Adományozd a jövedelemadód 2%-át az Átlátszó Erdély Egyesületnek!

270418_2szazalek

Neked most semmibe nem kerül hozzájárulni az erdélyi magyar nyilvánosság fenntartásához. Csakis az olvasóink adományai révén tudjuk befolyástól mentesen végezni munkánkat, és megírni azt, amihez más nem mer hozzányúlni.

A jövedelemadódat így ajánlhatod fel nekünk a legegyszerűbben:

1. Töltsd le az egyesület adataival kitöltött nyomtatványokat (230 vagy 200)

FONTOS:

Az állandó alkalmazásban lévő személyek a 230-as nyomtatványt kell kitöltsék. A fizetésen kívül más jövedelemmel is rendelkező személyek (például az egyéni vállakozók – PFA) számára a 200-as nyomtatvány itt elérhető.

2. Nyomtasd ki, és töltsd ki az adataiddal (név, lakcím, személyi szám – CNP, elérhetőség) a nyomtatványt.

3. Postázd a kitöltött nyomtatványt az egyesületünk címére:

Asociatia „Atlatszo Erdely Egyesulet”

C.P. 498 Of. Cluj 1

Ha nem boldogulsz a nyomtatvánnyal, próbáld ki ezt az applikációt: www.redirectioneaza.ro/szabadsajto.

Bármilyen kérdésed van, írj nekünk az erdely@atlatszo.ro e-mail címre.

A jövedelemadó 2 százalékának felajánlási határideje: 2018. május 25.

A nyomtatványt persze magad is kitöltheted: a 200-as vagy a 230-as formanyomtatványokat az ANAF oldaláról lehet letölteni, ezeken a nevünket (Asociatia „Atlatszo Erdely Egyesulet”), adószámunkat (CUI 33978083) és a bankszámlaszámunkat (RO71OTPV200000913457RO01) kell feltüntetni.

Ha nem küldenéd el nekünk a nyomtatvńyt, akkor a következő opciók közül választhatsz:

– beviszed azt az adóhatóság (ANAF) állandó lakhelyed szerint területileg illetékes kirendeltségére;

– postázod az (ANAF) állandó lakhelyed szerint területileg illetékes kirendeltségére;

– elküldöd elektronikus úton az ANAF on-line szolgáltatása, a Spaţiul Privat Virtualon keresztül.

Miért fontos, hogy honnan van a pénz?

Nyílt titok, hogy az erdélyi magyar sajtó jelenleg olyan közpénzekből kénytelen működni, amelyek felett a politikum rendelkezik. Az eredményt minden, közélet iránt érdeklődő médiafogyasztó láthatja: számos, közérdeklődésre számot tartó téma egyáltalán nem, vagy a politikai elit céljainak megfelelően torzítva jelenik meg a mainstream médiában, tényfeltárás, közszereplők elszámoltatása egyáltalán nem jellemző.

Az Átlátszó Erdély nem pályázik olyan alapítványokhoz, ahol politikai alapon döntenek a támogatásokról. Ehelyett olvasóinkat kérjük arra, támogassák a munkánkat: ezek a kisebb-nagyobb pénzösszegek a garanciái annak, hogy mindenféle befolyástól mentesen végezhessük a munkánkat, és kizárólag nektek tartozzunk elszámolással.

Hova kerül a pénzem, és mihez kezdtek majd vele?

Az adományokkal úgy igyekszünk gazdálkodni, hogy a lehető legkevesebb menjen el adminisztrációra, működési költségekre, és a lehető legtöbb pénz jusson újságírásra. Amennyiben tehetjük, minden forrást produkciós költségekre (például kiszállásra, cikkdíjra, adatbázisokra, dokumentumokra, stb.), valamint felszerelésre költünk.

Nyilvánosan elszámoltok a pénzzel?

Igen, minden év végén részletes beszámolót teszünk közzé arról, hogy melyek voltak a pénzforrásaink, és ezt a pénzt mire költöttük. Itt elérhető a 2015-ös pénzügyi és tartalmi beszámolónk, a 2016-os beszámolót itt lehet megtekinteni, a 2017-est pedig itt.

Mennyi pénzre lenne szükségetek a működéshez?

A jelenlegi szint tartásához nagyjából havi 2000 (évi 24 ezer) euró szükséges. Az Átlátszó Erdély jelenleg egy főállású és két részmunkaidős újságírót alkalmaz, azonban egy sor további szakember munkája szükséges ahhoz, hogy a projekt a jelenlegi formájában működjön. Ők részben önkéntes, részben fizetéses alapon dolgoznak: van szerkesztőnk, két fordítónk, egy on-line marketingesünk, pályázatírónk, reklámgrafikusunk, jogászunk és programozónk.

