anyat jatszani ! de a székely-autonomia mindenel fontosabb.

 • Csilla Kapas

  van ilyen dragalatos pelda nem egy sajnos az en velemenyem az hogy nem tudja mit jelent az iszlam mirol szol ,mi a celja es persze nem olvasta a korant ,na es persze minden nap bekapja az arab faszt .

 • Csaba Kolumban

  Jobb,ha ő mondd le egyedül most,minthogy mi mondjunk le az egészen később.

 • Kopacz Lorand

  NA menjen fogadja be akkor a draga migransait..es aztan megnezem a velemenye mennyi idon belul valtozik…:)))))

 • Gergely Kóródy

  XX. századi politológia

 • nicu78

  Tévedés emberek. Magyarnak születik az ember.
  Papiros nem sokat jelent, ha valaki magyar az magyar.
  Ez a nő nem magyar, nem annak született.
  Teljesen mindegy miről mond le mint nem magyar.

  • seirios

   Te ki vagy, Zsuzsi? Nemzetiségbarométer? De még mennyire, hogy magyar. Mást gondol, mint te, de ettől még magyar. Azt hiszed, ha hülyeségeket írsz, attól elveszel tőle bármit, főleg a magyarságát? Különben is, ő a magyar állampolgárságáról mondott le, nem a magyar identitásáról.

   • Füredi Károly

    Ha magyar identitása lenne, az erősebb volna mindentől, amit egy egy éppen regnáló kormány tesz. Tehát ő aligha magyar, csak magyarul beszél.

    • seirios

     Hát, ha már magyar identitásról beszélünk, akkor annak alapeleme a helyes nyelvhasználat. Magyarul így mondjuk helyesen: “erősebb volna mindenNÉL, amit…”
     Egyébként pedig ugyanazt tudom mondani, mint a másik agyatlannak fentebb: tök mindegy, hogy mit hadoválsz össze, ez a Zsuzsa identitásán mit sem változtat. Csak hogy értsd: mondhatnám rólad hogy kínai vagy, vagy finn, de ettől még te az maradsz, aminek tartod magad.

 • Molnár Álmos

  Csak meg ne bánja!

 • James Ford

  Nem èrdtem hogy miert nem tüntet a Zsuzsika , Amerika ès Israel ellen hogy ne bombàzzàk màs orszàgokat ès akkor nincsenek menekültek.

 • Mihály Sebők

  Talán tudat alantidban ráéreztél, hogy nem is érdemled meg!