A 2% mellett másképp is segíthetem a munkátokat?

Amennyiben rendszeresen utalnál nekünk, akkor az alábbi linkekre kattintva állíthatod be a PayPalt:

Havi 5 eurós rendszeres támogatás

Havi 10 eurós rendszeres támogatás

Havi 20 eurós rendszeres támogatás

PayPal azonosítónk: erdely@atlatszo.ro (erre akkor lehet szükség, ha nem az Átlátszó Erdély oldalon keresztül utalnál).

Ide kattintva tetszőleges, egyszeri összeggel is támogathatsz PayPalen keresztül.

Mégsem szeretnék PayPallel bajlódni. Más megoldás nincs?

Választhatod a banki átutalást is, ehhez az alábbi adatokra lesz szükséged. Fontos, hogy az internetbanking felületen állítsd be a visszatérő (rekurrens) fizetési opciót, ha a bankod lehetővé teszi.

Lejes (RON) számla:
Asociaţia “Atlatszo Erdely Egyesulet”
RO71OTPV200000913457RO01
SUC. CLUJ OTP BANK ROMANIA
Cod BIC: OTPVROBU

 • Dr Hadi Géza

  Erdélynek?, 96% után ??? Egy huncut fillért se!!! Sajnos Magyarországon Erdéyl jóvoltából van elég szegény ember, akiknek minden fillér kell!!! A kormány tőlük vonta el !!!

  • Juhász Karola

   Kedves Géza. Ez pontosan az az egyesület, amelyik utána jár az ilyesfajta huncutságoknak. A kormányotoknak nem az erdélyi polgár parancsol különben. És a felhívás az erdélyiekhez szól, ők tudják az adójuk 2 százalékát nekik irányítani. Tehát nem magyarországi pénzről beszélünk jelen helyzetben.

 • Egon Kántor

  Szart se Erdélynek! Kérjenek a Viktortól. Ő a kedvencük!!

 • Wa.Lacky

  Szakadjatok meg mint a véreshurka. Világ szégyenei. Kérjetek attól akire szavaztatok ingyenélő szarháziak.

  • ququtsch

   Helyes!!!!

 • ququtsch

  Erdélyi ro..dékok! Dög..jetek meg a sz@rotokban!!!!! Pénzért elárultátok a MI hazánkat! Mocskos árulók!!!Júdáspénzért , a MI adóforintjainkból ELLENÜNK szavaztatok!!??? Ezt SOHA nem szabad nektek megbocsátani! Tetvek vagytok!!!!!!!!!! Bocsánat a stílusomért,de ennél visszafogottabban nem tudok rólatok és hozzátok írni! Sz@r alakok vagytok és még lejmolnátok az adónkból is??? Nem szégyellitek magatokat?????!!

  • Péter Fehér

   Te és az alattam levő egy jó példa , hogy mennyit ér a mostani ellenzék és miért vesztették el a választásokat. Nem tanulnak a hibáikból, ugyanolyan pökhendi, beképzelt, ostoba , agymosott, hataloméhes alakok, mint amit a másik oldalra vizíonáltok.
   Szabad gondolkodóknak hiszitek magatokat, miközben semmi önálló, építő, pozitív szemlélet nincs bennetek, csak féktelen gyűlölet a másként gondolkodók iránt. Sztem ez szégyen pont azokra,akik ezekben hisznek elvileg.
   Minden jó most,ahogy van és ahogy történt. Hátha elgondolkoznak a vesztesek min kéne változtatni, de lehet, hogy komplett személetet, mert ez még nem a nyugati polgári ,baloldali ,liberális szemlélet. Ugyanaz a kommunista időkből származó rongy magatartás,ami ellen elvileg küzdtök. Kicsinyes, rosszindulatú, kompromisszumképtelen, jövőképmentes alakok. Erre senki sem vevő. Még 8 év után sem.
   A hazai bal és liberális oldal teljesen összeomlott erkölcsileg. Csak össze kell adni ,h hány % szavazott baloldali és liberális pártokra, és hány jobboldali és széljobboldalira. és amikor a választási rendszert szidjátok gondoljátok meg,ha sikerült volna épkézláb programokat , önálló gondolatokat a választók elé tárni,nemcsak fideszezni, akkor ez a rendszer NEKTEK kedvezett volna.
   Azt mondom,hogy a fidesz birkái mellett ti is ugyanolyan ostoba szánalmas birkák vagytok.
   Valószínűleg az okosabbak már mind kivándoroltak ebből az országból.
   Ja és nem vagyok jobbos, se jobbikos, se fideszes sem mielőtt lenáciznátok…